Într-o retrospectivă a anului, realizată de Agerpres, anunțul lui Klaus Iohannis, făcut la Sibiu, privind decizia sa de a candida pentru încă un mandat de președinte constituie evenimentul politic al anului.
„Sibiul s-a dovedit în 2018 locul celui mai longeviv protest din România, flashmobul mut care are loc zilnic, de un an de zile, în faţa sediului organizaţiei judeţene a PSD, loc situat la mică distanţă de curtea Colegiului Brukenthal, unde preşedintele Klaus Iohannis a ales să îşi anunţe în luna iunie o nouă candidatură pentru funcţia de şef al statului”, scrie Agenția națională de presă Agerpres.
Sursa mai subliniază și faptul că „anul 2018 a marcat intrarea pe scena politică mare a sibianului Bogdan Trif, care şi-a început mandatul de ministru al Turismului şi părăsirea politicului de către fostul ministru al Economiei, Ion Ariton”.
La capitolul evenimente sociale, Agerpres scrie că Sibiul a intrat în istoria protestelor din România prin mişcarea #văvedemdinsibiu, iniţiată de un grup de tineri şi intelectuali locali, care s-au decis să stea zilnic, câte un sfert de oră, în faţa sediului PSD, doar cu mesaje afişate pe foi, în tăcere. Protestul mut al celor de la Sibiu a fost ulterior copiat şi în alte oraşe din ţară. În luna decembrie, cei de la #văvedemdinsibiu au lansat "Declaraţia de la Sibiu", în patru puncte, concluzia acestora fiind că "Europa este unicul nostru viitor comun".
În aceeași retrospectivă dedicată Sibiului se mai amintește despre „cele mai mari inundaţii care au afectat judeţul şi municipiul reşedinţă, în ultimele decenii”, dar și despre faptul că anul 2018 a fost „unul al premierelor şi evenimentelor notabile pentru sănătatea şi cultura din Sibiu”.
„În luna martie, medicul Vicenţiu Săceleanu, şeful Secţiei Clinice Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, a primit un nou premiu, la Salonul Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT de la Cluj-Napoca, pentru descoperirea unui nou material de osteosinteză, creat pentru pacienţii care necesită repararea defectelor cutiei craniene. Medicul sibian a făcut parte dintr-o echipă de inventatori coordonată de Iulian Antoniac, prodecanul Facultăţii SIM, Universitatea Politehnică din Bucureşti.În luna mai, mai mulţi specialişti din România şi din străinătate au reuşit cu succes să salveze viaţa unei fetiţe de patru luni, din Botoşani, care avea o tumoră gigant pe gât, pe care au operat-o într-un spital privat din Sibiu, printr-o metodă nouă în România, minim invazivă, potrivit chirurgului Victor Costache, directorul medical al clinicii şi unul din medicii ce vor face operaţia” - subliniază Agerpres.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: klaus iohannis , Ion Ariton , Cercetării Științifice , victor costache , Spitalului Clinic Județean , Bogdan Trif , Secţiei Clinice Neurochirurgie , Salonul Internaţional , Vicenţiu Săceleanu , Universitatea Politehnică , Iulian Antoniac , Aula Colegiului Brukenthal
Vizualizari: 1723
Ultimele comentarii
Acum 10 ore
Iliescu
Acum 10 ore
Troll.E.Buzu
Acum 10 ore
Lutte
Acum 10 ore
Pastor Marginas
Acum 11 ore
Emil