Vineri,
21.01.2022
Partial Noros
Acum
-2°C

Premiile pentru mesajele Sibiului către Europa sunt folosite, parțial, pentru noi mesaje către sibieni

Premiile pentru mesajele Sibiului către Europa sunt folosite, parțial, pentru noi mesaje către sibieni

Două dintre câștigătoarele concursului ”Scrie mesajul Sibiului către Europa” au decis să își doneze o parte din premii către o campanie civică, prin care sibienii sunt îndemnați să participe la scrutinul pentru Parlamentul European.

În cursul după-amiezii de marți au fost înmânate premiile celor patru câștigătoare ale concursului ”Scrie mesajul Sibiului către Europa”. În cadrul acestui concurs, peste 200 de sibieni au propus care să fie mesajele de întâmpinare adresate oaspeților orașului cu ocazia celui mai important eveniment internațional din istoria Sibiului, summit-ul din 9 mai. “Sibiu connects EU“, “Different backgrounds, same goals“, “Sibiu – the home of ME and EU“ și “We’ll stand by EU!“ au fost mesajele desemnate câștigătoare, iar autoarele acestora au fost premiate cu câte 500 de lei.

Smaranda Bălan și Ioana Maria Tudor, două dintre câștigătoare, au decis să doneze o parte din premii pentru o nouă campanie civică, în cadrul căruia sibienii sunt îndemnați să participe la alegerile pentru Parlamentul European, programate pentru ziua de 26 mai. ”Am câștigat premiul de astăzi cu un mesaj dedicat Uniunii Europene: «We’ll stand by EU». Și cu acești bani doresc să susțin un alt mesaj, pe cel al comunității Vă vedem din Sibiu, adresat cetățenilor cu drept de vot: «Aici începe Europa»”, spune Smaranda Bălan. ”Aici începe Europa. 26 MAI #mergemlavot” este mesajul care va fi publicat pe cât mai multe panouri de publicitate de mari dimensiuni din oraș, scopul acestei campanii fiind de a-i determina civic pe sibieni ”în a-și exercita unul dintre cele mai valoroase drepturi câștigate în democrație – votul”. ”Pe 26 mai alegem cum vrem sa fim reprezentați la masa celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, iar aceasta implicare ne va influența decisiv viitorul european in anii ce urmează”, mai spune Smaranda Bălan.

Ioana Maria Tudor, pe de altă parte, arată că oricum avea în intenție ca o parte din acest premiu să îl doneze pentru a susține comunitatea Vă vedem din Sibiu. ”Așa cum a venit acest premiu către mine datorită unor convingeri, a unei credințe în energii pozitive, așa vreau să contribui și eu mai departe, susținând comunitatea Vă vedem din Sibiu. Sibiul conectează Uniunea Europeană și prin astfel de acțiuni”, spune Ioana Maria Tudor (ea este autoarea mesajului ”Sibiu connects EU”.

Concursul ”Scrie mesajul Sibiului către Europa” face parte dintr-o campanie finanțată de Primăria municipiului Sibiu, în parteneriat cu Turnul Sfatului. Cele patru mesaje desemnte câștigătoare urmează să fie imprimate pe panouri stradale de mari dimensiuni din oraș, precum și pe spațiile de afișaj din stațiile sistemului de transport în comun, în zilele evenimentului de anvergură europeană. Scopul acestei campanii este de a-i întâmpina și pe această cale pe cei 28 de șefi de stat și guvern, cei peste 400 de invitați de rang înalt și cei aproape 1.000 de jurnaliști care vor veni la Sibiu cu ocazia summit-ului.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

...

Acum 2 ani

"a-i determina civic pe sibieni ”în a-și exercita unul dintre cele mai valoroase drepturi câștigate în democrație – votul” - parca nu demult la alt exercitiu democratic votul era asa o chestiune care avea mai multa greutate daca nu-l dadeai si stateai la o bere acasa. Ce sa mai inteleaga cetateanul turmentat de smecheri?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus