Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Donald Tusk, mesaj către Viorica Dăncilă: Poate că sunt de modă veche, dar este responsabilitatea judecătorilor şi nu a politicienilor să decidă cine este vinovat şi cine nu

Donald Tusk, mesaj către Viorica Dăncilă: Poate că sunt de modă veche, dar este responsabilitatea judecătorilor şi nu a politicienilor să decidă cine este vinovat şi cine nu

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk i-a transmis, joi, la Bruxelles, premierului Viorica Dăncilă că, în opinia sa, este responsabilitatea judecătorilor şi nu a politicienilor să decidă cine este vinovat.

„Întrevedere cu PM @VDancila_PM despre parcursul #RO2019EU, #SibiuSummit, statul de drept. Poate că sunt de modă veche, dar continui să cred că este responsabilitatea judecătorilor şi nu a politicienilor să decidă cine este vinovat şi cine nu”, precizează Donald Tusk, într-un mesaj postat pe Twitter.

Premierul Dăncilă, declara anterior întâlnirii cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, că va explica oficialilor de la Bruxelles despre măsurile din Justiţie, cum ar fi ordonanţa pe completurile de 5, scrie Mediafax.

Şeful Executivului anunţa, miercuri, că a discutat cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader legat de ordonanţa ce vizează completurile de cinci judecători, dar că nu va intra în discuţie săptămâna aceasta, acum fiind prioritar bugetul.

"Am discutat aplicat pe unele din acte normative, OUG legat de completul de 5 judecători, aleşi în mod nelegal şi aceste lucruri trebuie finalizate în scurt timp. Nu în această săptămână pentru că acum prioritar e bugetul", a declarat Viorica Dăncilă, la România TV.

Reprezentanţii PSD au menţionat, într-o postare pe Facebook, că ordonanţa de urgenţă privind completurile de cinci, nu va stabili vinovăţii sau nevinovăţii, ci va restabili un drept fundamental.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Schwartz R.

Acum 5 ani

Bate saua ca sa priceapa iapa ... Credeti ca a priceput ceva tzoapa Romaniei ? O mai avem si pe loaza cealalta de la Interne . Pt. noi Videle este Scornicesti doi !
Raspunde

Negru R

Acum 5 ani

Inadmisibil sa publicati asemenea opinie ca cea de mai sus ! Rusine TURNU SFARULUI :(
Raspunde

Verde B.

Acum 5 ani

Viorica nu stie sa citeasca si nu intelege nimic... a adus-o infractorul din teleorman, sa pasca iarba din jurul cladirilor guvernamentale si sa puna stampila...cam atat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus