Duminică,
12.07.2020
Ploi
Acum
15°C

Un milion de lei. Dezinfecția, dezinsecția și deratizarea Sibiului, încredințate prin negociere directă

06 Mai 2019 17:38

Un milion de lei. Dezinfecția, dezinsecția și deratizarea Sibiului, încredințate prin negociere directă

Deoarece contractul-cadru pe patru ani nu a apucat încă a fi atribuit, Primăria Sibiu a negociat suma de un milion de lei pentru efectuarea serviciilor de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, pe o perioadă de un an. Suma este de opt ori mai mare decât cea alocată anul trecut pentru aceste servicii.

Negocierea s-a purtat cu DD Chim SRL, din Deva, potrivit datelor publicate de administrația locală prin intermediul Serviciului electronic al achizițiilor publice. Negocierea a pornit de la o valoare totală estimată la 1,07 milioane de lei, fără TVA, contractul fiind semnat pe 17 aprilie 2019 pentru suma de 968.000 de lei, fără TVA. Primăria Sibiu a luat decizia de a atribui contractul prin negociere directă deoarece “nu există în prezent un contract de servicii în derulare“ și din cauză că este “imposibilă finalizarea procedurii de licitație deschisă în perioada imediat următoare“. Acest al doilea motiv este legat de faptul că licitația pentru un contract-cadru pe patru ani a fost lansată abia la jumătatea lunii martie 2019, cu termen de depunere a ofertelor în ziua de 22 aprilie și cu finalizarea evaluării financiare estimată pentru a doua jumătate a lunii august 2019 (contractul are o valoare estimată la peste 4,3 milioane de lei, fără TVA).

Sumele alocate anul acesta serviciilor de dezinfecție și deratizare sunt de opt ori mai mare decât cele cheltuite anul trecut (126.000 de lei). Acest lucru este justificat prin faptul că volumul de lucrări solicitate este mai mare. Dacă până anul trecut inclusiv, acțiunile de deratizare și dezinsecție în municipiul Sibiu se efectuau punctual, în anumite perioade ale anului, din acest an administrația cere efectuarea operațiunilor specifice mult mai des și pe suprafețe mai mari.

Spre exemplu, dezinsecția pentru combaterea țânțarilor va trebui realizată în fiecare lună, pe perioada sezonului cald, inclusiv în căminele și canalele aferente rețelelor din oraș. Iar în spațiile comune ale clădirilor din planurile administrației, dezinsecția va trebui realizată de cel puțin trei ori pe an. Acțiunile de deratizare (cu scopul distrugerii rozătoarelor dăunătoare precum șoarecii sau șobolanii) vor trebui realizate de cel puțin trei ori pe an.

Tratamentele de dezinsecție și deratizaree urmează a fi aplicate în toate parcurile și spațiile verzi, în toate locurile de joacă, grădinițele, școlile și piețele din oraș, precum și în câteva clădiri ale municipalității (precum depozitul din Pădurea Dumbrava, sediile administrative etc).

Dezinfecția, pe de altă parte, se va executa numai la solicitarea persoanelor fizice sau juridice din Sibiu. “Dezinfecția este o metodă a igienei, constând în operațiuni de prevenire și combatere a bolilor infecțioase și parazitare la om și animale, urmărindu-se distrugerea germenilor patogeni de pe suprafețele supuse acestei operațiuni“, se arată în caietul de sarcini pregătit de Primăria Sibiu pentru atribuirea contractului-cadrul privind activitățile de deratizare, dezinfecție și deratizare.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Snoop

Acum 1 an

atentie in Sub Arini! am mers 10 metri prin iarba si am adunat 3 capuse de pe caine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus