Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Slujba de Înviere din Muzeul în aer liber, ținută în ploaie. „Nu există un loc la fel de special ca acesta”

Slujba de Înviere din Muzeul în aer liber, ținută în ploaie. „Nu există un loc la fel de special ca acesta”

Cu toate că vremea a fost aseară potrivnică celor care au vrut să petreacă noaptea de Înviere în aer liber, unii oameni nu s-au lăsat descurajați și s-au adunat în fața bisericii din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, pentru tradiționala slujbă în mijlocul naturii. 

Mult mai puțini decât în anii precedenți, credincioșii s-au bucurat aseară, în aer liber, de frumoasa slujbă de Înviere de la Biserica din Bezded. Nici ploaia sănătoasă care a început să cadă pe la jumătatea slujbei nu i-a făcut pe cei prezenți să pornească pe drumul spre casă, aceștia preferând să rămână și să transforme curtea mică din fața bisericii într-o mare de umbrele.

„Învierea Domnului este un moment unic pentru creștinătate, un moment pe care îl așteptăm și noi în bisericuța din Muzeul Satului. În această bisericuță încercăm să oferim tuturor celor care sunt prezenți Paști, după ce terminăm sfânta slujbă. Bisericuța noastră este o biserică veche de peste 265 de ani, unde istoria și vechimea poporului român și-au pus amprenta, iar cei care vin aici simt, trăiesc și pot vedea viața altfel, raportat la ceea ce înseamnă credință adevărată”, a spus preotul Rareș Sbera, aseară.

IMG_20190428_001744

Oamenii s-au rugat pentru cei dragi, pentru liniște sufletească și spun că aleg an de an biserica din mijlocul naturii pentru că astfel reușesc să se simtă mai aproape de Dumnezeu.

„Mă rog pentru mama mea, să fie sănătoasă, pentru tata să aibă mai multă pace în suflet și pentru sora mea. Îmi place mult să vin aici, pentru că nu există un loc la fel de special ca acesta, în care simt cu adevărat că mă conectez cu Dumnezeu”, spune Maria, o sibiancă.

„Venim în fiecare an aici, pentru că este un loc deosebit în care ne întoarcem la origini și putem simți bucuria Învierii așa cum se cuvine”, spune și Radu.

IMG_20190428_001734 IMG_20190427_233956

Monument funcțional în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Biserica din Bezded a fost adusă în Muzeul ASTRA în anul 1990, însă construcția ei este datată în anul 1754. Biserica ilustrează procedeele tehnice utilizate de meşterii populari la edificarea construcţiilor monumentale din lemn. Sistemul construcției este caracterizat prin tehnica de îmbinare a pereţilor din grinzi orizontale, cioplite şi încheiate în cheutoare dreaptă, ale căror capete, ieşite în afară, sunt profilate în trepte. Totodată, Biserica din Bezded oferă posibilitatea ilustrării procedeelor tehnice aplicate la realizarea bolţilor cilindrice din lemn şi a scheletelor de susţinere a turlelor, caracteristice bisericilor transilvănene din lem.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus