Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

FC Hermannstadt eliminată din Cupă. Tristețea de a juca fotbal

FC Hermannstadt eliminată din Cupă. Tristețea de a juca fotbal

Unele echipe zburdă pe teren. Altele sunt enervante. Mai există echipe defensive, norocoase, disciplinate, echipe tehnice și echipe plictisitoare. FC Hermannstadt nu se regăsește în nicio categorie. FC Hermannstadt nu mai joacă fotbal, ci adună vreo 20 de jucători care încearcă să-și facă datoria și să-și primească salariul la finalul lunii.

La FC Hermannstadt nu mai există nicio bucurie. Nimeni nu se mai entuziasmează că e zi de meci, toată lumea pare sătulă de stat de pe drumuri, de jucat printre străini, cu tribune goale. Jucătorii Sibiului nu mai auzit o încurajare din tribune de aproape un an. Nu mai știu ce înseamnă să ai fani, suporteri, oameni care să-ți strige ”Hai!” când începi meciul cu un penalty extrem de ușor acordat. Nu se mai simt fotbaliști. Cum a fost cazul marți seară, cu Viitorul Constanța.

”Anchilozată. Fără viteză, fără ritm, fără viziune…”, așa au caracterizat comentatorii TV echipa noastră. Adevărul este că FC Hermannstadt a arătat un joc nesigur, neclar și foarte plictisitor.

Un meci întreg n-am văzut un dribling la jucătorii noștri, doar tentative eșuate și mingi călcate. Uneori, până și pasele par prea grele.

N-am văzut un șut frumos pe poartă, doar încordări nervoase ce au catapultat mingea, de multe ori, la zeci de meci de poartă.

Golurile Viitorului au căzut în poarta noasta surprinzător și firesc în același timp. Reacțiile deznădăjduite, privirile pierdute ale fundașilor par să spună totul.

Principalul nostru om de gol nu mai marcase de luni de zile. Tsumou cu mâinile sus de supărare că nu are către cine centra, că nu e nimeni în careu, e cea mai reprezentativă imagine a echipei. În careu trebuia să fie chiar el. Iar când a fost, a căzut obținând un pentaly puțin mai clar decât cel al Viitorului.

”Tare frică mi-e, la cum jucăm, să nu fim singura echipă care retrogradează fără să fi jucat un meci acasă”, scrie un suporter într-un comentariu la pauza meciului pe pagina oficială a clubului. Și tot la pauză salvarea noastră este Popovici...

Ca o încununare a melancoliei în care s-au zbătut jucătorii Sibiului, primul lor gol a fost marcat în propria poartă de un adversar.

Scor final FC Hermannstadt-Viitorul Constanța 2 la 3.

În fotbal se spune adesea că ”ocaziile se răzbună”. Din păcate, FC Hermannstadt se răzbună pe oraș. Orașul care se consideră ”altfel” și ”mândru” dar care nu e în stare să repare o tribună în opt luni. E cineva trist? Îi pasă cuiva? Miriuță a bătut palma cu Hagi și va face ocolul televiziunilor. Jucătorii au mai bifat un meci, deci își merită salariile. De ce să se fi calificat? Pentru cine? Piteștenii merg în Trivale când joacă FC Argeș, nu le pasă lor de echipa aia cu nume german.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

sibian100%

Acum 5 ani

Sibienii merită o echipă în liga 2.Ei înșiși sunt niște oameni de liga a doua.Obiectivele importante ale Sibiului(spital,stadion,sala polivalentă,străzi deszăpezite la timp și asfaltate)nu trezesc interesul sau nu provoacă spontan marșuri prin oraș în schimb ne agităm pentru partizanate politice fără rezultat sau rost pentru că la vot tot 22-23 la sută dintre sibieni se vor prezenta dovedind că suntem doar guralivi și ușor de manipulat.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 5 ani

Asta este tot mai putin echipa sibienilor… am facut vreo 8 deplasari la Tg. Mures, plus cea de la Pitesti, la meciul cu Craiova, dar incep sa simt tot mai tare un gust amar! Imi face tot mai mult impresia ca cineva stoarce niste bani - pe modelul Hambasan - , dupa care, cred, va reveni… linistea! Cred ca treaba asta cu Miriuta a fost o greseala, atat timp cat se fac in continuare experimente nereusite (ai avut in curte jucatori ca Rusu, Nkololo, Kuka, dar ii indepartezi ca sa-i aduci pe Popovici, Jazvic, Lendric… apoi, ajungem ca FCSB pe vremea lui Dica - este a doua sau a treia oara cand trebuie sa faca 2-3 schimbari ca sa dreaga ce a gresit in alcatuirea echipei si alegerea tacticii de joc - cei drept, cel putin are reactive - … in plus, facem transferuri de atacanti, dar noi nu avem niciun mijlocas care sa fie in stare sa dea o pasa sau sa tina de o minge...). De asemenea, au mai fost echipe abia promovate care au jucat pe alte meleaguri, fara sa se lamenteze atat (Sepsi , Viitorul, Craiova - e adevarat, si Sepsi si Craiova aveau suporteri care ii insoteau, nu 20-30 ca noi...)… sa dea Dumnezeu sa nu am dreptate!
Raspunde

S

Acum 5 ani

@sibian 100% Ba meritam în liga 1. De ce sa fim fraieri sa lăsăm pe alții? De unde ai scos 23%? De la referendum? :))) acolo a fost boicot. La locale știu ca a fost pe la 60.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus