Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Gripa în școlile din Sibiu: ce trebuie să facă directorii pentru a preveni îmbolnăvirile în rândul copiilor

Gripa în școlile din Sibiu: ce trebuie să facă directorii pentru a preveni îmbolnăvirile în rândul copiilor

Directorii școlilor din Sibiu sunt atenționați să îndeplinească mai mult măsuri pentru a preveni răspndirea îmbolnvirilor de gripă în rândul elevilor. Apelul specialiștilor vine după ce în județul Sibiu s-a înregistrat un număr mare de cazuri cu simptome compatibile cu gripa, în special în rândul copiilor.

O adresă a Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu referitoare la măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă în unitățile de învățământ a fost expediată Inspectoratului Școlar Județean care a redirecționat-o azi dimineață către școlile din județ.

„Având în vedere faptul că în ultimele 2 săptămâni în județul nostru a crescut semnificativ numărul cazurilor cu simptomatologie compatibilă cu gripa, dintre care peste 50% la copii, precum și solicitarea Ministerului Sănătății cu adresa nr. 402/18.01.2019, vă solicităm să instituiți toate măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor în unitățile de învățământ, atât la personalul didactic, cât și la elevi/preșcolari”, se menționează în documentul semnat de Georgeta Marga, șefa Comparimentului Supraveghere Epidemiologică și Controlul Bolilor Transmisibile din cadrul DSP Sibiu.
Printre măsurile recomandate de specialiști se numără realizarea triajului zilnic în școli, grădinițe, crește etc., educația sanitară privind gripa și prevenirea ei, asigurarea respectării normelor de igienă personală, precum și curățenia și dezinfecția curentă pe suprafețe și pavimente și aerisirea încăperilor.

Pe de altă parte pe site-ul DSP Sibiu nu sunt publicate informații despre numărul îmbolnăvirilor și nici măsuri de prevenție. Ultimele comunicate de presă sunt despre menținerea unei stări bune de sănătate în perioada sărbătorilor din luna decembrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

FixuPixu

Acum 5 ani

astia nu sunt in stare sa puna sapun in baile scolilor si vor triaj si alte nebunii. curățenie, dezinfecție și aerisirea încăperilor? la gradinita femeia de serviciu da cu aspiratorul cu copiii in clasa, fara a deschide macar geamul. despre ce vorbim? dar in schimb dau comunicate asa sa se afle in treaba. hai sictir!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus