Sibiul găzduiește în perioada 31 august - 22 septembrie 2019 o nouă ediție-extensie a Festivalului Enescu, care va reuni 7 recitaluri de gală susținute de artiști și ansambluri de talie mondială.
Organizate de Asociația Culturală Play, recitalurile din cadrul evenimentului proiectează la Sibiu magia, anvergura și emulația celui mai important eveniment cultural din România – Festivalul George Enescu – unul dintre primele 3 festivaluri de muzică clasică din lume și un adevărat brand de țară, desfășurat sub înaltul patronaj al Președinției României.
Deloc întâmplător, Festivalul Enescu face o reverență sibienilor, programând o serie de concerte grupate în „Festivalul Enescu la Sibiu”, ca semn de apreciere și recunoștință pentru deschiderea comunității locale față de personalitatea și valorile însușite de George Enescu.
Direct de pe marile scene ale lumii, vor ajunge la Sibiu peste 70 de muzicieni din 6 țări - soliști de clasă mondială și orchestre speciale - care vor susține recitaluri excepționale. Muzica lui Beethoven, Mozart, Sostakovici, Enescu, Debusy, Chopin, Rahmaninov va răsuna la Sala Thalia și Biserica Catolică din Piața Mare.
Staruri ale muzicii clasice, în premieră la Sibiu
Două dintre starurile muzicii clasice internaționale vor concerta în cadrul Festivalului Enescu la Sibiu: Elisabeth Leonskaja - „ultima mare doamnă a școlii ruse”, legendară pianistă de origine georgiană decorată de Președintele României și tânărul pianist japonez Nobuyuki Tsujii, nevăzător din naștere, unul dintre cei mai expresivi pianiști din lume, impresionând la fiecare concert prin virtuozitate și sensibilitate.
Alte 6 recitaluri memorabile prin intensitate și originalitate vor fi susținute de artiști și ansambluri de talie mondială, precum Charles Hamelin, Monte Piano Trio, David Grimal, Grigor Asmaryan și orchestrele La Grande Chapelle Madrid și Kremerata Baltica.
Biletele pentru fiecare recital în parte vor fi puse în vânzare în luna mai, atât online, cât și în format fizic, iar data exactă va fi anunțată în curând.
Lumea în armonie - conceptul ediției 2019
Într-o vreme marcată de dihotomii, Festivalul propune o pauză de meditație și inspirație pe teritoriul muzicii clasice și al sălilor de concerte, acolo unde oameni din toate colțurile lumii, indiferent de origine, statut social, credință, culoare sau gen, cooperează pentru a produce momente de mare intensitate și frumusețe. Muzica este un exemplu perfect despre ce înseamnă să lucrezi împreună în direcția unui obiectiv comun. Este și un exemplu despre cum disonanțele se pot include și armoniza într-un singur text muzical.
„Menirea sfântă a muzicii este să unească sufletele” – spunea George Enescu, iar timpurile de astăzi sunt cele mai potrivite să revizităm vorbele lui, în ediția 2019 a Festivalului care îi poartă numele.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Sala Thalia , Piata Mare , presedintele Romaniei , Asociația Culturală Play , George Enescu , Biserica Catolică , Festivalul Enescu , Elisabeth Leonskaja , Preşedinţiei României , Grigor Asmaryan , Charles Hamelin , Festivalului Enescu , David Grimal , La Grande Chapelle Madrid , Monte Piano Trio , Nobuyuki Tsujii , Ansamblul Kremerata Baltica , Festivalul George Enescu
Vizualizari: 2099
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Ciupercutza
Acum 3 ore
Bogdan
Acum 4 ore
Hermannstädter
Acum 5 ore
Cetateanul turmentat
Acum 5 ore
Till Eulenspiegel