Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Premierul Ungariei, Viktor Orban, face turul Transilvaniei și vine la Sibiu

Premierul Ungariei, Viktor Orban, face turul Transilvaniei și vine la Sibiu

Premierul Ungariei, Viktor Orban, face săptămna viitoare turul Transilvaniei, vizita lui în România culminând cu sosirea la Sibiu, la Summitul UE.

Societatea comercială UBM Feed România a anunțat joi că, pe data de 10 mai, vineri, va avea loc în prezența prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, inaugurarea uzinei de amestecare/prelucrare a furajelor construită de societate în localitatea Sânpaul din județul Mureș.

UBM Feed (aflat în proprietatea grupului UBM, East Group și Oprea Avicom) este investiția cea mai importantă în domeniul agrar din România, realizată cu capital din Ungaria, în localitatea aflată la 20 de km de Târgu Mureș.

Potrivit datelor comunicate de firma în cauză, ca urmare a investiției care totalizează 15 milioane de EUR, s-a realizat cea mai mare uzină de amestecare/prelucrare a furajelor din România (nu este un producător al integrării sale).

Potrivit surselor cotidianului Kronika, înainte de această inaugurare, Viktor Orban va face o vizită la Cluj Napoca, unde va avea o întâlnire cu reprezentanții, conducătorii cultelor istorice maghiare.

Pe data de 9 mai, joi, prim-ministrul  Ungariei va participa la Summitul UE de la Sibiu.

Ulterior, potrivit informațiilor cotidianului Kronika, Viktor Orban se va deplasa și în Ținutul Secuiesc, unde va vizita comuna natală a președintelui UDMR, Kelemen Hunor, localitatea Cârța.

De altfel, Kelemen Hunor a declarat la începutul lunii aprilie a anului curent faptul că a convenit cu premierul Viktor Orban ca acesta să întreprindă o vizită în Transilvania în luna mai, ca parte a campaniei electorale comune a organizațiilor membre a PPE.

Sursa: Kronika.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Liviu

Acum 4 ani

Si ne mai miram de caracterul iredentist al acestora. Acest individ ar trebuii sa ii fie permisa vizita in Romania doar in scop oficial, pentru ca este un demnitar al altui stat si nu persoana fizica. Vinovati sunt autoritatiile romane, pentru ca ii permite vizite private, electorale si discordie intre etniile locale.
Raspunde

S

Acum 4 ani

@liviu Discordie provoci dacă ii pui piedici Ce iredentism, nu vor ei sa ia Ardealul, doar sa aibă influenta cât mai mare aici. Daca Orban merita interdicție sa vina în Ardeal, merita și dragnea, dancila, olguta etc.
Raspunde

Liviu

Acum 4 ani

Unul dintre extremiştii de dreapta cu care Orbán întreţine de mai multă vreme strânse relaţii personale este olandezul Geert Wilders. Soţia acestuia este unguroaică şi din acest motiv el vizitează des Ungaria şi se întâlneşte, din când în când, în cadru privat, cu Orbán. Cei doi nici nu-şi ascund prietenia. Orbán are o relaţie bună şi cu Steve Bannon, fostul consilier al preşedintelui SUA, Donald Trump, care îl califică pe premirul ungar drept un "Trump înainte de Trump" şi îl apreciază ca fiind unul dintre cei mai importanţi politicieni europeni. Orbán nu se dă în lături nici să se afişeze cu extremişti declaraţi, cum ar fi unii neonazişti belgieni, alături de care el s-a pozat cordial, de pildă, la Băile Tuşnad, vara trecută. În răstimp, la Budapesta, şi-a anunţat deja vizita următorul extremist de dreapta. Luni, vicecancelarul austriac şi şeful FPÖ, Heinz-Christian Strache va da curs invitaţiei lui Orbán de a se întâlni cu acesta în capitala Ungariei. Săptămânalul "168 óra" a numit ironic aceste întrevederi succesive, făcând aluzie la o peliculă americană, "Balul monştrilor".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus