Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
13°C

Noile blocuri ANL din Sibiu ar trebui finalizate în 12 luni. Ultimele au avut nevoie de șase ani

Noile blocuri ANL din Sibiu ar trebui finalizate în 12 luni. Ultimele au avut nevoie de șase ani

Agenția națională pentru locuințe a finalizat studiul de fezabilitate pentru cele două noi blocuri pe care le are în planul de investiții pentru a le ridica la Sibiu.

Blocurile ar urma ridicate tot pe strada Viitorului, unde aceeași instituție a statului a mai inițiat un proiect similar (ridicarea a patru blocuri) în urmă cu opt ani. De această dată, proiectul prevede construirea a două corpuri de clădire, cu câte 22 de locuințe fiecare. Iar potrivit studiului de fezabilitate supus votului consilierilor locali ai Sibiului, din cele 44 de unități locative în total, 28 vor fi apartamente cu o singură cameră, iar restul de 16 – apartamente cu câte două camere. Regimul de înălțime al blocurilor în care vor fi amenajate noile locuințe ANL este de S+P+3E. Valoarea totală a proiectului, rezultat din studiul de fezabilitate, este de 8,03 milioane de lei, din care ANL va asigura o finanțare de 7,8 milioane de lei. Prin urmare, cofinanțarea asigurată de orașul Sibiu va trebui să fie de aproximativ 141.000 de lei (sumele includ și TVA).

În cât timp?

Potrivit aceluiași studiu de fezabilitate care urmează să fie adoptat de aleșii Sibiului, ridicarea celor două blocuri cu 44 de locuințe în total ar trebui realizată în termen de 12 luni. Adică același termen la care s-au angajat aceiași reprezentanți ANL că îl vor respecta în ridicarea celorlalte patru blocuri proiectate pe strada Viitorului. Doar că, în urma lipsei finanțării, amenajarea celor 88 de unități locative a avut nevoie de șase ani, cheile fiind predate noilor chiriași abia în decembrie 2016. Iar calitatea unora dintre finisaje lăsa de dorit, după cum au povestit câteva luni mai târziu chiriașii acestor locuințe (detalii aici).

Odată aprobat studiul de fezabilitate, proiectul ridicării celor două noi blocuri de locuințe pentru tineri va trece în etapa realizării proiectului și a detaliilor de execuție, după care urmează procedura de atribuire a lucrărilor de construire.

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus