Vineri,
03.12.2021
Ploi Usoare
Acum
3°C

Neagu: Niciunul dintre parlamentarii PSD Sibiu nu a susținut amendamentele noastre”

Neagu: Niciunul dintre parlamentarii PSD Sibiu nu a susținut amendamentele noastre”

Deputatul liberal Nicolae Neagu reclamă faptul că niciun amendament din cele 16 depuse de liberali care priveai investiții pentru județul Sibiu nu au fost acceptate de majoritatea PSD – ALDE. În plus, parlamentarii PSD de Sibiu au votat împotrivă. ”Atât de mult îl deranjează Sibiul, încât a uitat că Summitul este al Uniunii Europene, că România deține în această perioadă Președenția UE, că dânsul coordonează astăzi două dintre consilii, cel al Ministerelor de finanțe și cel al Ministerelor dezvoltării și administrației ale țărilor UE și că Sibiul este doar gazda celui mai mare eveniment al anului din Europa – Summitul UE!! Raportat la Județul Sibiu, Bugetul de stat pe 2019 este extrem de sărac în investiții publice: niciunul dintre cele 16 amendamente depuse de parlamentarii PNL Sibiu nu a fost admis, nici în comisiile reunite de buget-finanțe ale celor 2 camere, nici în plenul Parlamentului”, susține Neagu într-un comunicat de presă.

Liberalii au cerut bani pentru finanțarea unor dotări suplimentare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, respectiv la R.A Aeroportul Internațional Sibiu,  strict necesare pentru desfășurarea în condiții optime a Summitului din luna mai 2019. Au solicitat de asemenea  restanța de 6 milioane de lei rămasă de finanțat pentru investițiile Primăriei Sibiu necesare organizării Summitului din luna mai 2019, bani pentru centura Mediașului, locuințe ANL în Mediaș, și pentru noul spital județean Sibiu, dar și pentru centura de ocolire Sud a Sibiului, a modernizării DN76- Transfăgărășan, a modernizării stației de apă de la Copșa Mică, a infrastructurii de apă canal Cisnădioara, sau a satelor : Mag,  Amnaș, și Aciliu, localități  aparținătoare orașului Săliște, sau finanțarea lucrărilor la Palatul Copiilor din Sibiu. ”Practic refuzul Guvernului și al majorității parlamentare de a accepta amendamentele PNL care au fost corelate cu solicitările asociațiilor comunelor, orașelor, municipiilor și consiliilor județene arată dezinteresul, incapacitatea, amatorismul sau ticăloșia PSD-ALDE din acest buget utopic, obligând administrația locală să-și sufoce investițiile pentru a asigura bugetele de funcționare și plățile sociale! Niciunul dintre parlamentarii PSD Sibiu nu a susținut amendamentele noastre, ale parlamentarilor liberali sibieni, prin care am dorit suplimentarea sumelor de echilibrare pentru Consiliul Județean, fie pe parte socială, fie pentru drumuri județene sau comunale, demonstrând încă o dată, dacă mai era nevoie, cât de mult sunt interesați de sibienii pe care ii reprezintă în Parlamentul României”, a mai ytransmis deputatul PNL.

”Gustul amar la aprobarea acestui buget de stat pe 2019, a fost îndulcit doar de succesul pe care l-am obtinut noi, parlamentarii PNL care am inițiat amendamentul de dublare a alocației de stat pentru copii, susținuți fiind de parlamentari USR, PMP, UDMR, cei mai mulți dintre parlamentarii din grupul minorităților din Parlamentul României și câțiva cu conștiință și responsabili dintre parlamentarii PSD. Ultimii, puțini la număr, sub 10 parlamentari și să nu vă imaginați că printre ei s-ar afla vreun parlamentar PSD de Sibiu”, a mai scris Neagu.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

un sibian

Acum 2 ani

ce om normal ar putea sustine un amendament propus de cineva ca Neagu????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus