Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

O listă cu investiții, trimisă de locuitorii din Cartierul Arhitecților primarului. Reacția lui Gheorghe Huja

O listă cu investiții, trimisă de locuitorii din Cartierul Arhitecților primarului. Reacția lui Gheorghe Huja

Locuitorii din Cartierul Arhitecților ar fi semnat o solicitare către Primăria Cisnădie în care se regăsesc o serie de investiții cerute de aceștia. Potrivit site-ului Asociației pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților (ADCA), aceștia cer includerea mai multor investiții, care ar fi necesare cartierului, în proiectul bugetului pentru anul 2019. Primarul localității spune că „habar nu are” despre ce fel de solicitare e vorba, dar asigură că știe dorințele locuitorilor.

Pe site-ul ADCA se menționează că solicitarea a fost transmisă Primăriei Cisnădie ieri, 28 Ianuarie 2019. Aceasta include, pe lângă solicitarea de investiții și propuneri de reglementări de urbanism sau colaborări cu alte instituții, necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de trai în Cartierului Arhitecților. „Toate aceste proiecte sunt realizabile în decursul anului 2019”, cred autorii solicitării.

Astfel, printre investițiile cerute se numără „Modernizarea DJ 106C, pe segmentul Cartierului Arhitecților”, prin preluarea acestui segment de drum în administrarea Orașului Cisnădie, pentru a permite lărgirea acestuia la 4 benzi; „executarea pistei de biciclete”, „Stoparea PUZ-urilor de locuințe colective (blocuri)”, „Revizuirea documentației PUG”; „Demarare realizare creșă, grădiniță, școală” prin „achiziționarea/preluarea în domeniul public, în cursul anului 2019, un teren care să permită construirea unei creșe, a unei grădinițe și a unei școli generale în zona actuală a Cartierului Arhitecților (nu lângă Ferma Seviș sau în alte locații mai îndepărtate) prin orice modalitate permisă de lege”.

De asemenea, locuitorii cartierului mai solicită amenajarea de spații verzi publice, „participarea activă la constituirea Zonei Metropolitane Sibiu”, dar și „înrolarea în Sistemul Național Electronic de Plăți Online – ghiseul.ro”.

Gheorghe Huja: „Ce propuneri? (...) Eu oricum sunt pregătit”

Huja protest cisnadie cartierul arhitectilor (23)

Contactat de Turnul Sfatului, primarul din Cisnădie, Gheorghe Huja, ne-a spus că nu a văzut solicitarea. „Habar nu am, acum aflu de la dvs. Ce propuneri?”, s-a întrebat acesta. După ce i-am spus despre ce este vorba, Huja a explicat următoarele:

„Chiar dacă vin de la ei, eu nu le-am văzut. Eu oricum o să le am în proiectul meu de anul acesta. Am dat asta și la dvs., pe Turnul Sfatului. Am avut întâlnire cu Daniela Câmpean în legătură cu a treia bandă pe drumul județean cu intrarea în Sibiu, cu rezolvarea sensului giratoriu cu încă o bandă, cu străpungerea din proprietatea Cisnădiei spre Șelimbăr. Mâine am întâlnire cu primarul din Șelimbăr. Deci, noi nu comentăm inițiativa celor care ne-au trimis-o, dar eu sunt oricum pregătit pentru ceea ce dânșii doresc”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Schwartz R.

Acum 5 ani

Deja se exagereaza cu articolele despre acest cartier ( sau mahala rezidentiala , mai corect spus ) din afara orasului , si cu pretentiile locuitorilor de acolo , au vrut in camp locuinta ieftina si de proasta calitate , iar dezvoltatorul veros - capitalist s-a pliat pe cerere ... Sibiul are zeci de strazi si cartiere cu probleme , dar minoritatea din acest nou Vasile Aaron e cea mai vocala si cu priza la presa .
Raspunde

Iancu

Acum 5 ani

Toate aceste mesaje se indreapta in principal spre primaria Cisnadie in concluzie comentariul este foarte tendentios. Asa se intampla cand unii isi striga problemele, cei care tac si inghit se supara ca de ce se urla...
Raspunde

hai-hui

Acum 5 ani

Huja minte de cum deschide gura. O sa promita ca face 10 chestii si se va tine maxim de doua. La fel ca si anul trecut.
Raspunde

Alina

Acum 5 ani

Schwartz R. - în articolul asta este vorba de Cisnădie nu despre Sibiu. Nu contează unde s-a făcut acest cartier ca s-a făcut în câmp s-au altundeva. Planul trebuia făcut cu cap atunci când au ajuns atâtea cereri de autorizații de construcții la Primărie. Traficul e infernal dimineața. Ce vina au locuitorii ca si-au cumpărat locuință acolo? Primarul zice „Chiar dacă vin de la ei, eu nu le-am văzut. Eu oricum o să le am în proiectul meu de anul acesta" dacă nu a văzut solicitările cum le are deja în proiect???
Raspunde

Vasile Von Vasile

Acum 5 ani

Ce vină are primăria că ei și-au cumpărat case acolo, la marginea teritoriului administrativ al orașului?
Raspunde

ALTUL ALTFEL

Acum 5 ani

STIMATI CITITORI, ACEST DOMN HUJA, HABAR NU ARE DE NIMIC. NU NUMAI DE SOLICITAREA CELOR DE LA ADCA! E DE PE PLANETA TITAN, ATERIZAT PE PAMANT CU FUNCTIA DE PRIMAR. ANUL TRECUT S-A LAUDAT CA FACE PISTA DE BICICLETE. CEEA CE A FACUT, NU SE POATE NUMI PISTA DE BICICLETE NICI INTR-O MIE DE ANI. PISTA, LA UN LOC CU TROTUAR. NICI LA CARACAL SAU LA SPITALUL DE NEBUNI NU VEZI ASA CEVA!!!!!!!! NE SPUNE CA VREA SA FACA 3 BENZI PE DJ!!!!!!! NICI COPII LUI NU-L CRED, DACA LE-AR SPUNE ASA CEVA. EL NU A PUTUT LARGI UN TROTUAR DATORITA "PROPRIETATILOR", DAR UN DRUM CONSIDERAT JUDETEAN.!!!!! AR TREBUI SA-I SPUNA CINEVA, UN CONSILIER, UN PRIETEN, CA NU SPUNE POVESTI LA CULCARE COPIILOR. SE ADRESEAZA UNOR OAMENI MATURI, IAR UNII CU O ANUMITA PREGATIRE. AVOCATI, NOTARI, JUDECATORI, PROFESORI, POLITISTI, INGINERI, DOCTORI, ANTREPRENORI. CAM ACEASTA ESTE TIPOLOGIA OAMENILOR DIN CARTIERUL ARHITECTILOR. CATA LIPSA DE SCRUPULE SA AI SA VII SA VINZI ASTEFEL DE MINCIUNI!!!! AS DORI SA-I TRANSMIT DOMNULUI PRIMAR, CA IN CARTIERUL ARHITECTILOR LOCUIESC PERSOANE CU DREPT DE VOT, CAM CAT IN CISNADIE. CE CREDETI CA SE VA INTAMPLA ANUL VIITOR? DE CAND IL STIU PE ACEST OM, NICIODATA SI NICI O PROBLEMA NU A TINUT DE EL SAU DE INSTITUTIA PE CARE O CONDUCE - PRIMARIA CISNADIE. BA E PROBLEMA CELUI DIN SELIMBAR, BA E PROBLEMA CONSTRUCTORILOR, BA E PROBLEMA PRIMARIEI SIBIU, BA E PROBLEMA CONSILIULUI JUDETEAN, BA SA VEDEM CE DECINE CONSILIUL LOCAL. DOMNULE PRIMAR, NOI NU AVEM NEVOIE DE UN OM CARE SA NE INDICE INSTITUTII DE STAT, NOI AVEM NEVOIE DE UN OM CARE SA REZOLVE, INDIFERENT DE CE SI DE CINE DEPINDE. OARE CAT TIMP A DURAT SEDINTA DE CONSILIU LOCAL PENTRU APROBAREA STATUII? OARE CAT TIMP A DURAT SEDINTA DE CONSILIU LOCAL PENTRU APROBAREA SPA-ULUI? OARE CAT TIMP A DURAT SEDINTA DE CONSILIU LOCAL PENTRU APROBAREA FONDURILOR PENTRU BECULETE SI BRAD? APROPO: SUNTEM IN 30 IANUARIE, IAR BECULETELE DIN COPACI SPRE IESIRE CATRE SIBIU LUMINEAZA FOARTE FRUMOS. AVETI BANI PENTRU CURENT? PANA CAND LE TINETI? SARBATORIM SI PASTELE CU ELE? MI-E SILA DE UN ASTFEL DE OM !!!!!!!!!!!!!!!!!!! NU CONTEAZA CINE LOCUIESTE IN CARTIERUL ARHITECTILOR. NU CONTEAZA CAT DE SCUMPE SAU IEFTINE AU FOST / SUNT CASELE / APARTAMENTELE. CONTEAZA UN SINGUR LUCRU. ACOLO LOCUIESC OAMENI !!!!!!! SI ASTA AR TREBUIE SA CONTEZE PENTRU TOTI. PENTRU PRIMAR, PENTRU CONSILIUL LOCAL, PENTRU CEI CE COMENTEAZA AICI. TOT NISTE OAMENI AU CONSTRUIT - CARE A CREAT LOCURI DE MUNCA, AU PLATIT SALARII TOT NISTE OAMENI AU CUMPARAT - CARE AU UN SERVICIU SI PLATESC TAXE LA STAT ACESTI OAMENI TREBUIE SA TRAIASCA CA NISTE OAMENI !!!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vasile Von Vasile

Acum 5 ani

calm Rezi, calm, să nu-ți crape vreo vână, ceva...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus