Marţi,
06.12.2022
Ceata
Acum
6°C

Cât de bine sunt deszăpezite drumurile din Sibiu și județ?

Cât de bine sunt deszăpezite drumurile din Sibiu și județ?

În vreme ce în municipiul Sibiu au ieșit la deszăpezire 11 utilaje, în județ acționează 67 de mașini specializate.

Primăria municipiului Sibiu anunță că ”utilajele de deszăpezire au ieșit în teren din seara zilei trecute, de la ora 21.30,  acționând continuu 11 utilaje. Până în această dimineață la ora 8 s-au împrăștiat aproximativ 200 tone de sare și peste 11.000 de litri de substanță antiderapantă lichidă. De la ora 4 au ieșit în teren și echipe care deszăpezesc manual trotuare și scări”.

În prezent se află în teren 10 utilaje care împrăștie sare și antiderapant lichid. Pe străzile de pe prioritatea 1 (pante, rampe, sensuri giratorii, artere cu volum mare de trafic) se circulă bine, în condiții de iarnă. Utilajele intervin în paralel și pe străzile de pe prioritatea 2 din cartiere.

De partea cealaltă, SC Drumuri și Poduri SA Sibiu, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu informează că la această oră pe raza Județului Sibiu nu există drumuri blocate din cauza zăpezii.

Se acționeză cu 67 utilaje cu lamă și material antiderapant pe toate cele 8 zone care acoperă raza Județului Sibiu, respectiv: zona 1 (Cristian – Săliște – Jina), zona 2 (Sibiu – Cisnădie – Păltiniș), zona 3 (Cisnădie – Sadu – Avrig – Poiana Neamțului), zona 4 (Cîrța – Arpașu – Bruiu), zona 5 (Chirpăr – Agnita – Bruiu), zona 6 (Dumbrăveni – Mediaș), zona 7 (Șeica Mare – Vecerd) și zona 8 (Loamneș – Păuca). Vă informăm că în cursul zilei de astăzi până la această oră s-au folosit 230 tone material antiderapant.

Enumerăm starea câtorva dintre drumurile județene cu trafic intens la aceasta oră:

  • DJ 106A Sibiu – Păltiniș carosabil parțial acoperit cu zăpadă. Se acționează cu lamă și material antiderapant. Drum deschis
  • DJ 106 Sibiu – Agnita – Brădeni carosabil parțial acoperit cu zăpadă. Se acționează cu lamă și material antiderapant. Drum deschis
  • DJ 106E Cristian – Jina limită județ carosabil parțial acoperit cu zăpadă. Se acționează cu lamă și material antiderapant. Drum deschis
  • DJ 106G Dobîrca – Poiana Sibiului carosabil parțial acoperit cu zăpadă. Se acționează cu lamă și material antiderapant. Drum deschis
  • DJ 106C Sibiu – Cisnădie – Rîu Sadului carosabil parțial acoperit cu zăpadă. Se acționează cu lamă și material antiderapant. Drum deschis
  • DJ 106D Cisnădie – Cisnădioara carosabil parțial acoperit cu zăpadă. Se acționează cu lamă și material antiderapant. Drum deschis
”Deoarece în acest moment circulația pe drumurile județene se desfășoară în condiții de iarnă rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se află utilajele de intervenție si de asemenea recomandăm ca mașinile să fie echipate corespunzător”, au transmis autoritățile.

În perioada activității comandamentului de deszăpezire numărul de telefon la care se poate apela pentru sesizări și informații referitoare la starea drumurilor județene este 0269.210.884 (apelabil 24 de ore din 24).

Pentru informarea corectă și în timp util a participanților la trafic despre starea drumurilor județene vă informăm că atât pe pagina de facebook cât și pe site-ul instituției noastre găsiți zilnic informații actualizate (www.drumuripodurisibiu.ro - butonul “alertă trafic”).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ridichie Iglesias

Acum 3 ani

Anul asta desi a nins in aproape zilnic,utilajele contractate de primaria orasului si-au facut datoria cu brio,nici o strada sau trotuar nu a ramas inzapezit.De asemenea au curatat si parcarile dintre blocuri! Nu avem ce sa le reprosam firmelor care se ocupa cu dezapezirea si primariei,poate ca a ramas o portiune u gheata in parcare la mall,dar ala e in Selimbar nu in Sibiu.
Raspunde

Eu

Acum 3 ani

tu unde traiesti iglesias? in pom?
Raspunde

albul DNA ( de nea)

Acum 3 ani

Sper ca e la mișto comentariul. Dacă nu, e grav.
Raspunde

A

Acum 3 ani

Tu stii ca temperatura nu are nicio legatura cu primaria si utilajele de deszapezire nu? Fodor nu poate sa dea o semnatura si sa creasca temperatura peste 0 grade ca sa se topeasca zapada. Ceea ce s-a si intamplat, de nu am avut probleme pana weekendul asta cand a fulguit putin mai tare. Sau si tu esti unul din oamenii care compara cu Germania unde a fost cod rosu?
Raspunde

Ghetus

Acum 3 ani

Ba nene, aproape că ai dreptate dar, trebuia să vii joi,vineri si sâmbătă printre blocuri pe Aleea Biruintei si majoritatea aleiilor dintre blocuri. Găseai gheața mai ceva ca la patinoar. Dacă lucrezi la Primărie sigur trebuie lăudat conducătorul la început de an.
Raspunde

cetatean

Acum 3 ani

poftim ??trotuare curate ?? unde ?? trotuarul de pe calea dumbravii ce duce spre zoo si muzeu toata iarna a fost necuratat, pietoni mergeau pe drum. firmele care se ocupa de deszapezire nu stiu cum arata o freza de zapada mica, inca se lucreaza la lopata, un drum dus intors era gata trotuarul si pe o parte si alta !!! este primul an in care vad curatarea trecerilor de pietoni. in rest firmele nu stiu sa consulte vremea sau sa se pregateasca inainte de ninsoare
Raspunde

Andrei

Acum 3 ani

Dezastru in municipiul Sibiu pe strazile secundare sau aleile dintre blocurile din Hipodrom,Vasile Aron ,Strand si Turnisor!Lasa de dorit cum isi fac datoria utilajele in locurile mai sus mentionate!
Raspunde

Nico Leta

Acum 3 ani

In Valea Aurie totul este perfecct - bravo baietii ! cand va vad dau o tuica :)
Raspunde

adi

Acum 3 ani

Minciuni!!! In dimineata zilei de 6 ianuarie, la ora 8, nu eranici o urma ca ar fi trecut vreun utilaj pe strazile: Rahovei, Iorga, CaleaDumbravii, Mihai Viteazu. De strazile adiacente... nici o speranta! Bine ca platim impozite si taxe de drum!
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 3 ani

Normal ca dezapezirea merge foarte prost,doar e vorba de primaria Sibiului.Primul comentariu era ironic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus