Vineri,
18.09.2020
Parțial Noros
Acum
23°C

Somon infectat în magazine: a treia retragere de produs în mai puțin de 3 luni

05 Februarie 2019 13:46

Somon infectat în magazine: a treia retragere de produs în mai puțin de 3 luni

Somonul afumat devine un produs tot mai nesigur, în special cel vândut sub brandul magazinului în care se comercializează. Spre exemplu, astăzi a fost publicat un nou anunț privind retragerea unui lot din magazinele Auchan, după alte trei loturi găsite infectate în luna decembrie și al patrulea retras din Carrefour în ianuarie.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a publicat astăzi un anunț privind retragerea unui lot de somon afumat cu același mesaj:

„Stimați clienți, În urma unui control intern, compania Auchan recheamă articolul următor: Pouce File de somon afumat 100g, cod EAN: 5949084000153, produs în 16.01.2019, exp 01.03.2019.

somon-afumat-pouce-100-g-8838699352094

În urma analizelor efectuate la 2 eșantioane din cele 5 analizate s-a detectat Listeria monocitogenes. Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume și să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma. Vă mulțumim pentru înțelegere!”.

Amintim că bacteria Listeria monocytogenes poate provoca listerioza – o afecțiune rară, infecțioasă, care se transmite de obicei la oameni prin produse alimentare contaminate. Potrivit site-urilor de specialitate, există o adevarată varietate în ceea ce privește severitatea cazurilor, de la statutul de purtător temporar asimptomatic, până la răspândirea acută, bruscă a bacteriilor în sânge. De semenea, listerioza afectează cel mai adesea nou-născuții, persoanele în vârstă, femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar scăzut. Diagnosticarea promptă și tratamentul bolii sunt necesare, pentru a evita apariția unor complicații severe ale bolii.

În luna decembrie, înainte de sărbătorile de iarnă, compania Auchan – care administrează un magazin și în județul Sibiu, în incinta Shopping City – a decis să recheme două tipuri de somon afumat; iar în luna ianuarie un anunț asemănător a fost emis și de către adminsitrația Carrefour.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

2 comentarii

nam

Acum 1 an

Romania este un debuseu perfect pentru produse de acest fel. Institutiile abilitate nu isi fac datoria, coruptia este maxima. De cetateanul de rand nu-i pasa nimanui.
Raspunde

dancp2

Acum 1 an

aveti dreptate peste proaspatbun,adeavrat ,romanesc se gaseste rar,scump, sa aduce orice jeg de peste super rau inghetat/deghetat de vreo 7 ori de oriunde numai profitu conteaza din ala numa filet afumat de ......nu e! somon distribuit prin vreo zece firme ultima din bucuresti bucuresti localitate crescatoare de somon-hai da!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus