Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Echipele premiate la Zero Robotics au primit recompense și de la Marquardt

Echipele premiate la Zero Robotics au primit recompense și de la Marquardt

Compania Marquardt Sibiu a oferit premii suplimentare liceenilor care au avut un succes deosebit în competițiile Zero Robotics, organizate de Massachusetts Institute of Technology în colaborare cu NASA și ESA. Compania a dat aceste premii pe lângă sprijinul financiar oferit inițial echipelor de robotică Quaternion și Valak pentru deplasarea în Statele Unite la turneul final al concursului.

Echipa Quaternion a Colegiului Național Gheorghe Lazăr a luat premiul 3 în Finala ISS Zero Robotics, în cadrul căreia roboții au evoluat la bordul Stației Spațiale Internaționale. În paralel, echipa Valak a Colegiului Octavian Goga a luat premiul 1 la competiția secundară Virtual Zero Robotics.

În urma rezultatelor foarte bune înregistrate de echipe, compania Marquardt a decis să le ofere elevilor și câteva recompense suplimentare. Liceenii au fost răsplătiți, printre altele, cu manuale de programare și au primit invitația de a petrece în companie o jumătate de zi foarte interesantă. Membrii echipelor au vizitat Centrul de Cercetare și Dezvoltare Marquardt, au participat la experimente deosebite prin care au făcut cunoștință cu programarea în diverse limbaje informatice și au făcut un tur ghidat de fabrică, unde au fopst atrași de utilizarea tehnologiilor de vârf.

“Întâlnirea cu liceenii a fost una de succes, Marquardt asumându-și rolul de susținător nu doar în concursuri, ci și în orientarea tinerilor în viața profesională. Ne onorează calitatea de partener în cadrul acestui tip de proiecte și intenționăm ca pe viitor să extindem colaborarea cu elevii prin intermediul unor activități practice desfășurate în cadrul companiei” a detaliat Bianca Buta, Manager Resurse Umane la Marquardt Sibiu.
Marquardt Sibiu se implică în numeroase activități de orientare a tinerilor în carieră combinate cu sprijinirea financiară a echipelor de robotică pentru activități cum ar fi participarea studenților de la Facultatea de Inginerie Sibiu la Campionatul Național Studențesc de Robotică RObotX, la competițiile organizate de alte centre universitare și la Campionatul European de Robotică EUrobot.

În plus, compania contribuie la sprijinirea directă a învățământului superior în domeniile Mecatronicii, Roboticii și IT prin renovarea și dotarea cu aparatură de ultimă generație a laboratoarelor de la Facultatea de Inginerie.

marquardt (1) marquardt (6) marquardt (5) marquardt (4) marquardt (3)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus