Joi,
06.05.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Președinta județului s-a întâlnit cu primarii pentru împărțirea banilor: nu prea sunt fonduri

Președinta județului s-a întâlnit cu primarii pentru împărțirea banilor: nu prea sunt fonduri

Conducerea Consiliului județean Sibiu s-a întâlnit cu primarii din județ pentru a discuta cum să se împartă banii alocați județului pe diferite linii. Președinta CJ, Daniela Câmpean, a insistat pe faptul că Sibiul a primit mai puțini bani decât consideră că i s-ar fi cuvenit județului.

La întâlnirea de marți, în fața primarilor însoțiți de contabili au stat președinta CJ, Daniela Cîmpean, însoțită de cei doi vicepreședinți și de administratorul public al județului. Discuțiile au avut în vedere modul de împărțire a sumelor alocate județului Sibiu prin Legea bugetului de stat pe 2019: sumele necesare echilibrării bugetelor locale, sumele destinate susținerii programelor de dezvoltare locală și a programelor de infrastructură care necesită cofinațare locală, precum și sumele alocate pentru cheltuielile privind drumurile județene și comunale.

”Președinta Daniela Cîmpean a accentuat că alocările bugetare pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru cheltuielile pe drumurile județene și comunale au fost diminuate pentru județul Sibiu cu aproximativ o treime raportat la sumele care s-ar cuveni în urma a ceea ce se colectează efectiv din impozite și taxe la nivelul județului Sibiu”, comunicat CJ Sibiu.
Deși este o tradiție ca Sibiul să primească mult mai puțini bani decât alte județe, mai sărace, Daniela Cîmpean a accentuat în fața primarilor faptul că județul ar fi trebuit să primească mai mulți bani. ”Am primit semnale din partea mai multor primării că s-ar putea ajunge în situația în care nu își pot susține proiectele aflate în derulare, pentru care trebuie să participe cu cofinanțări. Cu privire la proiectele care țin de dezvoltarea locală avem la dispoziție doar aproximativ 28 de milioane de lei. Deoarece ne dorim să alocăm sume într-un mod cât mai eficient, am solicitat primarilor sa ne transmită situația financiară pentru proiectele aflate deja în derulare. Această soluție ne va ajuta să nu punem în pericol proiectele pe care deja le-au câștigat”, spune Cîmpean, în urma ședinței cu primarii, potrivit unui comunicat emis de autoritatea județeană.

primari judet

Cîmpean a mai propus primarilor să întocmească un memoriu comun la nivel de județ, memoriu care să fie înaintat Ministerului Finanțelor Publice, cu scopul de a atrage atenția asupra disfuncționalităților generate de alocările de la bugetul de stat.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Carmen

Acum 2 ani

Păi o idee bună ca să se facă mai multe cu aceeași bani ar fi să nu îi mai țineți în poală pe cei de la Drumuri Județene și să plătiți pe lucrări proaste dublu decât face doar ca să susțineți un aparat administrativ inutil. DPC-ul județului trăiește bine mersi după ce DPC-ul orașului a murit. Chiar nici un primar nu a ridicat problema asta? Numa întreb!
Raspunde

Daniela

Acum 2 ani

Exista functia publica de PRESEDINTE AL JUDETULUI????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus