Joi,
13.08.2020
Cer Senin
Acum
20°C

Biscuiți cu sulfiți în magazine: Consumul poate provoca reacții alergice la copii

22 Martie 2019 11:30

Biscuiți cu sulfiți în magazine: Consumul poate provoca reacții alergice la copii

Specialiștii de la siguranța alimentelor au găsit un lot de biscuiți care conțin o doză mai mare de sulfiți decât cea admisă conform legislației. Lotul a fost identificat în magazinele Kaufland.

„În urma analizelor de laborator efectuate pentru parametru "sulfiți" la lotul de Biscuiți Populari, fabricat în data de 10.12.2018, cu termen de valabilitate un an (lot care expiră în 10.12.2019) s-a constatat depășirea acestui parametru”, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit specialiștilor, consumul zilnic al acestor biscuiți „cu sulfiți” în cantități mai mari de 140 g poate provoca reacții alergice la copii. Biscuiții sunt produși de o firmă din Roșiorii de Vede, județul Teleorman.

Reprezentanții instituției statului spun că persoanele care au achizițonat acest produs "Biscuiți Populari" din lotul fabricat pe data de 10.12.2018 „sunt invitate să nu îl mai consume” și să îl aducă la magazinele Kaufland de unde l-au achiziționat. Consumatorii vor primi banii înapoi, asigură autoritățile.

În județul Sibiu sunt trei magazine Kaufland.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus