Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
3°C

Cea mai aglomerată zi din istoria Aeroportului Sibiu: 120 de decolări și aterizări

Cea mai aglomerată zi din istoria Aeroportului Sibiu: 120 de decolări și aterizări

Aeroportul Internațional Sibiu se pregătește pentru cea mai aglomerată zi din istoria sa. Numărul de mișcări va crește cu 300%, iar cel al decolărilor și aterizărilor va ajunge la 120 față de 30 câte se întâmplă într-o zi obișnuită. Totul se va întâmpla pe data de 9 mai, când Sibiul găzduiește Summitul informal al liderilor țărilor membre din Uniunea Europeană.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional Sibiu, în Sibiu va efectua zboruri speciale în zilele de 8 și 10 mai compania TAROM. La începutul lunii aprilie, într-un comunicat, Tarom anunța că „oferă 3 zboruri pe săptămână din Bucureşti cu tarife ce pornesc de la 56 EURO* dus-întors cu toate taxele incluse, la achiziţia de pe site”, precizând că „în mod excepţional, în zilele de 8 mai şi 10 mai puteţi beneficia de o suplimentare a locurilor pe Sibiu, prin includerea acestei destinaţii ca escală a zborului extern spre Bruxelles”.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/04/06/cum-incearca-tarom-sa-scoata-bani-pe-urma-summitului-de-la-sibiu-vinde-bilete-la-500-de-euro/

„În același context, precizăm faptul că în perioada 6 – 12 mai 2019, estimăm o creștere a numărului de mișcări de 300%, respectiv de la o medie de 30 aterizări și decolări pe zi la un maxim de 120 aterizări și decolări pe zi. Vârful de trafic se preconizează a fi atins în data de 9 mai când se estimează un maxim de 120 mișcări pe tot parcursul zilei”, au transmis pentru Turnul Sfatului reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu.

Summitul informal al liderilor UE va avea loc în Sibiu pe data de 9 mai. Acesta va fi precedat de Summitul celui mai mare partid european - Partidul Popular European. Liderul partidului, Joseph Daul, va prezida ședința formațiunii în Muzeul ASTRA, la care sunt așteptați Donald Tusk, președintele Consiliului European, Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, precum și președintele României, Klaus Iohannis, alături de alți lideri importanți din Europa: Angela Merkel (Germania) sau Sebastian Kurz (Austria) etc.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

MATE.

Acum 1 an

cresterea de 300% inseamna 90 de zboruri. 400% ar fi cam 120.
Raspunde

x

Acum 1 an

30 + 90 (crestere CU 300%) = 120 ;)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus