Sâmbătă,
24.09.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Revizuirea SF pentru Autostrada Sibiu-Făgăraș. CNAIR a depus aplicația de finanțare după 3 ani de la semnarea contractului

Revizuirea SF pentru Autostrada Sibiu-Făgăraș. CNAIR a depus aplicația de finanțare după 3 ani de la semnarea contractului

Studiul de Fezabilitate petru Autostrada Sibiu-Făgăraș va fi revizuit. CNAIR a depus o solicitare în acest sens pentru a obține finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, la 3 ani după semnarea contractului de revizuire.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a elaborat și a depus în data de 20 decembrie 2018 Aplicația de Finanțare pentru proiectul "Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Făgăraș". Instituția vrea să obțină astfel finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2-Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Componenta 1, Obiectiv Specific 2.1-Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere-proiecte noi de investiții, Operațiunea- Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T globală.

„Obiectivul general al proiectului, ca parte din reteaua TEN-T Globala, este îmbunătățirea competitivitatii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieții interne cu scopul de a crea condițiile pentru creșterea volumului investițiilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene”, se menționează într-un comunicat al CNAIR.
Precizăm că Autostrada Sibiu – Făgăraş face parte din Autostrada Sibiu – Braşov, în lungime de aproape 106 kilometri. În Master Planul General de Transport, Autotrada Sibiu – Braşov apare ca parte din Autrostrada Transilvania şi are ca perioadă de implementare 2016 – 2020, cu un cost al construcţiei estimat la 737 milioane de euro.

Contractul de "Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu - Fagaras" a fost semnat încă în aprilie 2015, având o valoare estimată de 16,3 milioane de lei fara TVA. Timp de 3 ani nu s-a întâmplat aproape nimic în acest caz: anul trecut CNAIR a anunțat că au fost identificați bani pentru realizarea contractului.

Astfel, încomunicatul emis pe 3 ianuarie 2019 CNAIR menționează că așteaptă ca prestatorul să respete structura minimă a Studiului de Fezabilitate conform Hotărârii Guvernului 208/2008, precum și următoarea structură minimă: Sinteza; Studiul de trafic; Studiul privind alternative de traseu; Investigații și studii de teren; Activități de proiectare; Evaluarea impactului asupra mediului; Analiza cost-beneficiu și modelul financiar; Identificarea rețelelor și instalațiilor existente; Etapele de construcție și aspectele de sănătate și securitate; Autorizații, avize și acorduri; Estimări de cost; Raportul de audit de siguranța rutieră; Documentația de atribuire a Contractului de proiectare și execuție.

Instituția subliniază că valoarea totală a proiectului de revizuire a SF este de 19.907.426,58 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională - 12.600.145,53 lei, contribuția proprie - 4.200.048,51 lei, restul de 3.107.232,54 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Toma

Acum 3 ani

Daca SF inseamna science fiction adica stiintifico-fantastic, sunt total de acord cu spusele CNAIR!Daca nu,este o simpla minciuna, manipulare, amagire sau gargara politica!Astia nu-s in stare sa faca un WC public sau un cotet de gaini,darmite o ditamai autostrada!
Raspunde

Edi

Acum 3 ani

In anul 2768 o sa fie aproape gata..
Raspunde

kokos

Acum 3 ani

Foarte tare : semnezi contractul de revizuire a studiului de fezabilitate in 2015 fara sa ai bani pentru el si apoi dupa aproape 4 ANI incepi sa cauti bani! Ce sa mai vorbim de executia propriu-zisa a autostrazii , poate dupa 2030 !
Raspunde

gogosi gratis

Acum 3 ani

Alta gogoasa electorala. ACUM se fac toate.. sosele, spitale, tot ce vreti, cand bugetul n-a fost aprobat, dar suna bine in mintea credulilor. Pana acum au avut treaba si au in continuare cu distrugerea justitiei si denigrarea Europei. Acum, deodata se fac toate. Pacat ca au uitat sa spuna ca au furat banii si ca ne vor da inca o teapa, sau mai multe, practic ne vor amaneta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus