Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Theo Man, cea mai cunoscută vloggeriță din Sibiu: „Unii îmi spun că sunt idolul lor, alții să mă sinucid”

Theo Man, cea mai cunoscută vloggeriță din Sibiu: „Unii îmi spun că sunt idolul lor, alții să mă sinucid”

Theo Man e o mică „vedetă” sibiancă a Youtube-ului. Cu 56.000 de urmăritori pe internet, tânăra de doar 18 ani a ajuns la o faimă care nu îi aduce întotdeauna bucurie. În cea mai mare parte a timpului însă, îi place mult ceea ce face și zilele de joi, când postează un video nou pe net, sunt cele mai vesele din săptămână.

Teodora Man este din Sibiu, are 18 ani și e în clasa a XII-a, la Liceul Pedagogic. Își dorește să urmeze cursurile unei facultăți de psihologie din Germania, iar cea mai importantă activitate a ei este momentan vlogging-ul. Tânăra a ajuns într-un timp foarte scurt să fie recunoscută pe stradă și un adevărat model pentru fetele de vârsta ei sau mai mici, care o urmăresc pe Youtube. Vlogging-ul e o parte importantă din viața ei, de care se ocupă mereu cu plăcere, îmbrăcată în pantalonii ei roz de pijama și mereu cu zâmbetul pe buze.

Theo a stat de vorbă cu reporterul Turnul Sfatului despre pasiunea pentru vlogging, subiectele pe care le abordează în filmulețele postate pe Youtube, dar și despre ce înseamnă să fii recunoscut pe stradă și oprit pentru o poză sau chiar un sfat.

Când ai început să faci video-uri și de ce?

În august 2017 am descoperit că aveam deja vreo câteva mii de umăritori pe Snapchat. Pe acea aplicație am început eu de fapt. Am avut o seară vara aceea în care, după un eveniment care m-a deranjat în mod special, am făcut mai multe videoclipuri pe Snap despre societate. A doua zi de dimineață aveam numeroase reacții, mi se blocase efectiv aplicația. Nu mă așteptam ca atât de mulți oameni să mă bage în seamă și să ia în considerare opiniile mele. Pe lângă asta, mulți oameni îmi spuneau des că ar trebui să îmi fac un cont pe Youtube și să pun acolo videoclipuri mai lungi.

Așadar, undeva prin octombrie 2017, într-o marți, am simțit că vreau să duc totul la un alt nivel și că vreau să mă audă mai mulți oameni.

Îți mai amintești de primul tău video încărcat pe Youtube? Îl mai ai?

Imediat după ce am decis că vreau să-mi fac un cont de Youtube, sâmbăta aceea am fost în parcul Sub Arini și am încercat să mă filmez. A fost oribil. Mi-am făcut practic o prezentare, am vrut doar să mă prezint ca să vadă lumea cine sunt și ce vreau să fac. Se uitau oamenii la mine ciudat când treceau pe lângă mine, am avut probleme la editare, dar nu m-a interesat. Am zis că nu îl șterg, a fost primul meu video și rămâne acolo.

Impactul a fost uimitor. Știam că oamenii care mă urmăreau pe Snapchat îmi cereau mereu asta, dar nu m-am așteptat la asta. Am anunțat pe aplicație că urmează o surpriză, seara la 11 am pus videoclipul și a doua zi de dimineață aveam deja o mie de urmăritori.

Cum a fost primită activitatea ta de pe Youtube de cei din jur?

Părerile sunt împărțite... am avut parte de orice reacție la care te poți gândi, de la felicitări și oameni faini care m-au susținut, până la hateri care au făcut sondaje pe Facebook și rezultatul a fost că lumea cerea să închid contul de Youtube, mi-au spus că sunt proastă, că nu am nimic în cap. Unii mi-au spus inclusiv să mă sinucid...la început m-a afectat, desigur, dar acum mă hrănesc cu hate-ul lor.

De partea cealaltă, pot să spun că mă bucur și de mesaje foarte frumoase... „Ești idolul meu” este cel mai frumos mesaj pe care l-am primit, de la o fetiță. Eu încerc să-i ajut pe cei de vârsta mea sau pe cei mai mici decât mine, atât cât pot, cu sfaturi în funcție de experiența mea de viață. Atâta tot. Iar cei care nu acceptă ceea ce fac, cei care nu mă suportă, pot foarte bine să părăsească pagina. Nu îi ține nimeni cu forța aici.

Simți ca pe o responsabilitate faptul că tinerele se uită la tine cu admirație?

Mai degrabă ca pe o realizare. Dacă ele se uită la filmulețele mele și sunt capabile să scoată de acolo doar ceea ce este pozitiv și pot să separe ideile de glume, cred că rezultatul o să fie unul bun. Nu sunt un model de urmat neapărat. Am și eu defectele mele, fac și eu prostii ca oricine altcineva, dar dacă ele mă iau ca exemplu, mi-aș dori să nu fumeze, cel puțin nu de la vârste fragile, să nu aibă relații prea devreme în viață, să își vadă de școală...

Ce mi se pare că e o responsabilitate e faptul că primesc sute de mesaje în fiecare săptămână de la cei care mă urmăresc. Vor să le dau sfaturi și bineînțeles că îi ajut. Publicul meu are mare încredere în mine și mulți îmi scriu și îmi povestesc viețile lor, fără inhibiții, fără rușine și astfel pot să îi ajut. Crede-mă, nu mă pun seara să dorm până nu răspund la toate mesajele. Mă bucur că pot să le fiu de ajutor, fie și printr-o vorbă bună doar.

theo man

Ce subiecte abordezi în videoclipurile tale?

Sunt diferite. Lucruri care îi interesează pe băieți, lucruri care le interesează pe fete, subiecte amuzante, lucruri despre care se vorbește la momentul actual. Inspirația mi-o iau de peste tot – din viața personală, din viețile prietenilor mei, din poveștile pe care mi le spun cei care mă urmăresc.

Ce părere au părinții tăi despre activitatea ta de pe Youtube?

Îți dai seama, pe vremea părinților mei nu exista Youtube, nu erau lucruri de genul acesta. Nu i-a prea venit mamei mele să creadă că eu chiar mă exprim așa, liber, fără nicio problemă pe internet. Tata mă urmărea pe ascuns. Nu mi-a zis nimic multă vreme, iar când în sfârșit am vorbit despre asta, mi-a zis că e fain ce fac, îi place.

Ai mei mă iubesc și mă susțin în orice fac. Vlogging-ul e o parte importantă din viața mea și ei înțeleg asta.

Ai un program de postat? Știu abonații tăi când să intre pe Youtube? 

Eu încarc filmulețele în fiecare joi, de la ora 17:00. Ideea e că de multe ori chiar joia îmi și filmez clipurile. Totuși, dacă în ziua respectivă dacă nu am o stare bună, nu filmez. Nu mă interesează că îmi scad statisticile, dacă nu simt că vreau să îmi văd fața atunci, dacă nu mă simt în largul meu, mă pun în pat, pun un anunț că nu încarc videoclip și asta e. Nu vreau să joc teatru ieftin.

Te-a oprit vreodată cineva pe stradă pentru că te-a recunoscut de pe net?

Daaaa, e atât de ciudat! E minunat cumva să știu că oamenii care mă urmăresc mă recunosc pe stradă, dar mi-e atât de rușine în aceste momente, pentru că nu știu cum să reacționez. Nu îmi vine să cred că cineva ar vrea să facă o poză cu mine. Nu vreau ca oamenii să creadă că mă cred superioară, pentru că nu e așa. Sunt un om simplu, iar plăcerea mea e asta – să îmi consum energia abordând subiecte pe video, care ar putea să-i ajute pe cei din jur sau să-i amuze.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

cititor 13

Acum 5 ani

ce vremuri......
Raspunde

CO CA

Acum 5 ani

imi placi !!
Raspunde

Silberpfeil

Acum 5 ani

Daca rujul ar trebui sa fie tricolorul romanesc am o veste trista si una buna.Vestea trista:ati inversat rosu cu albastru!Vestea buna:galbenul e la locul lui.
Raspunde

jean

Acum 5 ani

Tinerete , frumusete , mi-e ciuda pe tine , dar in sensul bun. Tine steagul sus si nu impartasi ideile si frustrarile altora, nu fi #-ista, fi tu insuti, la vita e bella !
Raspunde

PUIE MSD

Acum 5 ani

cam tupeista pentru varsta ta....
Raspunde

lauv

Acum 5 ani

noroc ca te-o descoperit faloba
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus