Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Viceprimarul Sibiului “răspunde“. Șapte utilaje au împrăștiat material antiderapant astă-noapte

Viceprimarul Sibiului “răspunde“. Șapte utilaje au împrăștiat material antiderapant astă-noapte

În cadrul noului contract de salubrizare și deszăpezire a municipiului Sibiu, echipele angajate de administrația locală au intervenit pe străzile din oraș cu șapte utilaje, un al optulea fiind alocat lucrărilor specifice în stațiunea Păltiniș.

Reprezentanții administrației locale anunță că, drept urmare a condițiilor meteorologice, utilajele de deszăpezire au intervenit pe străzile orașului de la ora 14:00 a zilei de miercuri. “Utilajele de deszăpezire au intervenit cu împrăștierea materialului antiderapant pe străzile din Sibiu, în ordinea priorității traseelor: mai întâi pe drumurile în pantă și rampă și în sensurile giratorii, apoi pe străzile colectoare de trafic și apoi pe artere secundare“, se arată într-un anunț postat de Primăria Sibiu pe pagina de Facebook a orașului.

În afara celor șapte utilaje care au continuat activitatea și pe parcursul nopții care a despărțit ziua de miercuri de cea de joi, alte patru echipe au deszăpezit manual trotuarele și scările. “În prezent se află în teren 3 utilaje care mențin starea carosabilului. De asemenea, două echipe îndepărtează manual zăpada de pe scări și trotuare în zona centrală“, mai informează administrația locală în anunțul publicat joi dimineața.

Viceprimarul “răspunde“

Potrivit unei hotărâri adoptată de Consiliul local Sibiu la finele săptămânii trecute, Colectivul de coordonare a activităților specifice pe timpul iernii (de la deszăpezire, la asigurarea circulației, a apei calde și reci și a agentului de termic) la nivelul municipiului Sibiu este condus de viceprimarul Corina Bokor. Potrivit aceleiași hotărâri, deszăpezirea și împrăștierea de material antiderapant trebuie realizate cu ajutorul a 14 utilaje (dintre care șapte de gabarit mic), un autogreder, două încărcătoare și alte două autoturisme pentru intervenția personalului. Și în acest sezon rece, contractul de deszăpezire a Sibiului a fost atribuit - printr-o procedură desfășurată în regim de “extremă urgență“ – companiei sibiene Terra Building SRL. Doar că, de această dată, Terra Building este asociată cu o firmă din Deva – Salubritate SA -, care este răspunzătoare de salubritate, având în vedere că noul contract atribuit de Primăria Sibiu include atât deszăpezirea, cât și curățenia pe domeniul public. Valoarea acestui contract este sensibil mai mare decât cea de anul trecut: 14,6 milioane de lei pentru curățenie și deszăpezire pentru următoarele 12 luni, față de cele 12 milioane lei (8,8 pentru curățenie și 3,2 pentru deszăpezire) alocate pentru perioada decembrie 2017 – decembrie 2018.

Sursa foto: Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

edy

Acum 5 ani

PENALII DIN PRIMARIE DUPA CE AU CAPUSAT CU TERA DPC.UL PANA L-AU FALIMENTAT, ACUM ELUDEAZA LEGEA ACHIZITIILOR PUBLICE SI MERG PE URGENTA IN CONDITIILE IN CARE IARNA IN SIBIU ESTE DE MII DE ANI. CONTRACT SEMNAT IN OCTOMBRIE PE URGENTA...DOAMNE CAT AI MAI SUPORTI!! OARE CURTEA DE CONTURI DIN SIBIU,DNA UL DE LA ALBA NU SE SESIZEAZA DE ATATEA NEREGULI PE BANUL PUBLIC ?
Raspunde

xXx

Acum 5 ani

Rusine .
Raspunde

McD

Acum 5 ani

..ce panarame ajung sa ocupe fotoliile importante in administratia publica...fosti bibliotecari sau arhivari prin sediile FDGR sau privitori pe fereastra din institutiile culturale....vai de noi...
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

cam asa e !da au fost alesi
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 5 ani

Pai tera bildig are pe statul de plata si primaria,doar nu credeti ca ei castiga pe bune.
Raspunde

Tudorel toader

Acum 5 ani

Sunteti pe o mana niste corupti pai miercuri seara nici un utilaj nu a actionat in oras.Sper ca cetateni acestui oras sa se trezeasca si sa va ceara socoteala.
Raspunde

Daniel

Acum 5 ani

Sa ne spuna domnii băncilă tata si fiu cum se lăudau în martie..... A trecut iarna am avut 5 intervenții restul au fost asa măturat de curte. Apoi umblau disperați după preluate ca cumpărase primăria multa sare si interesant și sau gandit bine ...il mutăm la noi și la l ne ocupam de achiziție noi ..ceea ce au si făcut...rezultând un nou furt!!!!....si inca ceva de ce dl băcila in fata casei dnei bokor și fodor se arunca antiderapant lichid cumpărat de la colț de stradă.....nu puteti nega sunt și filmări cu gajatii terra ....Ce tine de contractul de asfaltate revenim mai târziu...Acum v-am acordat mult prea mult timp oameni josnici....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus