Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Imaginea mobilizării de forțe pentru summit-ul de la Sibiu: zeci de echipaje de polițiști în centru

Imaginea mobilizării de forțe pentru summit-ul de la Sibiu: zeci de echipaje de polițiști în centru

Zeci de echipaje de polițiști din toată țara au fost detașate la Sibiu din această săptămână. Imaginea mobilizării a fost surprinsă de un sibian și postată pe internet.

Întâlnirea șefilor de stat și de guvern din cadrul UE care vor participa la summit-ul de la Sibiu presupune măsuri de securitate fără precedent în orașul de pe Cibin. Iar una din imaginile care redă mobilizarea de forțe de ordine la Sibiu a fost surprinsă și în parcarea din Piața Teatrului, în prima zi lucrătoare a acestei săptămâni: aproximativ 100 de echipaje de poliție, dar și echipaje ale SMURD, s-au reunit pentru planul de lucru. Din dimineața zilei de marți, majoritatea echipajelor au fost distribuite în toate intersecțiile de pe traseele care au legătură cu desfășurarea summit-ului de la Sibiu.

masini politie 2

Orașul securizat în aer, la sol, dar și la subsol

Înaintea summit-ului de la Sibiu au fost luate măsuri de securitate fără precedent. În afară de faptul că au fost verificate toate clădirile de pe traseele șefilor de stat și de guvern, în afară de faptul că au fost create culoare speciale de circulație, au fost verificate și toate instalațiile de infrastructură de pe traseele summit-ului, toate acestea fiind mai apoi sigilate. “Având în vedere prezenţa şefilor de stat şi de guvern, precum şi a oficialilor europeni, o prioritate reprezintă asigurarea securității spațiului aerian. O altă măsură luată pentru buna desfășurare a Summit-ului a fost amplasarea sistemului video de monitorizare a traseelor de deplasare și a zonelor folosite de delegațiile oficiale. În plus, în toate spațiile de cazare ale oficialilor europeni au fost stabilite măsurile de protecție ce se impun pe durata vizitei lor la Sibiu“, au anunțat reprezentanții Comitetul Interministerial pentru Securitate (format din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Administrației și Internelor, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Pază și Protecție).

În afară de aceste măsuri, din seara zilei de miercuri, 8 mai, și până pe 9 mai, la ora 20:00, accesul auto în zona centrului istoric va fi restricționat, pe anumite porțiuni inclusiv pentru riverani (str. Gheorghe Lazăr, str. Arhivelor, str. Gen. Magheru - tronsonul dintre Filarmonicii și Piața Mare). “Sibienii au acces pietonal, parțial, în zona centrală, str. N. Bălcescu și Piața Mare, Parcul Bulevard, Piața Unirii – între străzile Andrei Șaguna și N. Bălcescu, după ce vor fi verificați în filtrele de securitate amplasate în zonă“, informează reprezentanții administrației locale.

Sursa foto: Florin Gîndilă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Relucu Giupana

Acum 5 ani

Vai, dar nu se poate! Cine mai sta in boscheti sa ne apere de vitezomani?! Romania, incotro?!
Raspunde

Bogo

Acum 5 ani

Ce sa apere ba astia?! Stau cu curul gras platit din banul public, in duba, tot din ban public, pe artere principale, in timp ce pe strazi laterale se da in cap! Nu mai vorbim de coruptia interna si cazarea fetitelor (a fost scandal acum 2-3 ani cu cocote in blocul politailor).
Raspunde

Luca

Acum 5 ani

Sa ne bucuram de moment , pt ca rar vezi un politist in Sibiu !
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

oare platesc corect parcarea? 2 lei / ora?
Raspunde

Snoop

Acum 5 ani

230 de politisti numarau o bila. Le-a dat cu rest.
Raspunde

Romania, te iubex

Acum 5 ani

Daca apare vreun incident si pornesc toate acele masini in acelasi timp, va dati seama ce iese ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus