Studiul de Fezabilitate petru Autostrada Sibiu-Făgăraș va fi revizuit. CNAIR a depus o solicitare în acest sens pentru a obține finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, la 3 ani după semnarea contractului de revizuire.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a elaborat și a depus în data de 20 decembrie 2018 Aplicația de Finanțare pentru proiectul "Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Făgăraș". Instituția vrea să obțină astfel finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2-Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Componenta 1, Obiectiv Specific 2.1-Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere-proiecte noi de investiții, Operațiunea- Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T globală.
„Obiectivul general al proiectului, ca parte din reteaua TEN-T Globala, este îmbunătățirea competitivitatii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieții interne cu scopul de a crea condițiile pentru creșterea volumului investițiilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene”, se menționează într-un comunicat al CNAIR.Precizăm că Autostrada Sibiu – Făgăraş face parte din Autostrada Sibiu – Braşov, în lungime de aproape 106 kilometri. În Master Planul General de Transport, Autotrada Sibiu – Braşov apare ca parte din Autrostrada Transilvania şi are ca perioadă de implementare 2016 – 2020, cu un cost al construcţiei estimat la 737 milioane de euro.
Contractul de "Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu - Fagaras" a fost semnat încă în aprilie 2015, având o valoare estimată de 16,3 milioane de lei fara TVA. Timp de 3 ani nu s-a întâmplat aproape nimic în acest caz: anul trecut CNAIR a anunțat că au fost identificați bani pentru realizarea contractului.
Astfel, încomunicatul emis pe 3 ianuarie 2019 CNAIR menționează că așteaptă ca prestatorul să respete structura minimă a Studiului de Fezabilitate conform Hotărârii Guvernului 208/2008, precum și următoarea structură minimă: Sinteza; Studiul de trafic; Studiul privind alternative de traseu; Investigații și studii de teren; Activități de proiectare; Evaluarea impactului asupra mediului; Analiza cost-beneficiu și modelul financiar; Identificarea rețelelor și instalațiilor existente; Etapele de construcție și aspectele de sănătate și securitate; Autorizații, avize și acorduri; Estimări de cost; Raportul de audit de siguranța rutieră; Documentația de atribuire a Contractului de proiectare și execuție.
Instituția subliniază că valoarea totală a proiectului de revizuire a SF este de 19.907.426,58 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională - 12.600.145,53 lei, contribuția proprie - 4.200.048,51 lei, restul de 3.107.232,54 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.
Tag-uri: Compania Naţională , Uniunii Europene , Infrastructurii Rutiere , Axei Prioritare , Hotărârii Guvernului , autostrada Sibiu - Pitești , Dezvoltare Regională , Fondul European , Obiectiv Specific , Autotrada Sibiu , Revizuire Studiu , Autrostrada Transilvania , În Master Planul General
Vizualizari: 9681
Ultimele comentarii
Acum 20 ore
Trotinetist .
Acum 20 ore
Unul Carenumaicrede
Acum 21 ore
Eva Flen
Acum 21 ore
A A
Acum 21 ore
Un Sibian