Marţi,
28.09.2021
Innorat
Acum
14°C

Toate regiunile gastronomice din Europa se întâlnesc la Sibiu

Toate regiunile gastronomice din Europa se întâlnesc la Sibiu

Peste o săptămână va avea loc ceremonia de transfer a titlului de la regiunile gastronomice care au avut acest titlu în 2018 către cele care îl vor purta în 2019: Sibiul și Egeea de Sud. Evenimentul va fi precedat de o „demonstrație culinară” la Bâlea Lac.

Regiunea Sibiu va găzdui în perioada 11 – 14 februarie 2019 a 16-a întâlnire a platformei Regiunilor Gastronomice Europene, anunță Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 într-un comunicat de presă. Consorțiul precizează că toate regiunile europene care au purtat acest titlu începând cu anul 2016, precum și cele care vor purta titlul până în 2021 vor lua parte la acest eveniment. „Tematica întâlnirii o reprezintă conexiunea urban – rural, pentru care regiunea noastră a fost aleasă ca un exemplu de bună practică. Invitații vor dezbate subiecte conexe legate de gastronomie și vor descoperi în cele 4 zile câteva din exemplele de succes sibiene”, se menționează în comunicat.

Programul delegației va include o vizită și demonstrație culinară la restaurantul de gheață de la Bâlea Lac, având ca temă muntele, turismul activ, gheața și focul (11 februarie), ceremonia de transfer a titlului de la regiunile gastronomice care au avut acest titlu în 2018 către cele care îl vor purta în 2019: Sibiul și Egeea de Sud (12 februarie) și lansarea conceptului de gastronomie regională – bucătăria ciobănească (13 februarie).

Ceremonia de transfer a titlului va începe la ora 19.00, în sala de ceremonii a Academiei Forțelor Terestre din Sibiu, str. Revoluției, nr 35. La ceremonie vor putea participa, pe lângă invitații locali, regionali și naționali și 200 de sibieni, care se pot înscrie pentru a primi o invitație pe site-ul sibiugastronomia.ro până duminică, 10 februarie 2019, inclusiv.

În cazul în care numărul de persoane care doresc să participe este mai mare de 200 se va organiza o tragere la sorți, rezultatele fiind publicate în ziua de 11 februarie 2019 pe același site. Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este gestionat de un Consorțiu alcătuit din: Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

yyy

Acum 2 ani

Vor fi servite si fructe de mare din Cibin?
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

nu!!!!!!!!!!! DE SUB CIBIN ca acolo sint fructe-de mare de munte de la ses de la unii si altii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus