Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Lista comună PLUS – USR îl duce pe Nicu Ștefănuță pe locul 6

Lista comună PLUS – USR îl duce pe Nicu Ștefănuță pe locul 6

O posibilă alianță USR și PLUS la alegerile europarlamentare va da peste cap lista propusă de USR, în urma unei competiții interne. Conform g4media.ro, ultima variantă luată în discuție de USR și PLUS este ca lista pentru europarlamentare să fie deschisă de Dacian Cioloș, urmând ca în primul calup de șase candidați să alterneze câte unul de la fiecare partid. Astfel, după Cioloș, locul doi pe listă revine USR, locul trei PLUS, locul patru USR, locul cinci PLUS și locul șase USR. În acest mod, sibianul Nicu Ștefănuță ajuns în urma competiției interne a USR pe locul 3, va ajunge pe locul 6. Ștefănuță nu a dorit să comenteze această situație, motivând că deocamdată e vorba doar de negocieri între cele două partide, neexistând până în acest moment o decizie concretă.

Potrivit surselor citate de G4Media.ro, toate sondajele de opinie realizate de cele două partide arată că USR și PLUS câștigă cu 3 până la 5 procente în plus dacă merg împreună decât separat. Miza unei alianțe electorale la europarlamentare formată din USR și PLUS este câștigarea unui scor cât mai apropiat de PNL sau chiar peste, ceea ce ar schimba radical dinamica electorală, noua alianță având șase să se impună drept principalul partid de opoziție.

Lista PLUS pentru europarlamentare

  1. Dacian Cioloș
  2. Dragoș Pîslaru
  3. Dragoș Tudorache
  4. Ramona Strugariu
  5. Alin Mituța
  6. Valeriu Nicolae
  7. Oana Țoiu
  8. Liviu Sorin Iolu
  9. Andrei Cristian Ion
  10. Oana Popescu
Lista USR pentru europarlamentare
  1. Cristian Ghinea
  2. Clotilde Armand
  3. Nicolae Ștefănuță
  4. Vlad Botoș
  5. Vlad Gheorghe
  6. Anamaria Naomi Reniuț
  7. Radu-Ionuț Ghelmez
  8. Radu Nicolae Mihaiu
  9. Iulian Ștefan Lorincz
  10. Adriana Cristian
Lista comună USR – PLUS, dacă negocierile vor duce în acest sens:
  1. Dacian Cioloș (PLUS)
  2. Cristian Ghinea (USR)
  3. Dragoș Pîslaru (PLUS)
  4. Clotilde Armand (USR)
  5. Dragoș Tudorache (PLUS)
  6. Nicolae Ștefănuță (USR)
  7. Vlad Marius Botoș (USR)
  8. Ramona Strugariu (PLUS)
  9. Vlad Gheorghe (USR)
  10. Alin Mituță (PLUS)
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

2cents

Acum 5 ani

Mda, aceleasi aranjamente le regasim in toate partidele care chipurile ne reprezinta pe scena politica. Locurile in parlamentul european sunt cea mai ravnita pozitie pentru mai toti politrucii nostri. Beneficiile materiale sunt indiscutabile iar titulatura asta aduce ulterior si alte beneficii de pozitie la intoarcerea in tara. Spus asa mai neaos, un ciolan frumos. Desigur ceilalti vor trebui sa se multumeasca cu ciolanele din parlamentul/senatul romaniei, mai saracute dar mult mai ok decat o slujba ordinara, cu pensie speciala etc. Practic la aceste imparteli o sa gasim multe similitudini cu modul de impartire a prazii din haitele de lupi. Indivizii/individele alfa au parte de ce e mai bun. Imi place comparatia cu haitele pentru ca si restul comportamentului acestor organizatii se muleaza foarte bine pe acest model. Tu cu ce haita vei vota la urmatoarele alegeri?
Raspunde

Sile

Acum 5 ani

Ce il recomanda pe Ștefănuță pentru Comisia privind Piața Unică si domeniul apararii?! Nu are nici o experienta in domeniu? Acest pupil cocolosit de parinti, nu a muncit nimic pana acum. L-au tinut numai prin facultati, a invatat sa vorbeasca dar nu este capabil de nimic.Asta cu apararea e gluma buna. Vrea sa ne bage armament comunitar pe gat? Asta candideaza doar sa isi asigure un salar’ sa isi plateasca apartamantul, creditul de la Bruxelles…mare patriot…
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus