Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
10°C

Andronescu: Mă gândeam dacă am putea să gândim o formulă ca nu toate şcolile să înceapă la ora 8,00

Andronescu: Mă gândeam dacă am putea să gândim o formulă ca nu toate şcolile să înceapă la ora 8,00

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat miercuri, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România, că nu exclude adoptarea unei formule conform căreia nu toate şcolile să înceapă programul la ora 8,00.

Precizările au fost făcute după ce primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a vorbit despre organizarea unei reţele de microbuze şcolare în vederea decongestionării traficului din Capitală şi a cerut sprijinul ministerului în vederea implementării proiectului.

"Sunt de acord cu propunerea doamnei primar şi chiar mă gândeam - şi poate că acest lucru este valabil în mai multe oraşe - dacă am putea să gândim o formulă: nu toate şcolile să înceapă la ora 8,00. Să încercăm să decalăm programul în aşa fel încât să nu supraaglomerăm oraşele. Din punctul de vedere al ministerului, suntem extrem de deschişi spre propunerile dumneavoastră. (...) Problema cu microbuzele, propusă de doamna primar Gabriela Firea, funcţionează în Cluj şi funcţionează cu rezultate foarte bune. Poate fi o soluţie, un model pe care să îl avem în mai mute din oraşele noastre aglomerate", a spus Ecaterina Andronescu.

Ea a avansat totodată ideea organizării unor laboratoare mobile în şcoli.

"Nu mai avem laboratoare în şcoli. Sincer vă spun că mă gândesc la o formulă de a construi laboratoare mobile şi de a deplasa aceste laboratoare de la o şcoală la alta. Când am introdus clasa pregătitoare în şcolile noastre, în cele mai multe clasa pregătitoare a intrat în laboratoarele de fizică, biologie şi chimie. Şi suntem acum în situaţia să avem un deficit de cadre didactice chiar la aceste discipline, ceea ce, fără îndoială, nu este de acceptat", a precizat ministrul, citat de Agerpres.

Ecaterina Andronescu a vorbit şi despre transformarea liceului tehnologic în liceu tehnologic dual, cu un bacalaureat diferenţiat.

"Mi se pare normal, este corect să creştem competenţele autorităţilor locale în ceea ce priveşte învăţământul preuniversitar. S-a făcut această solicitare de către dumneavoastră şi în viitoarea lege trebuie să o prindem. Liceul tehnologic, după opinia mea, este cea mai mare vulnerabilitate a sistemului de învăţământ românesc în acest moment. Ca urmare, încercăm să vedem cum putem să îl regândim şi să îl transformă în liceu tehnologic dual, cu un bacalaureat diferenţiat. Este nivelul următor de pregătire după şcoala profesională şi cred că lucrul acesta trebuie să îl facem şi trebuie să îl restructurăm prin lege, pentru că legea actuală nu ne permite să facem acum această transformare", a menţionat ministrul Educaţiei.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

c-asa-i in tenis

Acum 3 ani

sigura ca da : ( a + B ) / c totulsupra 20 x 3 plusminus 4 x 5 totulapatrat. Ninonino ! abramburica
Raspunde

rammstein

Acum 3 ani

pai ai sa vedem cum o ajutam pe ministresa...clasele 0,5-3,99 sa inceapa de la orele 8,27' la orele 9,47'(la 10.00 incep sa lucreze bugetarii,bancile,primariile)...clasele de la 4,01-7,99 sa inceapa cand vor ei!!!...de preferat dupa ce deschid mall-urile...clasele de liceu ,hei aici -i aici...normal trebuie obligatoriu sa inceapa de la orele 23 01' pana la orele 5,07'...pentru ca de la orele 5 incep sa circule autobuzele..astfel e ocupata toata ziua si n-o s a mai fie probleme in trafic,n-o sa se mai suprapuna clasele ...si parintii vor fi fericit c-au scapat de de ei...oricum tot prostii vor scoate din scoli....schema e valabila in republica teleorman....
Raspunde

kokos

Acum 3 ani

Abramburica e proasta rau , cum ar fi ca unele scoli sa inceapa la 8 , unele la 9 si altele la 10 , pai parintii isi duc copiii la scoala si apoi merg la serviciu , daca scoala incepe la 10 , ce fac?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus