Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

FC Hermannstadt joacă la Botoșani. Meciul ar putea stabili cine retrogradează

FC Hermannstadt joacă la Botoșani. Meciul ar putea stabili cine retrogradează

FC Hermannstadt joacă astăzi de la ora 18:30, cu FC Botoșani, în deplasare. Partida contează pentru etapa a V-a din play-out-ul Ligii 1.

Înaintea acestui meci, antrenorul Vasile Miriuță a declarat că speră ca jucătorii săi să nu le mai facă adversarilor cadouri și să obțină cel puțin un punct la Botoșani. Tehnicianul a adăugat că este bucuros pentru faptul că doi dintre jucătorii de bază, Alexandru Dandea și Pedro Moreiro, sunt apți pentru această întâlnire.

”În primul rând, mă bucur că a revenit Dandea după acea suspendare de 3 etape. Mă bucur că s-a întors și Pedro (n.a. Moreira) după acea lungă perioadă, cât a fost accidentat, vreo 6 săptămâni. Sunt doi jucători care chiar ne-au lipsit, ăsta e adevărul. Pîrvulescu s-a accidentat, dar e și suspendat. Am stat de vorbă cu jucătorii, atât eu, cât și conducerea. Chiar își doresc băieții să spargem gheața și să nu mai facem acele greșeli individuale. (...) Și-acum, la ultimul joc, cu Iașiul, ne-au dat gol dintr-un 11 metri pe care puteam să-l evităm. E inadmisibil! Poate presiunea e prea mare pentru unii, dar sper să treacă peste presiunea asta. Să lase presiunea asupra mea, iar ei să joace. Dacă întâlneam un adversar care să joace, venea peste tine, te făcea harcea-parcea, mai înțelegeam. Dar, când mă gândesc la ce goluri am luat cu Dinamo, din faze fixe... Cu Chiajna, nu mai vorbim! Acum, dintr-un 11 metri făcut în colțul careului de 16 metri... La Liga a IV-a nu vezi așa ceva, așa fault. Am mai spus-o, micile detalii pot face diferența și sper ca, de sâmbătă, să nu mai greșim. Repet, dacă ne bate adversarul, dacă e mai bun ca mine, două clase peste, ridic mâna și zic: ”Băi, au fost mai buni! Ceva n-a mers!” Dar, când tu le faci cadouri... Eu zic să terminăm de sâmbătă cu cadourile, pentru că m-am cam săturat de 3 săptămâni cu cadourile astea. Le-am făcut niște cadouri... Eu nu primesc asemenea cadouri nici de la nevastă-mea, nici de la fiică-mea sau fecioru-meu. Gata cu cadourile! Le-am spus și băieților să fie mai lejeri, mai relaxați. Asta nu înseamnă că nu trebuie să fie concentrați în timpul jocurilor, pentru că e presiune mare în play-out. Le-am spus ”Domnilor, jucați ca și cum nu s-ar întâmpla nimic!” Am văzut, zilele astea, o îmbunătățire din punct de vedere mental. Îmi doresc ca sâmbătă să fie primul pas, să luăm punct au puncte”, a declarat Miriuță.

Cât privește revenirea la Sibiu, tehnicianul ”alb-roșilor” a mai afirmat că jucătorilor săi le trebuie multă încredere și să joace câteva meciuri pe Stadionul ”Municipal” în actualul sezon. ”Încredere! Credeți că, dacă Real Madrid sau Barcelona joacă la Albacete un an, ar ieși campioane? Nicio șansă! Sau Bayern Munchen, să joace la Augsburg? Nicio șansă! Încredere le trebuie băieților ăstora, să vadă că joacă acasă... Vă garantez că, din 4 meciuri acasă, facem minimum 10 puncte. Și, mai aducem și câteva puncte de afară...”, a mai spus Miriuță.

Ștefan Blănaru speră să reușească, la Botoșani, să înscrie din nou, după mai multe meciuri în care a ratat din toate pozițiile. Atacantul recunoaște că echipa nu trece printr-o perioadă fastă, dar crede că jocul de sâmbătă poate fi un nou început. ”Sper să marchez, dar în situația în care suntem noi, cred că punctele contează mai mult. Într-adevăr trecem printr-o perioadă mai grea, nefastă. Știam că, în play-out, meciurile vor fi mai grele pentru noi, dar să nu uităm că și anul trecut am avut meciuri grele și, dacă nu mă înșel, au fost opt meciuri fără înfrângere. Mai sunt 10 jocuri în play-out, Doamne-ajută să jucăm și acasă, aici, la Sibiu, și să avem un parcurs bun, să scoatem cât mai multe puncte, începând de sâmbătă, de la Botoșani. (...) Cred că locul 11 ar fi perfect în acest an, pentru că, după cum știm, la începutul acestui sezon ne-am propus să ne batem pentru evitarea retrogradării, nu neapărat să fim pe locul 6 sau pe 7. Important e să ne salvăm! Dacă vom prinde barajul, vom lupta până la ultima picătură de energie. Obiectivul nostru e să rămânem în Liga 1, iar în sezonul viitor vom face lucruri mai frumoase”, a declarat Blănaru.

Înaintea acestui meci, FC Botoșani și FC Hermannstadt sunt vecine în clasamentul play-out-ului, cu 19, respectiv 17 puncte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

S

Acum 4 ani

Sigur ca da, cu încă 9 meciuri de jucat și nici una din cele doua pe loc retrogradabil...
Raspunde

kokos

Acum 4 ani

Mare "specialist" autorul articolului!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus