Luni,
27.09.2021
Ceata
Acum
7°C

Primarul Bucureștiului se laudă că are mai multe proiecte cu finanțare europeană decât Sibiul

Primarul Bucureștiului se laudă că are mai multe proiecte cu finanțare europeană decât Sibiul

Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, a susținut vineri o conferință de presă în care a anunțat valoarea totală a proiectelor cu finanțare europeană pe care Primăria Capitalei le are în 2019, comparând sumele cu cele ale unor orașe din țară, printre care și Sibiul.

"În premieră, există o preocupare la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti pentru atragerea de fonduri europene, nu e o critică, e o realitate ceea ce spun. (...) În acest moment, proiectele contractate şi proiectele în pregătire împreună, suma totală pe fonduri europene e de peste 950 - 960 de milioane de euro, deci aproape 1 miliard de euro. (...) Lucrăm aşadar la proiecte europene a căror valoare se ridică la 959 milioane de euro, aproape 1 miliard de euro", a afirmat Firea, la o conferinţă de presă.

Ea a precizat că 665 de milioane de euro reprezintă partea de finanţare nerambursabilă, iar restul de 294 milioane de euro - cofinanţarea.

"În ultima perioadă am citit mai multe articole şi am ascultat comentarii ce nu au nicio legătură cu realitatea. S-a vorbit în termeni neadevăraţi despre proiectele PMB cu fonduri europene, afirmându-se nedrept că PMB a reuşit să depună proiecte jumătate cât valoarea municipiului Cluj sau jumătate cât Oradea şi aşa mai departe. Pentru acurateţea informaţiilor, vreau să vin în faţa dumneavoastră cu cifre. (...) Oradea are proiecte în valoare de 300 milioane de euro, 174 milioane - contracte, plus 126 de milioane în evaluare, Cluj are proiecte pe fonduri europene de 218 milioane euro, plus în pregătire alte 9,8 milioane de euro, Sibiu are proiecte pe fonduri europene de 320 milioane de euro, Turda - 300 milioane euro depuşi şi accesaţi", a menţionat Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a adăugat că o bucură toate proiectele promovate de administraţiile locale.

"Nu cred că e o competiţie între noi, ci doar eventual o competiţie pozitivă, prietenoasă între municipiile ţării. Eu mă bucur de fiecare dată de toate proiectele ce sunt promovate în municipiile, oraşele şi comunele ţării. Cred că această competiţie trebuie să fie una în favoarea cetăţenilor, dar noi, ca primari, colaborăm între noi", a declarat Firea.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Saint Bartholomew

Acum 2 ani

De curiozitate, ce proiecte pe fonduri europene are Sibiul în valoare de 320 de milioane euro ? Sunt proiecte derulate până acum de când a început finanțarea europeană, sau ... ? Nu de alta, dar nu văd să se miște mare lucru prin oraș ... și chiar și ce se mișcă, de regulă e pe fonduri de la BERD / BEI / sau din excedentul bugetar. Deci ? PS: Inițial am vrut să scriu că: o incapabilă se laudă că e mai capabilă decât alta incapabilă :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus