Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Sfaturile celor de la Apă-Canal pentru a nu vă îngheța apa înainte de a ajunge la robinet

Sfaturile celor de la Apă-Canal pentru a nu vă îngheța apa înainte de a ajunge la robinet

Cum “gerul Bobotezii“ urmează să se instaleze în nopțile următoare și în zona Sibiului, reprezentanții societății de apă și canalizare atrag atenția abonaților că sunt buni de plată în cazul în care apometrele se vor defecta în urma înghețului.

Sfaturile celor de la Apă Canal pentru protejarea apometrelor vin în contextul în care, potrivit prevederilor din contractul de furnizare încheiat cu fiecare abonat (art.6.3), utilizatorul are obligaţia de a „asigura integritatea sistemelor de măsurare”. “În cazul în care se constată că aparatul de măsură trebuie înlocuit ca urmare a deteriorării provocate de îngheţ, utilizatorul este obligat să suporte costul întregii operaţiuni de schimbare precum şi al contorului“, arată cei de la Apă Canal, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Prin urmare, căminele în care sunt închise apometrele trebuie să aibă capacul închis, iar la amplasarea eventualelor materiale termoizolate este nevoie de atenție, pentru a nu deteriora instalația. La fel, cei care au apometrele în subsoluri sau pivnițe trebuie să se asigure că ușile și ferestrele acestor încăperi sunt închise. În cazul în care, totuși, instalațiile îngheață, nu este recomandată utilizarea apei fierbinți sau a flăcării deschise.

Protejați apometrele împotriva înghețului! • În cazul în care contorul este monat într-un cămin de apometru, asiguraţi-vă că acesta are capacul închis şi nu permite infiltrarea apei; • În căminul apometrului pot fi amplasate materiale termoizolante ca vata minerală, polistiren sau materiale textile. Asigurați-vă că nu deteriorați instalația, apometrul sau sigiliul acestuia în timpul operațiunilor; • Protejaţi de îngheţ inclusiv robinetele şi conductele de după contor; • În situaţia în care contorul este montat în pivniţe sau subsoluri tehnice, geamurile şi uşile vor fi închise spre a evita crearea curenților de aer rece; • Dacă apometrul îngheaţă, nu utilizaţi apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului; • În cazul în care constatați că apometrul este înghețat, apelați Dispeceratul ”Apă Canal”, tel. 0269/222.777, telverde 08008.202.202.

Sursa: SC Apă Canal SA

Sfaturile celor de la Apă Canal îi vizează și pe cei care locuiesc la casă și și-au amenajat cișmele ori robineți în exterior. “Să nu lase robinetele deschise ca măsură împotriva înghețului. Consumurile în astfel de cazuri sunt mari: 4 picături / secundă cumulează 2,9 mc/lună, iar un „fir” de apă cu diametru de 1 mm reprezintă aprox. 6,5 mc/lună“, mai arată cei de la Apă Canal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus