Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
7°C

Acupunctură ca la ea acasă. O chinezoaică fermecată de Sibiu și-a deschis o mică afacere

Acupunctură ca la ea acasă. O chinezoaică fermecată de Sibiu și-a deschis o mică afacere

Un zâmbet larg și doi ochi înțelegători îi așteaptă pe cei care trec pragul unei clinici de acupunctură de la ieșirea din Sibiu, spre Șelimbăr. O tânără din China, încântată de ceea ce a găsit atunci când a venit în vizită la Sibiu, a simțit că orașul din centrul țării i-a furat inima și că aici trebuie să prindă rădăcini... atât ea, cât și afacerea ei. 

Audrey Weilai s-a născut în China, iar adolescența și-a petrecut-o în SUA. A fost fascinată întotdeauna de psihologie și artă, dar și de terapiile chinezești care „vindecă trupul prin restaurarea echilibrului dintre minte și corp”. Mereu bucuroasă de oaspeți, Audrey își așteaptă clienții cu bună dispoziție și brațele deschise pentru cei care au nevoie de o îmbrățișare caldă și puțină înțelegere. Asta pentru că tânăra consideră că o terapie de succes poate însemna și doar o psihanaliză și o vorbă bună care să atingă punctul dureros.

micile afaceri acupunctura (4)

Viața ei nu s-a învârtit însă întotdeauna în jurul terapiilor chinezești. A avut o perioadă în care făcea foarte mulți bani din marketing, dar acest lucru nu i-a adus bucurie. Acela a fost momentul în care a decis să renunțe și să își urmeze sufletul.

„Am experiență în artă și psihologie și o vreme am lucrat în marketing și evenimente. Făceam destul de mulți bani, dar simțeam că în același timp cumva mă pierd. Atunci am realizat că scopul meu în viață este de fapt să îi ajut pe alții, așa că am decis să studiez acupunctura. Am ajuns acum să practic o combinație între artă, psihologie, acupunctură și moxibustie. Acestea sunt „obiecte” cu care reușesc să îi ajut pe oameni în funcție de nevoile lor”, explică Audrey.
micile afaceri acupunctura (7)

Ideea esențială este că trebuie să găsim un echilibru între minte și trup, spune aceasta. Pentru ea acest echilibru a însemnat un bilet doar dus către România și către părinții ei.

„Ce m-a adus aici… mama și tata sunt în România de peste 20 de ani, în Petroșani. Mama are o clinică acolo, tot de acupunctură, așadar pot spune că e ceva moștenit din familie. Pe părinții mei nu i-am cunoscut prea bine pe măsură ce au trecut anii, pentru că ei erau aici, iar eu am crescut în China, iar în adolescență m-am mutat în SUA la studii și muncă. Îmbătrânind, însă, am înțeles că familia e mult mai importantă, așa că m-am mutat în România”, povestește tânăra.

Dintre toate orașele vizitate, Sibiul a fost singurul care i-a venit mănușă. „Când am venit aici, a trebuit să decid unde să deschid clinica. Am fost la Pitești, București și Cluj, dar niciunul din ele nu m-a fermecat așa cum a făcut-o Sibiul. Așa că am decis să rămân aici”, spune ea.
micile afaceri acupunctura (8)

Acupunctura este de fapt la origine un mod de a restabili echilibrul între corp și minte, cei care practică aceste tehnici de vindecare văzând trupul ca fiind un tot unitar. Mai mult, Audrey explică faptul că acupunctura are și mult mai puține efecte adverse decât tratamentul cu medicamente.

„Comparativ cu anumite tratamente medicamentoase, acupunctura nu determină efecte adverse absolut deloc sau poate foarte puține. În acupunctură nu credem în boli, ci în blocaje. Dacă acele reușesc să desfacă acele blocaje, circulația este adusă la normal, iar omul simte mai puțină durere și mai puțină inflamare”.
Totul pornește de la o discuție 

Primul lucru, esențial dealtfel, este formarea legăturii între Audrey și cel care caută ajutorul clinicii ei. Această primă discuție o va ajuta să stabilească mai apoi ce tip de combinație de tratamente este potrivită pentru client.

„Clienții vin, avem o discuție unu la unu, o consultație, pentru a vedea exact ce se întâmplă cu corpul lor. În timpul acestei consultații eu pot să îi și observ. Nu de puține ori, pentru oamenii care au venit aici am găsit mai degrabă o componentă emoțională care le-a determinat starea fizică de rău. Aici intră în joc psihoterapia, comunicarea, în așa fel încât ei să aibă parte de înțelegerea de care au nevoie”, explică Audrey.
De multe ori trăirile noastre sunt mascate de diferite dureri - de cap, de spate, de gât - așa că alegem să ignorăm problema emoțională și să încercăm să rezolvăm durerea fizică, arată aceasta. Tocmai de aceea, atunci când e posibil, încearcă să ofere consultanță și acestor „afecțiuni” ale minții, pentru a ajuta afecțiunile trupului să dispară.
„Eu mă văd pe mine însămi ca pe un mecanic, iar corpul uman este această mașinărie extraordinară care se poate vindeca singură. Tocmai de aceea, cei care vin la mine sunt doar ajutați să își găsească această putere de a se vindeca singuri. Dacă e un Porsche nou nouț, proaspăt scos din fabrică, cu ceva probleme mici, deja într-o singură ședință ar putea să vadă rezultatele. Dar dacă este o mașină foarte veche, o Honda, motorul e încă puternic, dar sunt probleme mai mari pentru că are peste 200.000 km. În acest caz, evident, este nevoie de mai mult de o ședință”, arată Audrey.
O altă modalitate prin care tratează diferitele afecțiuni cu care se prezintă sibienii la ea la cabinet este prin intermediul urechii. „Noi credem că urechea are foarte multe abilități de a vindeca trupul, dacă apeși pe punctele potrivite. Spre exemplu, dacă vrei să slăbești, dacă vrei să te lași de fumat, acestea sunt probleme a căror soluție stă în terapia auriculară”, explică specialista.

În ceea ce privește prețurile, acestea diferă de la o terapie la alta. Spre exemplu, o ședintă de acupunctură costă 90 de lei, în timp ce o ședință completă (acupunctură, moxibustie, ventuzoterapie, tratament cu infraroșu și electroacupunctură) va costa 150 de lei.

Audrey Weilai poate fi găsită la clinica de pe Bulevardul General Vasile Milea Nr. 45, dar și în mediul online, pe pagina de facebook a afacerii.

micile afaceri micile afaceri acupunctura (2) micile afaceri acupunctura (1) micile afaceri acupunctura (9) micile afaceri acupunctura (7) micile afaceri acupunctura (6)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion Grigore

Acum 5 ani

Felicitari.. marketingul te-a invatat sa deschizi o afacere mare de la inceput imi place cum ai inghesuit 3 paturi in loc de unu din start. Afacerea o sa mearga mai ales ca targetezi oameni bolnavi nevoiti de soarta sa creada in minuni. Cum a reusit italianul parcangiu poti si tu!
Raspunde

mihai

Acum 5 ani

E clar, tie nu ti se adreseaza articolul asta. Ramai mai bine la ceapa si usturoi, eventual sa le mananci inainte sa urci in autobuz ;)
Raspunde

Dana

Acum 5 ani

Interesant, o sa le fac si eu o vizita, multumesc pentru recomandare.
Raspunde

canaris

Acum 5 ani

Auzi,da studiile medicale unde le-ai facut ? Ca nu pomenesti nimic......Sau nu sunt obligatorii?
Raspunde

axxy

Acum 5 ani

cred ca pentru a avea mai multi pacienti, in afara de priceperea dvs si reclama de prin ziare(mai nou) - ar fi bine sa va gasiti un spatiu mai central... mult succes! :)
Raspunde

Ionel Tepes

Acum 3 ani

Oricum chinezii au specialisti buni in medicina si trebuie facilitati si incurajati sa incerce Romania ,sint foarte buni medici/doctori specialisti in marile instituturi din lume in tari de prestigiu mondial,in USA,China,Germania,Anglia,Israel,etc

Raspunde

Cristian Stanciu

Acum 3 ani

Nr s-au adresa petrosani mulțumesc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus