Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Continental Sibiu și-a propus să ajungă la 5000 de angajați. Parteneriat nou cu ULBS

Continental Sibiu și-a propus să ajungă la 5000 de angajați. Parteneriat nou cu ULBS

Compania Continental Sibiu și Universitatea ”Lucian Blaga” au semnat joi, în prezența primarului Astrid Fodor, un nou parteneriat de colaborare, valabil pentru următorii trei ani.

În ultimii șase ani Continental a investit aproximativ o jumătate de milion de euro în ULBS, compania luându-și angajamentul de a continua un ritm investițional de cel puțin 100.000 de euro pe an. În prezent aproximativ 4500 de oameni, majoritatea sibieni, lucrează la Continental, până în 2023 compania planificându-și să depășească 5000 de angajați.

Echiparea laboratoarelor cu tehnologii de ultimă oră, organizarea și susținerea competițiilor studențești, precum și organizarea de noi cursuri în curricula opțională sunt câteva dintre proiectele care continuă să fie dezvoltate la Sibiu prin parteneriatul strategic semnat joi.

”În cei 15 ani de colaborare am reușit să dezvoltăm programe care să ofere studenților perspective concrete pentru construirea unor cariere de succes, în momentul în care vor absolvi facultatea. Fără îndoială ne dorim să continuăm acest parteneriat de succes, care să ajute la dezvoltarea pieței de muncă din Sibiu”, a declarat rectorul Ioan Bondrea.

Continental si ULBS (6)

Continental și ULBS vor colabora în vederea creșterii cifrei de școlarizare de la Facultatea de Inginerie și Facultatea de Științe, la specializările relevante pentru industria automotive. Intenția este de a suplimenta numărul de locuri bugetate și cu taxă pentru a avea mai mulți absolvenți cu competențe cerute pe piața muncii.

”Lucrăm la cele mai noi trenduri din industria automotive pentru o mobilitate mai sigură a bunurilor și persoanelor. Investim în elevi și studenți și ne asigurăm că, prin acțiunile noastre, ajutăm la dezvoltarea pieței de muncă din Sibiu. Avem alături universitatea ca un partener de încredere”, a spus și Oswald Kolb, manager general al Continental Sibiu.

Continental si ULBS (9)

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a ținut să mulțumească reprezentanților companiei germane atât pentru investițiile în piața muncii și în universitate, cât și pentru sprijinul acordat comunității sibiene, prin diversele proiecte sociale susținute.

”Prin acest parteneriat, pe care l-ați semnat cu 15 ani în urmă, s-a găsit o soluție pentru forța de muncă specializată teoretic și practic. Toată lumea are de câștigat. Absolvenții ULBS au garanția unui loc de muncă iar Continental se poate baza pe oameni bine pregătiți”, a mai declarat primarul Astrid Fodor.

Continental si ULBS (20)

În prezent, Continental Sibiu se află în plin proces de expansiune, fiind în construcție cel de-al treilea centru de cercetare și dezvoltare, în paralel cu cel de-al șaselea modul de producție. ”Deja este planificată producția care se va realiza aici”, a spus și Lăcărmioara Dărăban, șeful departamentului de Resurse Umane ale Continental Sibiu. Aceasta a mai completat arătând că în jur de 35 de angajați ai Continental predau la ULBS și că până în 2023 compania va avea peste 5000 de angajați.

Continental si ULBS (26) Continental si ULBS (28) Continental si ULBS (2)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicu

Acum 3 ani

Si Astrid Fodor a inceput campania electorala ,prin participarea la acest parteneriat!Aviz viitorilor candidati la Primaria Sibiu,astia de la fdgr nu se lasa usor dati jos de pe fotolii!
Raspunde

LL

Acum 3 ani

Da! Debarasați-va de blonda aia Carmen Câmpean Kiss! Pentru voi toată lumea-i teroristă! Fucking hypocrites!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

gicu

Acum 3 ani

ar fi bine sa faceti si un filtru. sa interziceti angajarea celor care nu sunt din Sibiu (mai ales cei din Selimber, Cisnadie...). noi suntem sibieni adevarati si ne bazam doar pe resursele proprii.. punem gard catre restul
Raspunde

gicu

Acum 3 ani

asa. ati mers ca oile pe shema la comentariul meu.. pai dna primar zicea ca sibienii ei... ca si zona metropolitana putem creste... sibiul se mai poate dezvolta doar pe verticala.. dar si atunci la ce infrastructura avem o sa fie problema.. trebuie o comunitate largita pentru astfel de proiecte
Raspunde

Selfishu

Acum 3 ani

Oare cum e sa te simti 0.02% dintr-o companie? Sa mai faci si o gramada de scoala ptr asta. Viitorul e luminos.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus