Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

Desfășurare impresionantă de forțe în centrul Sibiului. Cel mai sigur oraș din Europa

Desfășurare impresionantă de forțe în centrul Sibiului. Cel mai sigur oraș din Europa

Toate intersecțiile zonei centrale a Sibiului au fost păzite astăzi, iar Raed Arafat, șeful DSU, a făcut verificări prin spitalele orașului. Toate aceste măsuri au fost luate ca parte din pregătirile pentru Summit-ul din 9 mai.

Sibiul a fost astăzi ținut sub lupă, mai multe forțe de la MAI, SPP, SRI și DSU fiind angrenate într-o nouă acțiune dedicată pregătirii orașului pentru vizita pe care o va primi din restul Europei, la începutul lunii mai, în cadrul Summit-ului UE.

De asemenea, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a fost prezent în principalele unități medicale ale orașului, pentru a face verificări.

În acest context, la nivelul conducerilor instituțiilor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională - MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP - a fost constituit Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019”, arată responsabilii de comunicare, în cadrul unui comunicat de presă emis astăzi. Redăm mai jos întreaga informare:

Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019”

În contextul Summit-ului de la Sibiu, la nivelul conducerilor instituțiilor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională - MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP - a fost constituit Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019”.

Fiecare instituţie, în limitele competențelor prevăzute prin lege, a stabilit și a adaptat măsurile de securitate, necesare bunei derulări a evenimentelor din 9 mai 2019, astfel încât să permită desfăşurarea în condiții normale a activităților cotidiene din Sibiu și fără să impună restricții deosebite.

Având în vedere importanţa evenimentului, prezenţa şefilor de stat şi de guvern, precum şi a oficialilor europeni, Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019” a organizat ședințe periodice de lucru, atât în București, cât și în Sibiu, la care au participat şi autorităţile locale.

O astfel de întâlnire, cu caracter tehnic, la care au participat reprezentanţi din MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP, a avut loc astăzi, la Sibiu, când au fost analizate în detaliu, la faţa locului, măsurile de securitate ce se impun pentru un astfel de eveniment.

Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019” a dimensionat acţiunile ce vor avea loc în Sibiu, astfel încât viaţa sibienilor să se desfăşoare normal, în oraşul care va găzdui cel mai important eveniment din perioada în care România deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Sibiul va deveni astfel, zilele acestea, pentru scurt timp cel mai sigur oraș din Europa.

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

scepticul

Acum 2 ani

Cu toate acestea nu voi avea curaj sa umblu linistit pe strada in timpul summitului. Pot aparea de unde nu te astepti teroristi...
Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 ani

Chiar dacă mulți sibieni vor fi deranjați din rutina zilnică - va fi o ocazie UNICĂ de promovare europeană a orașului ! Succes !
Raspunde

gigi

Acum 2 ani

Iar eu, ca simplu platitor de taxe, ce avantaje am? mandria de a fi sibian? Preturile o vor lua la goana pe masura ce Sibiul va deveni tot mai cunoscut...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus