Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Ora Pământului: o mie de copii au cântat ”O lume minunată” în Piața Mare

Ora Pământului: o mie de copii au cântat ”O lume minunată” în Piața Mare

O mie de copii din corurile „Cantus Mundi” s-au adunat, sâmbătă seara, în Piața Mare a Sibiului pentru a celebra prin cântec „Ora pământului”.

Centrul orașului a devenit o scenă pentru corurile care i-au bucurat pe trecători cu muzica lor. Timp de o oră, copiii și zecile de sibieni prezenți la eveniment au aprins luminile de la telefoane și au fredonat împreună mai multe piese internaționale și melodii folk. „O lume minunată”, „Dacă vesel se trăiește”, „Acasă”, „Creioane colorate”, „Fata verde” sau „Ani de liceu” sunt doar câteva dintre cântecele care au răsunat în centrul Sibiului seara trecută. “Sărbătorim ora pământului prin cântec. Aceasta este a patra ediție pe care o organizăm în Sibiu. Anul trecut evenimentul a avut loc în Parcul Sub Arini, iar acum am ales Piața Mare. Sunt o mie de copii atât de la grădinițe, cât și din gimnaziu sau liceu. Evenimentul este organizat de Corul «Cantus Mundi», iar copii sunt din județul Sibiu”, a spus Ștefan Nicolae, unul dintre organizatorii evenimentului.

ora pamantului sibiu

Ora Pământului a fost un eveniment susținut și de administrația locală, care a întrerupt, de la 20:30, sistemul de iluminat public din Piața Mare (în funcțiune a rămas cel arhitectural). Scopul acestui demers este de a sensibiliza utilizatorii de energie electrică în fața problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie. „Ora pământului” este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând din 2007.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ecologist

Acum 4 ani

Bătaie de joc! La un eveniment care presupune sa nu folosim curent timp de o ora astia au folosit curent sa alimenteze ditamai boxele. Daca va amintiți din 2007 de când a pornit initiativa, doar numele ("stinge lumina") spune sa stingem doar luminile. În realitate,campania s-a referit mereu la oprirea curentului. Ca sa fie totul perfect au ales să cânte "vinovații fara vină"... știți voi aia care cer sa se facă lumină... Pe bune? Cat de troll sa fii? Bai frate, daca nu ați făcut tot evenimentul la mișto nu aveți nici o scuza. Ați dat-o in bara rău de tot! Era atât de greu sa îi chemați pentru de la "pune mana pe chitara" sa facă acustic? Data viitoare mai bine nu faceți nimic decat să faceți așa în bătaie de joc. Și aia 7stalpi care i-ați stins la fel. Ori închideți și reflectoarele alea din pământ ori nu mai faceți nici asta. Nu amnamnzis sa fie bezna toată piața mare... Barurile, restaurantele pot să aleagă bdaca vor sau nu. Dar ce tine de iluminatul public să se închidă...daca tot vreți să vă alăturați campaniei...
Raspunde

Andrei

Acum 4 ani

Este o adevărată pierdere de timp! Știți câți bani se pierd prin întreruperea activității? He! He! Pe vremea lui Ceașcă sărbătoreau ăștia Ora Pământului în fiecare seară....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus