Joi,
13.06.2024
Parțial Noros
Acum
23°C

După șase ani, o producție TNRS ar putea să ia din nou premiul pentru cel mai bun spectacol

După șase ani, o producție TNRS ar putea să ia din nou premiul pentru cel mai bun spectacol

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu are patru nominalizări pentru ediția din acest an a Galei Premiilor UNITER 2019. După mai mulți ani, TNRS are ocazia să câștige premiul pentru cel mai bun spectacol. Ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost în 2013.

Pentru Spectacolul „R.U.R. (Rossum’s Universal Robots)”, regia Vlad Cristache, spectacol al secției germane a TNRS, au fost nominalizate la categoria „Debut”, Andreea Tecla și Mădălina Niculae, pentru scenografie. „Povestea prințesei deocheate”, cel mai nou spectacol creat de Silviu Purcărete la Sibiu, este nominalizat la categoria „Cel mai bun spectacol” și aduce naționalului sibian alte două nominalizări: Dragoș Buhagiar, pentru cea mai bună scenografie și Ofelia Popii, pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru rolurile Seigen și Shinnobu Sota.

Cu o bogată activitate artistică, atât pe scena Teatrului Național „Radu Stanca" Sibiu, cât și în cinematografie, Ofelia Popii a fost nominalizată și pentru Premiile Gopo, ediția 2019, la categoria cea mai bună actriță în rol secundar, pentru rolul „Ioana Preda" din filmul „Moon Hotel Kabul", regia Anca Damian, film ce are la bază un scenariu scris de Anca Damian și Lia Bugnar. Gala Premiilor Gopo va avea loc în acest an în data de 19 martie 2019, la București, evenimentul fiind transmis LIVE, începând cu ora 20:00 pe Film Now.

„R.U.R. (Rossum’s Universal Robots)”, regia Vlad Cristache, foto credit TNRS, Dragoș Dumitru

„Povestea prințesei deocheate” se joacă pe 12 și 13 aprilie 2019, la Fabrica de Cultură, Sala „Eugenio Barba”.

Spectacolul „Povestea prințesei deocheate” are la bază un scenariu original, semnat de Silviu Purcărete, care pornește de la piesa kabuki a lui Tsuruya Nanboku al IV-lea. Kabuki este unul dintre cele mai importante stiluri de teatru japonez, caracterizat prin rafinament vizual și o codificare complexă. Inspirat de această tradiție teatrală, Silviu Purcărete își propune să facă un spectacol european, folosind textul, regulile și spațiul kabuki, reinterpretate într-o manieră personală.

Ultima dată când o producție TNRS a câștigat premiul pentru cel mai bun spectacol la Gala Premiilor Uniter a fost în 2013. Și atunci, tot Silviu Purcărete a adus premiul la Sibiu, cu spectacolul „Călătoriile lui Gulliver”.

Informații pe larg despre spectacolele și evenimentele TNRS, pe site-ul oficial al teatrului.

 

foto: Dragoș Dumitru

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus