JOYME PUB este cel mai nou pub din Sibiu deschis într-un loc strategic: la intersecția dintre Calea Dumbrăvii și Bulevardul Mihai Viteazul. Proprietarii localului și-au propus să le ofere clienților care vor decide să le treacă pragul un colț din micul orășel ceh Plzen, acolo unde se produce cea mai cunoscută bere din Cehia, Pilsner Urquell.
Pubul a fost deschis de un cuplu tânăr sibian, Radu Cristian și Liana Duță, care mai dețin un local în Sibiu, Play Off, și care spun că această afacere s-a născut din pasiunea pe care o au față de acest domeniu. „În liceu am lucrat la un restaurant de lux și mi-a plăcut domeniul, mi s-a părut foarte interesantă partea asta de socializare. Îmi place mult că pot să le ofer oamenilor un loc unde să se relaxeze”, spune Radu.
Ideea de a face acest pub a venit demult: cu 3 ani în urmă cei doi au închiriat actualul spațiu din clădirea Pavilionului A din cadrul Cazarmei Artileriei, construită în timpul primarului Wilhelm Edler von Hochmeister.
„Ne-a luat 1 an și 2 luni să-l amenajăm, să obținem toate avizele și să pornim afacerea. Dar nu s-ar fi putut fără partenerii noștri Pilsner Urquell, Julius Meinl și Coca Cola. Pe ultimii doi îi știam de la celălalt local și le-am arătat proiectul. Principalii artizani ai proiectului JOYME PUB sunt cei de la Pilsner Urquell din Cehia. Ei au o bere de foarte mare tradiție. E prima bere pilsner din lume. Mai întâi a fost o tatonare - au venit, au văzut locul, după care cei din Plzen au vrut să ne cunoaștem. Ne-am dus, am stat o săptămână în Plzen și într-un final am agreat să facem proiectul împreună”, explică proprietarii. Investiția totală în pub se ridică la 500.000 de euro.JOYME PUB s-a deschis pentru publicul larg pe data de 29 ianuarie 2019. Aici, sibienii pot alege din aproximativ 54 de feluri de mâncare, multe dintre bucate fiind preparate exclusiv sau fiind prezentate într-un stil diferit. Or, în bucătăria celor de la JOYME PUB poate fi găsit Alin Barabancea, care este cel mai bun tânăr bucătar european din anul 2017 și deținător al Cupei Sibiului în Artă Culinară din august 2018.
„Când am creat meniul noi ne-am bazat pe bucătăria românească modernă, oarecum. Avem preparate tradiționale, dar gătite cu alte tehnici și prezentate într-un alt mod. Spre exemplu, noi avem micii din carne de miel pe care doar noi îi facem în Sibiu, nu-i face nimeni altcineva. Ne-am setat un pic să se și potrivească cu locația. Avem obrăjorii de vită, pe care îi facem într-un anume fel aici la noi, toți burgerii pe care îi avem sunt marcă înregistrată, coastele le fierbem în bere, fiind un local cu bere cu tradiție și alte preparate pe care le găsiți doar aici”, adaugă bucătarul.
Din deserturi, din primele zile papanașii au făcut senzație: „Avem o rețetă cu smântână foarte bună, pe care o aducem de la o doamnă din Sadu”.
Clienții care vin la JOYME PUB sunt diferiți: vin cei care muncesc la Centrul de afaceri, judecători sau angajați ai băncilor din apropiere. Proprietarii spun că prețurile din meniu sunt medii. „Nu suntem un local de lux, ne adresăm clientelei medii și oamenilor de afaceri”.
Totuși, principala piesă de rezistență rămâne berea Pilsner Urquell, adusă direct din Plzen. Iar odată cu berea, a fost adusă și tradiția. „Berea Pilsner se diferențiază de celelalte prin tradiția ei. Inaugurată în 1842, aceasta păstrează și astăzi același proces de producție: se folosesc aceleași ingrediente cehești de înaltă calitate și același proces de producție. Se remarcă printr-o foarte mare atenție la detalii: halba trebuie să aibă 2-5 grade, iar berea este turnată de o persoană specializată, numită simplu, tapster. Există trei moduri de servire a berii: hladinka (3 degete de spumă, restul bere), mlko (2 degete de bere, 3 de spumă) și snyt (numai spumă). Momentan, în România, accentul este pus pe primul mod de servire. Pe lângă acestea un alt mod unic de turnare este cel în sens invers: mai întâi spuma și sub spumă sigilezi berea ca să nu se oxideze. JOYME PUB păstrează ritualul de servire autentic, ce asigură păstrarea calității și gustul berii”, explică Radu.
Pe viitor, când pubul va deveni destul de popular și neîncăpător, proprietarii promit că berea va fi servită numai la tanc, așa cum se face în Cehia.
Capacitatea JOYME PUB este de 99 de locuri. Localul este deschis de luni până joi de la 8 dimineața până la miezul nopții, iar în weekend - până la 2 noaptea.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Coca Cola , Calea Dumbrăvii , Julius Meinl , Bulevardul Mihai Viteazul , Arta Culinară , Alin Barabancea , Radu Cristian , Cupei Sibiului , Berea Pilsner , Cazarmei Artileriei , Liana Duță , Play Off , Pilsner Urquell , Wilhelm Edler
Vizualizari: 7580
Ultimele comentarii
Acum 10 ore
Unul
Acum 10 ore
Tulnicul de mucava
Acum 10 ore
Unul
Acum 10 ore
Canaris
Acum 10 ore
Olingpia Gafosdea