Miercuri,
28.09.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Concertul Johann Strauss Ensemble pentru copiii din Sibiu, transmis în direct în Târgul de Crăciun

Concertul Johann Strauss Ensemble pentru copiii din Sibiu, transmis în direct în Târgul de Crăciun

“Copiii iubesc muzica clasică“, proiectul cultural-educațional susținut de recunoscuta orchestră vieneză Johann Strauss Ensemble la Sibiu, va fi transmis și în Piața Mare a orașului, în cadrul Târgului de Crăciun.

“Vom crea un mediu prietenos, cald, de comunicare, de joacă și interacțiune cu copii, având ca scop renunțarea la ideea că muzica clasică este greoaie sau greu accesibilă. Dacă este înțeleasă, muzica clasică poate să ofere senzații și experiențe de neuitat”, este mesajul orchestrei vieneze către copiii sibieni. Aceștia sunt așteptați, vineri, 14 decembrie 2018, la Centrul cultural “Ion Besoiu“, unde de la or 17:00 este programat concertul pentru copii semnat de Johann Strauss Ensemble. Pentru cei care nu vor ajunge la concert, acesta va fi transmis în direct și în Piața Mare, prin intermediul unui ecran de mari dimensiuni amplasat în zona patinoarului.

Russel McGregor Russel McGregor

“Copiii iubesc muzica clasică“ este un proiect care are rolul de a stârni interesul copiilor din Sibiu, atât pentru muzica clasică, cât și pentru instrumentele care îi dau viață, oferind astfel celor mici o alternativă de petrecere a timpului liber. În cadrul concertului de la Sibiu, instrumentiștii vienezi vor împleti acordurile muzicale cu momente de dans, de teatru, cu jocuri și ghicitori. “Copiii vor cunoaște temperamentele și specificul popoarelor, călătorind printre notele compozitorilor Strauss, Mozart, Dvorak sau Haydn“, propun instrumentiștii orchestrei Johann Strauss Ensemble. Experiența acumulată de aceștia în concertele concepute pentru cei mici îi face încrezători în a promite copiilor sibieni o experiență de pe urma căreia tinerii lor spectatori vor percepe muzica clasică drept o modalitate de petrecere a timpului liber. În prim plan va fi Russel McGregor, carismaticul dirijor care a acompaniat și dirijat alături de nume precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.

Totodată, în cadrul concertului sunt programate și momente de dans: elevi ai Școlii de dans “Forever Dance“ vor dansa polka. “ Elevii noștri vor prezenta pe scenă rezultatul simbiozei dintre muzica clasică și dansurile standard“, spune Cătălin Rădulescu, instructor de dans.

logo actiune cofinantata de primaria sibiu

“Copiii iubesc muzica clasică“ este o acțiune cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu

Sponsori: 

 
 “Copii iubesc muzica clasică“ este un eveniment care se bucură de susținerea următorilor parteneri: PIANO Gastro PubForever Danceflorăriile TulipaSmart PrintPlastic ProMagnetCV și Magic FM.
Notă: Imaginile video de mai sus au fost înregistrate în cadrul concertului din 2017 de la Tîrgu Mureș. Acolo, organizatorul Concertului pentru copii este All Cris SRL, în colaborare cu Stardust, ediția din acest an fiind programată pe 15 decembrie, la Palatul Culturii din localitate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus