Joi,
23.09.2021
Innorat
Acum
9°C

Pomana porcului și alte bunătăți, la Sărbătoarea Gastronomiei Sibiene – Cina de Ignat (CP)

Pomana porcului și alte bunătăți, la Sărbătoarea Gastronomiei Sibiene – Cina de Ignat (CP)

Strada Cetății din Sibiu este locul spre care vor duce toate drumurile amatorilor de bunătăți, pentru că aici se va desfășura marți, 18 decembrie, Sărbătoarea Gastronomiei Sibiene – Cina de Ignat.

Gurmanzii sunt așteptați, începând cu ora 10, în zona cuprinsă între Turnul Dulgherilor și Turnul Olarilor, pentru a se delecta cu un eveniment special, perfect potrivit acestui sezon. 15 bucătari din Sibiu, București, Cluj, Târgu Mureș și Arad le vor arăta tuturor celor prezenți cum stă treaba cu tăiatul porcului, tranșând și pregătind carnea și produsele tradiționale de Ignat, chiar acolo, în fața publicului.

Cârnații, toba, jumările sunt doar câteva dintre bunătățile pregătite de bucătari pentru sibieni și turiști, gurmanzii fiind așteptați să și guste din preparatele gătite pe plite și la ceaun. Pomana porcului, varză călită cu cârnați, gușă de porc în zeamă de varză, mămăligă cu brânză de burduf, adică tot ce-i place românului mai tare, va putea fi cumpărat din cadrul evenimentului. Mai mult, Sărbătoarea Gastronomiei Sibiene – Cina de Ignat va cuprinde, pe lângă toate acestea, și o expoziție de produse de panificație, dar și una de slănini maturate, care vor putea fi cumpărate.

Evenimentul se desfășoară până la ora 22 și este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, în colaborare cu Asociația culturală ”Euro Est Alternativ”.

Comentarii

2 comentarii

Eric

Acum 2 ani

La casa asta de cultura se bea cerneala sau e dezacord artistic ala cu "va putea fi cumparat" ?
Raspunde

luminita

Acum 2 ani

da pe astia cine le-a invatat sa faca jumeri ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus