Joi,
04.03.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Raluca Turcan: 2018 a fost cel mai greu an parlamentar

Raluca Turcan: 2018 a fost cel mai greu an parlamentar

161 de inițiative legislative; 2164 de interpelări și întrebări adresate miniștrilor pentru rezolvarea problemelor oamenilor; 2 moțiuni de cenzură și alte 13 moțiuni simple pe cele mai importante teme pentru România: transporturi, sănătate, educație, justiție etc; mii de amendamente depuse și susținute în comisii și în plenul Camerei Deputaților la dezbaterile pe proiecte legislative; zeci de ore de dezbatere în plenul Camerei Deputaților și zeci de proceduri folosite pentru a menține și valorifica democrația parlamentară; 35 de sesizări la Curtea Constituțională a României unde în majoritatea cazurilor am avut câștig de cauză; zeci de inițiative parlamentare inițiate de PNL, acestea sunt o parte din reușitele strânse de liberali în Camera Deputaților, prezentate de liderul lor din Camera Deputaților, Raluca Turcan.

Liderul PNL Sibiu susține că 2018 a fost cel mai greu an parlamentar pe care l-a avut până acum. ”Se încheie cel mai greu an parlamentar pe care l-am trăit până acum. În 2018 ne-am confruntat cu abuzuri fără precedent. Au fost situații limită în care opoziția a fost exclusă sau marginalizată de la unele decizii ale Parlamentului. Au fost situații când democrația și statul de drept au fost puse în pericol prin intervențiile brutale ale majorității PSD-ALDE la dezbaterile unor legi capitale. PSD și ALDE au sărit etape ale dezbaterii publice, au votat sute de amendamente într-un timp extrem de scurt. Pentru Opoziție au fost zeci de zile și nopți în care s-a muncit până târziu în comisiile parlamentare pentru a veghea ca procedurile democratice să nu fie complet încălcate. Am reușit să întoarcem din drum o serie de modificări teribile la Legile Justiției, am stopat legi dăunătoare pentru economie și educație, am propus inițiative legislative care au devenit legi. Am semnalat Curții Constituționale și altor instituții internaționale o serie de legi cu probleme și am avut câștig de cauză. Am blocat concedierea a peste 4 mii de profesori din învățământ și am stopat Legea Manualului Unic care fusese redactată într-un dispreț suveran față de interesele școlii românești”, a scris Turcan pe pagina sa de Facebook.

Din bilanțul pe 2018 nu a fost uitat nici Sibiu. ”În Sibiu, alături de echipa PNL, președinta Consiliului Județean, parlamentari, primari, consilieri județeni și locali, am încercat să limitam pe cât posibil efectele unei guvernări naționale dezastruoase. În plus, ne-am alăturat eforturilor legate de pregătirea Summit-ului UE ce va fi găzduit de Municipiul Sibiu în 9 mai 2019.  Județul Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană în 2019, obligă guvernanții la mai multă atenție și preocupare. Însă, așa cum întreaga administrație publică locală din România a învățat în acest an, cei din teritoriu pot să se descurce și singuri”, a mai scris președintele PNL Sibiu.

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a prezentat și o serie de inițiative parlamentare, propuse de liberali în acest an. Prin acestea, liberalii susțin că și-au propus să elimine birocrația excesivă și modernizeze România prin investiții în Educație și Cercetare. În plus liberalii au cerut alocarea a 6,5% din PIB pentru investiții publice în construcția de autostrăzi și alte rute alternative de transport și să se asigure o descentralizare reală prin alocări financiare palpabile (prin alocarea a 100% din impozitul pe venit și 80% din redevențe la nivel local). ”România se poate schimba în bine doar cu o clasă politică responsabilă care susține nedisimulat economia și asigură concret o educație de calitate pentru tânăra generație. Faptul că românii s-au implicat din ce în ce mai mult în ultimul an în dezbaterile legate de starea justiției, economiei, educației, sistemului sanitar, faptul că au ieșit în stradă și au luat atitudine, ne arată că România reala își caută un viitor mai bun. Dragii mei, implicați-vă și spuneți-vă părerea ori de câte ori puteți aduce o schimbare în bine a țării noastre!”, a mai scris Turcan în postare.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Cititor13

Acum 2 ani

Cum rămâne cu studiile la Moscova ale doamnei? Cine ne răspunde?
Raspunde

TiTi

Acum 2 ani

cum ramine cu studiile ale doamnelelor Dancila sau Elena Ceausescu (+ 1000000) la scoli si universatatele "foarte secrete" fara colegi ? Cine raspunde ?
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

nimeni nici chiar dna din botosani ex pdl
Raspunde

cititor 13

Acum 2 ani

cum ramane cu studiile la Moscova ale doamnei ? Cine ne raspunde ???
Raspunde

ion

Acum 2 ani

eu urmaresc de mult timp politica care o face acea doamna dar ami o impresie foarte buna despre ia daca ari face toti in felul ala cred ca ari fii mai bine pt. Romania .tot timpul unii striga cai moldoveanca ca facut studiile in moscova exact aceasi treaba ca si cu johanis ca nu e ortodox ca este sas. in loc sa fiti multumiti ca mai exista oameni care au interesul sa mearga mai bine in tara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus