Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
1°C

Cum va fi implementat primul proiect de bugetare participativă la Sibiu: cu un buget de patru ori mai mare

Cum va fi implementat primul proiect de bugetare participativă la Sibiu: cu un buget de patru ori mai mare

Amenajarea unui loc de agrement în Piața Cluj este primul proiect din lista celor zece desemnate prin bugetare participativă pe care Primăria Sibiu îl va implementa. Iar bugetul alocat proiectului este de patru ori mai mare decât cel solicitat prin bugetare participativă.

Modernizarea parcului din Piața Cluj este unul din zece proiecte alese de sibieni în cadrul primei ediții de bugetare participativă organizată de administrația din Sibiu. Față de cele 100.000 de euro solicitate, inițial, de sibieni pentru a investi în acest parc, administrația a decis să investească de patru ori mai mult, pentru a transforma spațiul nu doar într-un loc de joacă, ci într-un loc de agrement pentru mai multe categorii de vârstă.

Terenul respectiv este încadrat de străzile Tudor Vladimirescu, Kiev și Timișoara. “Necesitatea investiției reiese din solicitările repetate ale locatarilor din zonă, concretizate și în procesul de bugetare participativă, spațiul supus modernizării regăsindu-se în apropierea unei școli, fiind învechit, lipsit de intervenții de reabilitare sau reparații capitale, urmând ca executarea prezentelor lucrări să crească semnificativ activitatea zonei“, se arată într-un raport al administrației locale, care însoțește proiectul prin care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai investiției. Valoarea totală a acesteia este estimată la peste 1,6 milioane de lei, cu tot cu TVA, din care mai bine de 750.000 de lei sunt estimați a fi necesari pentru construcții și montaj.

Patru obiective

Proiectul de amenajare a parcului din Piața Cluj include modernizarea și reamenajarea unor alei cu o suprafață de aproximativ 1.000 de mp, dar și crearea unei rețele de apă și canalizare pentru cișmea și o fântână arteziană, amplasată la nivelul pavimentului.

Totodată va fi amplasat și un nou sistem de iluminat cu led-uri economice. Pe opt din cei zece stâlpi de iluminat vor fi amplasate și prize de încărcare, iar în zonă urmează a fi amplasat și un hotspot pentru acces gratuit la internet.

În locul a ceea ce a mai rămas din vechiul loc de joacă urmează a fi amplasate echipamente pentru toate vârstele: echipamente de joacă pentru grupele de vârstă 3 – 5 ani, dar și 5 – 12 ani. Vor fi amplasate și leagăne, dar și echipamente de “work out“. Zona centrală a parcului va fi rezervată jocurilor pe asfalt, iar copiii care vor veni cu trotinete, biciclete sau skate-uri vor găsi și suporți în care să lase aceste mijloace de deplasare. Locul va fi împrejmuit, iar în partea dinspre strada Timișoara va fi plantat un gard viu. Locul de agrement va fi dotat și cu bănci, dar și cu mese cu scaune de șah. “Intenționăm să realizăm investiția în cursul acestui an“, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor, după ședința de vineri a CL Sibiu, în care au fost adoptați indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Pentru implementarea acestuia mai trebuie semnate contractele de proiectare și execuție, care urmează a fi scoase la licitație.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Am copilarit in parcul asta.L-am curatat de gunoaie si frunze.Cu clasa si cu placere.N-am mai fost pe acolo de zeci de ani da' dupa cum arata planul(peisagistica de injinier,dupa cartus si nu numai) nu cred ca se va mai putea numi spatiu verde,cu atit mai putin parc.Ma indoiesc ca locatarii din zona au cerut asa ceva..spre deosebire de cei de pe Infratirii care au cerut ferm ''Beserica nu parc!''.Ma tot gindesc,cum dracu' avem noroc doar de retardati in pozitii de decizie: strazile si asa inguste le mai sugrumam ori cu parcari ori cu separatoare de trafic bine betonate,spatiile verzi le radem si le inlocuim cu ''parcuri'',pavajele din piatra cubica de sute de ani le inlocuim cu asfalt si dupa aia le repavam ,de culti ce suntem,cu chietroaie chinezesti etc. etc.Pare ironic dar nu e:prostia se plateste,in cazul asta cu 'peste 1,6 milioane de lei, cu tot cu TVA, din care mai bine de 750.000 de lei sunt estimați a fi necesari pentru construcții și montaj''. Cit ''peste'' veti afla la o data ce va fi comunicata ulterior.
Raspunde

sibianca

Acum 2 ani

Si eu am copilarit in aceea zona, am invatat la scoala nr. 12, o scoala frumoasa cu multi elevi in anii 60, dupa ce terminam scoala ne jucam in parc, Acest parc este si acum foarte frumos. Are multi tei batrani care tin umbra la banci si cand infloresc este o placere, Copii au loc de joaca , parintii se pot odihni in parc pe banci la fel si bunicii cu nepotii. De ce vreti sa stricati acest parc cu o multime de bani 1,6 milioane, facand alei cu beton si asfalt, cu nu stiu ce jocuri pentru copii, acest parc are o suprafata mica, daca chiar vreti sa faceti ceva mai deosebit mai mare folosit parcul mortilor (langa str. Campului) este spatiu cat vreti, potrivit pentru ce ati gandit in Sedinta de Consiliu. Eu sunt curioasa cine a fost cu ideia dintre locatarii ce stau langa parc. Va rog nu-l stricati, lasati-l asa sa ne plimbam copii si nepoti pe aleile cu tei!
Raspunde

me345

Acum 2 ani

Poftim cultura. Erau alte proiecte pe primul loc, muult mai utile, ei fac parcul domne. Incredibil. Pentru ce s.a mai votat daca oricum ei fac ce vor????
Raspunde

me345

Acum 2 ani

Alte proiecte pe primele locuri dpdv al voturilor, inaintea acestuia. Ca sa nu mi se suie lumea in cap
Raspunde

totul va fi tacere

Acum 2 ani

E clar ca se doreste raderea acestei oaze de vardeata si racoare. Cineva a pus ochii pe teii masivi si vrea sa isi faca mobila sau furnir de tei. Adio, parc frumos. Vei ramane in amintirile vecinilor batrani, dar nu pentru mult timp pentru ca ne vor lichida si pe noi. Si intunericul va fi deplin. Adio
Raspunde

Sibiu

Acum 2 ani

Foarte frumos strazi si sens giratoriu in parc. Priviti planul se vad clar semnele de sens giratoriu si semnele de cedeaza trecerea de pe viitoarele strazi(actuale alei) Cat de imbecili trebuie sa fie cei care au proiectat. Pe langa faptul ca nu au fost in teren nu s-au uitat nici măcar pe google la felul in care arată parcul. Cat despre preț... Si încă ceva, daca vreti sa nu ramaneti fara tei ar fi bine sa protestati inca de pe-a acum, deoarece in planul prezentat nu se vad. F
Raspunde

Cetățean arogant

Acum 2 ani

Asta a făcut FDGR peste tot în oraș :au pus la pământ copacii (tei, castani) și au pus dale sau asfalt. Ma apuca râsul când vad pavelele de beton cu gauri sa crească iarba. Cică astea demonstrează respectul pt natura. O minciuna cu picioare scurte, lene intelectuala, incompetenta și în niciun caz respect pt natura sau pt cetățeni care sunt sătui de poluarea orașului.
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 2 ani

Proiectele acestea sint cu dedicatie de la sponsorii oficiali ai primariei.Se stiu ei care sunt.Cei care primesc lucrari publice la un pret foarte mare si lucreaza cu materiale ieftine si proaste. Metoda romaneasca.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus