Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Schimbarea la față a Sibiului. Mașinile date afară definitiv din Piața Huet

Schimbarea la față a Sibiului. Mașinile date afară definitiv din Piața Huet

Invitată la emisiunea Turnul Sfatului TV, Astrid Fodor, a anunțat în premieră că după Summitul UE va iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru interzicerea mașinilor în Piața Huet.

Anunțul vine după ce primăria a blocat în această perioadă accesul în zonă, pentru a putea permite organizarea în bune condiții a Summitului Uniunii Europene, programat în data de 9 mai.

”De doi ani, cu ocazia Zilei Mondiale a Mobilității, ați văzut că închidem circulației auto spațiile centrale și imaginile sunt superbe. Și nu numai imaginile, când te plimbi pe acolo vezi, de fapt, ce patrimoniu valoros există în aceste piețe. Cred că a venit momentul să mai închidem o piață. Din punctul meu de vedere următoarea piață unde ar trebui înterzis accesul mașinilor este Piața Huet. Eu mi-am propus să înaintez un proiect de hotărâre Consiliului Local în acest sens, după terminarea Summitului, ca Piața Huet să rămână închisă. Chiar ieri am postat niște fotografii pe instagram-ul primăriei și atât de frumoasă este această piață încărcată de istorie. E păcat că din cauza mașinilor parcate acolo nu mai poți vedea nimic din ea”, a declarat primarul Astrid Fodor, invitată la Turnul Sfatului TV.

Foto: Rareș Helici/Instagram Primăria Sibiu Foto: Rareș Helici/Instagram Primăria Sibiu

Referitor la Piața Huet, primarul Sibiului a fost întrebat dacă a discutat acest subiect cu colegii din primărie, mai ales că o mare parte dintre cei care parcau acolo sunt tocmai angajați ai municipalității.

”Eu nu cred că vor fi nemulțumiți colegii mei. În primul rând, Direcția Fiscală – care are un număr mare de angajați, s-a mutat de acolo și este acum pe strada Turismului. În afară de aceasta, noi începem programul la 07:30. Dacă vii la această oră la serviciu, toate parcările din jur sunt libere. Cu siguranță colegii mei nu vor fi nemulțumiți și mulți dintre ei folosesc deja autobuzele, iar eu aș dori să se folosească și mai mult pentru că sunt autobuze noi, frumoase, confortabile, e păcat să nu le folosești. Am vorbit cu o parte din colegii mei, le-am spus ce intenții am, și chiar au salutat această idee”, a completat primarul Astrid Fodor.

Următoarea pe listă vizată pentru restricționarea accesului auto, pe măsură ce parcarea subterană de la Piața Gării va prinde contur, este Piața Schiller. În perspectivă, în anii care urmează, Piața Mică va fi redată pietonilor.

”Din punctul meu de vedere, o extindere a zonei pietonale în centrul Sibiului este obligatorie. Din acest motiv am și demarat mai multe proiecte pentru realizarea unor parcări noi. Dacă tu ai parcare jos, sub Piața Cibin, dacă ai parcare în zona Pieței Gării, poate – aici rămâne de văzut – se va putea face o parcare și sub Casa de Cultură a Sindicatelor, atunci ai unde să lași mașina. Din acel moment ar trebui toate aceste piețe istorice închise traficului”, a concluzionat  primarul Astrid Fodor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

25 comentarii

Sergiu

Acum 3 ani

Numai sa ni apara in locul masinilor aceste terase, corturi ce arata ca niste cocioabe.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bogo

Acum 3 ani

Clar, asta vrea un nou mandat. Ne-am dus dracului, ne intrece si Mediasul, partea buna ca ne scapam de redactia TS :)
Raspunde

Ciprian

Acum 3 ani

Bravo! E veste excelentă!
Raspunde

PV

Acum 3 ani

F bine, în sfârșit...
Raspunde

Maria

Acum 3 ani

As vrea sa o intreb pe "madam primar" ea de unde isi cara bagajele cand se duce acasa ? locatarii din Piata Huet ce pot sa faca?vrea cumva madam sa oblige oamenii sa isi vanda apartamentele?are cumva doamna primar proiecte sau oferte ..cu aceste apartamente?????? ce se ascunde in spatele a ceea ce vrea sa faca? Iar pentru cei ce comenteaza ca foarte bine.......ce castiga ei din asta ??? cred ca vorbesc sa se bage in seama ...si probabil ca si ei vor trebui sa elibereze parcarile din fata blocurilor unde locuiesc nu? sau venim noi cei din Piata Huet sa parcam la voi. Cel mai bine ar fi sa aiba acces doar locatarii nu si angajatii primariei, prietenii angajatilor de la primarie...si asa mai departe daca doriti pot sa va distribui poze cu cate masini intra in piata Huet iar persoanele nu locuiesc acolo. Asteptam alegerile pentru un PRIMAR AL SIBIULUI care sa fie ales de catre alegatori si nu numit...asa cum a fost pusa la conducerea primariei Sibiu madam .
Raspunde

Bici

Acum 3 ani

Felicitari! Asta este o miscare care trebuia facuta de mult.
Raspunde

Maria

Acum 3 ani

Esti chiar bici cu... ca si numele tau
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eu

Acum 3 ani

Ok, dar ce variante ante de substituție oferiți? Nu gratis!
Raspunde

KLAUs

Acum 3 ani

Piata Huet apartine de fapt Bisericii Evanghelice Sibiu - de la Podul MInciunilor la Piata Mica si strada Mitropoliei - curtea Gimnaziului Brukenthal pana la scarile din strada Turnului !! Scos din circulatie si facut zona de recreere - parc etc ...
Raspunde

Andrei

Acum 3 ani

Subscriu celor spuse. Mai bine mai tarziu decat niciodata. In sfarsit o idee buna. Cu cat mai repede cu atat mai bine. Bravo
Raspunde

Interesant

Acum 3 ani

F bine. Dar ce inteleg eu e ca piata Huet nu s-ar fi inchis daca primaria ramanea cu toate serviciile in p-ta mare. Asa ca....doar in contextul asta a fost permis accesul auto acolo, pt angajatii primariei. Tipic mioritic.
Raspunde

vivi dragan

Acum 3 ani

E CLAR DACA SE INCHIDE SI PIATA HUET PE STRAZILE MANEJULUI, BARBIERILOR SI SELARILOR NU SE VA MAI PUTEA CIRCULA DELOC. SI ACUM DE CAND S-A SCUMPIT PARCAREA DE ABIA SE MAI CIRCULA IN GENERAL SE CONSTRUIESC PARCARI NOI SI APOI SE INCHID ALTELE. DAR NOI TRAIM IN ROMANIA.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ANGELICA GUNTHNER

Acum 3 ani

bine ati facut va rog f frumos ca sa faceti ordine si pe Dar. Intrarea Siretului si sa nu se m ai p archeze masini pe trotuAre fiecaravparcheaza in fata scări lui le este lene ca sa aprecieze in parcarile frumos amenajate ei au legezvlor legea junglei si soferi nu respecta regulile de circulatie nu dau prioritate la trecerile de pietoni ne este frica ca sa traversăm strada si pe Str Siretului soferi au o viteza f msre zici ca sunt la raliu , va rog f frumos ca in zona Intrarea Siretului sa se pună semn de 30 la ora este un pericol f mare pentru noi pietoni are sa ne ia masinile in botul lor va rog f frumos ca sa ne ajutati ca sa fim di noi pietoni protejați va multumim anticipat
Raspunde

Pepe

Acum 3 ani

O decizie buna, dar din pacate restul deciziilor luate de primărie sunt proaste sau gresite.
Raspunde

Luca

Acum 3 ani

Dar de construit , mai construim si noi ceva ? Decalajul dintre Oradea (de ex) si Sibiu a devenit urias si creste constant ! Ca sa nu mai vorbim de Cluj ...
Raspunde

Io

Acum 3 ani

Ai vazut si tu o stire despre Oradea la TV si gata...Oradea e etalonul!:)) ai fost macar in Oradea?
Raspunde

Se poate mai mult

Acum 3 ani

Cam tarzie initiativa, dar foarte buna! Interesant punctul de vedere referitor la parerea colegilor automobilisti din primarie. Putem intelege ca daca colegii nu erau de acord, P-ta Huet ramanea in continuare parcare? Primeaza interesul de grup, sau interesul comunitatii? Ar trebui facut ceva si repede si cu P-ta Mica, deoarece aceasta a devenit un mare Obor, cu masini parcate pana sub Turnul Sfatului, pe mai multe randuri si cu tevile de esapament langa mesele teraselor existante!
Raspunde

Nelu

Acum 3 ani

Pentru inceput, parcarea in P-ta Mica sa fie14lei/ora ca in Cluj!
Raspunde

SilviuP

Acum 3 ani

Unde ai vazut 14 lei/ora in Cluj? Chiar nu-i bun internetul pentru toata lumea. Unii mint, inventeaza sau exagereaza si multi chiar cred orice gogomanie.
Raspunde

Cititescu

Acum 3 ani

O idee foarte buna. Felicitari.
Raspunde

Cris

Acum 3 ani

Felicitari! Nu inteleg de ce o piața atât de frumoasa sa fie urâțită cu niște metale nefolositoare si urate ( mașinile) . Si când urmează Piața mică ? Sau Movilei unde aproape toate mașinile care sunt parcate nu sunt ale locuitorilor din zona si certurile devin din ce in ce mai amuzante ? Sau 9 mai unde se parchează pe ambele trotuare ? Impertinenta si nesimtirea foarte multor conducători este rezultatul legilor pe care politicienii le aplica. Ca sa nu mai mentionez ( numai un exemplu din foarte multe altele) de o așa numita mămica îngrijorată de iubirea ei copilul care “ trebuie” sa- l aducă cu mașina la școala dar copilul nu este handicapat si se poate mișcă pe cont propiu, care parchează pe trotuar in fata școlii , motorul este in funcțiune , ea așteaptă afara si telefonează 13 minute ( după ceas ) iar când o intrebi, ce exemplu dă copilului pentru viitor cu asemenea purtare sa polueze aerul așa cum vrea ea , se întoarce cu spatele si vorbește la telefon mai departe...in capul imens care al purta pe umeri îmi pot da seama cu ce este umplut...apropos in Austria școlile au interzis părinților sa aducă copii la școala cu mașina , foarte mulți dintre ei arată ca niște stafii in spatele geamurilor, palizi , galbeni si pierduți...intr-o lume modernă . Dar aceasta este o alta temă presupun.
Raspunde

Cris

Acum 3 ani

Un comediant din Austria are cea mai buna gluma despre un bărbat si mașina “lui”. Mașina “ mea” este super scumpă, mașina “mea” este ultimul tip , mașina “ mea” este super bla bla bla ....dar când ceva nu prea este in regula între picioare ...atunci nu se mai referă la acel organ între picioare ca “ a mea” atunci bărbatul spune “ EA nu mai vrea “. Automat mașina este a MEA, dar “ organul “ este ceva străin care nu ai aparține si nu este responsabil pentru funcționarea lui :-)) Mai putine mașine parcate pe trotuare care nu sunt cu scopul de a parca mașinile pe ele, mai mult respect de la om pentru om, mai multe controale si mai multe amenzi . Sau legi mai bune pentru bunăstarea oamenilor si nu bunăstarea profitului.
Raspunde

O alternativa buna si nu prea

Acum 3 ani

Foarte buna initiativa dar trebuie gasita o alternativa corecta altfel toata Piata Mica de la ora 7.30 la 16.00 o sa fie plina cu masinile angajatilor care presupun ca o sa aiba acces liber sau o sa si-l faca liber. Odata cu mutarea In P-ta Mica 22 si 25 saptamana trecuta in acea zona era plin cu masinile angajatilor care desi nu au acces liber evident nici nu platesc pentru ca suna la centru pilon sa le deschida. Asadar restul cetatenilor sau turistii pe langa ca nu au multe parcari la dispozitie o sa se trezeasca cu inca una care desi era aglomerata o sa devina inaccesibila. Varianta cu folosirea autobuzului este foarte putin probabila care desi constituie o alternativa buna, trebuie sa recunoastem ca folosirea autoturismului reprezinta nu numai utilitate ci si etalarea statului social. Vedeti cum odata cu marirea salariilor au inceput sa apara tot mai multe masini unele chiar noi. Va spun ca folosirea autobuzului a fost o alternativa viabila in 2010 cand au fost taiate salariile cu 25%. De atunci tot la mai mare ....... salarii marite.......pontari pe fonduri europene tot mai multe.........tot mai multe contracte si proiecte de gestionat........= Cresterea bunastarii. In curand o sa vedem elicoptere in P-ta Mica. HA HA HA.
Raspunde

Ioan Giurgiu

Acum 3 ani

Foarte frumos ! Se vor inchide parcarile din centru !!! Si voi va bucurati !? Ce sa mai faca parcari subterane,supraterane . Cum se aglomereaza o zona... o inchide. Si voi va bucurati !? Ca rezident ar trebui sa ma bucur ca nu va mai vad dar..... nici o grija ! O sa veniti sa va uitati la cladiri goale,dupa care plecati. Cu masina binenteles...!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus