Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Spitalul Județean Sibiu a primit un milion de lei pentru aparatură dedicată cardiologiei

Spitalul Județean Sibiu a primit un milion de lei pentru aparatură dedicată cardiologiei

Un milion de lei este suma pe care Romgaz a oferit-o Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, cu titlul de sprijin financiar. Cu acești bani, reprezentanții spitalului au dotat secțiile de terapie intensivă și Cardiologie II cu aparatură performantă.

Banii au fost oferiți spitalului sub forma a două contracte de sponsorizare în valoare de 500.000 de lei. Printre aparatura de specialitate se numără şi un Ecograf multidisciplinar, staționar, performant, conceput pentru examinări cardiologice performante, ale sistemului vascular, abdominal și pentru părți moi.

O parte din suma alocată va fi utilizată pentru creșterea posibilităților laboratorului de cercetare în domeniul patologiei cardiace şi vasculare. Mai exact, este vorba despre cazuri de pacienți cu infarct miocardic acut sau urgențe vasculare periferice pentru care se realizează implanturi de stent.

„Această sponsorizare deosebit de generoasă (…) crește calitatea dotării materiale a spitalului și aduce în primul rând speranță pacienților care vor beneficia de servicii medicale performante în cadrul unor secții și servicii cu o adresabilitate ridicată şi o patologie complexă, pentru care este nevoie permanent de investiții. Apreciem disponibilitatea Romgaz de a răspunde mereu nevoilor imediate ale comunităţii prin sprijinul acordat în ultimii ani spitalului județean din Sibiu și sperăm că această legătură va continua și pe viitor”,a declarat Ec. Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.
Este pentru al treilea an consecutiv când Romgaz acordă sponsorizări pentru SCJU Sibiu după ce în 2017 au fost primiți 500.000 lei pentru achiziționarea de aparatură performantă destinată Secției de Oftalmologie și 300.000 lei pentru activitatea CVASIC, iar 2016 a fost primită o sponsorizare de 980.000 pentru dotarea spitalului cu aparatură medicală de înaltă performanță, fiind achiziționate 4 ecografe moderne și un sistem performant de radiologie digitală.

„Astfel de acţiuni pe care compania le întreprinde au ca scop creşterea calităţii vieţii comunităţii. Cred cu tărie că o companie profitabilă nu se poate dezvolta durabil, decât dacă se implică şi contribuie la bunăstarea comunităţii în mijlocul căreia îşi desfăşoară activitatea şi îşi însuşeşte valorile acesteia”, a declarat Directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru.

Cu o parte din banii primiți prin sponsorizare, în urma procedurilor de achiziţie publică derulate prin intermediul SEAP au fost achiziţionate următoarele aparate:

Două ventilatoare ATI Monnal T60 de transport pacienți, în valoare totală de 200.000 lei (TVA inclus);

ventilatoare ATI (14)

Aparatele sunt concepute pentru asigurarea tratamentului la pat (este mobil) în orice secţie de terapie intensivă, fie în spital sau altfel de locaţie și oferă echipelor de intervenţie medicală cele mai înalte standarde de ventilare pentru pacienţi aflaţi în stare critică permițând echipelor de intervenţie medicală să adapteze tipul tratamentului în funcţie de afecţiunea pacientului.

Ecograf multidisciplinar MyLab X, în valoare de 121.380 lei (TVA inclus) pentru Secția Cardiologie II

ecograf cardio (8)

Aparatul este un ecograf multidisciplinar, staționar, performant, conceput pentru examinări cardiologice  performante cardiace, ale sistemului vascular, abdominal și pentru părți moi.

Pentru suma neutilizată, cifrată la 178.620 lei, SCJU Sibiu va solicita Romgaz redistribuirea acesteia pentru achiziționarea altor echipamente.

Restul banilor au fost folosiți pentru acordarea de sprijin financiar pentru proiectul “Tratamente endovasculare în patologii arteriale și venoase stabile și acute în cadrul Laboratorului de cercetare în domeniul patologiei cardiace și vasculare la adult”. Această sponsorizare obținută în baza unui proiect de cercetare a contribuit la creșterea posibilităților laboratorului de a rezolva cazuri complexe pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare din județul Sibiu, care sunt subiecți de cercetare în cadrul CVASIC. Mai exact, este vorba despre cazuri de pacienți cu infarct miocardic acut sau urgențe vasculare periferice pentru care se realizează implanturi de stent.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Medeea

Acum 3 ani

Tot mai bine decat nimic, dar mult prea putin. Acolo aveau si mai au inca, echipamente din anii 80, cu fire rupte, erori, e groaznic.... Asta e statul romanesc. Parca era promis un spital si multe imbunatatiri, dar se pare ca in epoca PSD in schimb se dau pensii speciale, se fura tot si mai dau cate 1 milion praf in ochi la cate o sectie de spital.... Nici macar din bugetul statului, ci din romgaz Tot o bataie de joc si asta, practic.
Raspunde

yyy

Acum 3 ani

Felicitari, Romgaz
Raspunde

Mircea

Acum 3 ani

Felicitări Romgaz pentru inițiativa. Ar trebui specificat ca angajații Romgaz sa beneficieze de gratuitate la investigații când au probleme de sănătate. Ce părere aveți?
Raspunde

David

Acum 3 ani

Felicitari Romgaz
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus