Luni,
01.03.2021
Cer Senin
Acum
-1°C

Anunț privind distribuția pubelelor albastre în zonele de case din municipiul Sibiu

Anunț privind distribuția pubelelor albastre în zonele de case din municipiul Sibiu

Pentru îmbunătățirea sistemului de colectare selectivă în municipiul Sibiu, din data de 1 aprilie 2019 va începe distribuirea pubelelor de culoare albastră, destinate colectării fracției de hârtie și carton, și pentru locuitorii din zonele de case ale orașului.

Noile pubele vor fi distribuite locuitorilor din municipiul Sibiu de către reprezentanții SC Soma SRL, operatorul de colectare și transport a deșeurilor menajere, în baza unui calendar prestabilit. Calendarul a fost astfel pregătit încât să coincidă cu zilele în care, în prezent, se realizează colectarea deșeurilor reziduale (cele din pubela neagră) din zonele de case. Prin urmare, pe baza acestui calendar, sibienii din zonele de case își pot prelua, prin semnarea unui contract de contract de comodat, noile pubele: în ziua săptămânii în care este programată ridicarea deșeurilor reziduale, în paralel cu această operațiune, sibienii vor primi și pubela albastră. Din calendarul de mai jos sibienii sunt invitați să urmărească săptămâna în care este programată distribuirea pubelelor albastre în anumite zone și cartiere, concomitent cu ridicarea deșeurilor reziduale.

Programul de distribuire a pubelelor albastre în municipiul Sibiu, pe cartiere și zone

Luni Marți Miercuri Joi Vineri
01.04 Gară, Centru 02.04 Centru 03.04 Centru, Piața Cibin 04.04 Orașul de Jos 05.04 Centru
08.04 Terezian, Piața Cluj 09.04 Terezian, Țiglari 10.04 Terezian, Țiglari 11.04 Viile Sibiului, Marmeladă,Tineretului și Veteranilor 12.04 Terezian, Piața Cluj, Ștrand
15.04 Lazaret (Lupeni) 16.04 Lazaret (Lupeni) 17.04 Turnișor 18.04 Turnișor 19.04 Gușterița
22.04 Hipodrom, Ștefan cel Mare 23.04 Ștefan cel Mare, Vasile Aaron 24.04 bd. Corneliu Coposu, Ștefan cel Mare 25.04 Lazaret 26.04 Lazaret
29.04 zi liberă 30.04 Calea Poplăcii, Ștrand, bd. Victoriei 01.05 zi liberă 02.05 Calea Dumbrăvii, bd. Victoriei 03.05 Școala de Înot, Calea Cisnădiei, Hipodrom
06.05 Calea Poplăcii, Valea Aurie 07.05 08.05 Calea Dumbrăvii, Ștrand 09.05 10.05
Distribuirea celor aproximativ 17.000 de noi pubele se face parcursul a șase săptămâni. În situația în care sibienii nu vor fi găsiți la domiciliu conform calendarului, cei care nu și-au preluat noile pubele albastre au două opțiuni: își pot prelua singuri noul recipient de la sediul SC Soma SRL, situat în Cisnădie, str. Șelimbărului, nr. 90, sau pot solicita programarea într-o rundă ulterioară de distribuire a acestor pubele. Reprogramarea poate fi solicitată contactând dispeceratul SC Soma SRL prin email, la adresa sesizari@somasibiu.ro, sau telefonic, formând numerele 0269.988, 0723.634.932 sau 0723.634.737.

Colectarea acestor pubele va începe după data de 1 iuie 2019, în baza unui calendar ce va fi anunțat înainte de această dată, în timp util. Suplimentarea recipientelor de colectare selectivă are rolul de a crește eficiența acestui sistem, creat la Sibiu din fonduri europene.

recipiente 1

Comentarii

5 comentarii

Heinz

Acum 1 an

Asteptam cu nerabdare si pubelele roz, verzi, lila, portocali, crem etc. Primaria si SOMA fac o treaba extraordinar de “buna”! Vai de capul tau Fodor!!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Susi

Acum 1 an

Ma, ce ai cu Fodor? Informeaza-te si pe urma vorbeste, Ca te cheama Heinz, Hans, Frit,z Misch sau Marichen mi totuna, numai comentariul aiurea puteai sa ti-l pui in cui. Iate de cei care nu stiu sa faca colectare selectiva, ca nepotii nostrii o sa fie in gunoi pana-n la gat, daca romanul nu invata ca locul sfiinteste omul,
Raspunde

Heinz

Acum 1 an

Auuu.... Ce m-ai lovit la temelie cu comentariul tau. Sunt complet dezorientat de forta naucitoare a gramatici tale. “Iate” tu dupa alti mai destepti din vest care fac colectare selectiva de zeci de ani, fara sa umple casa omului cu zece pubele ! Copii nostri trebuie invatati sa colecteze selectiv dar nu in bataia asta de joc pusa la cale de Fodor si SOMA!!! Arunca un ochi prin oras si spune cu mana pe inima ca e corect modul in care se colecteaza gunoiul in Sibiu!
Raspunde

Heinz

Acum 1 an

Si inca ceva: “omul sfinteste locu” nu asa cum din pacate pentru tine, ai afirmat tu ca: “ locul sfinteste omul”! Poate ai vrut sa spui ca: “ locul, il sfinteste omul” si atunci ar fi cu totul altceva. Ar fi de ras modul in care ai tinut sa comentezi, dar din pacate e de plans. Ne arata exact, cine, ce si cum ...!!!!
Raspunde

dd

Acum 1 an

treziti-va!! unde sa le mai punem????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus