Duminică,
23.01.2022
Ninsori Usoare
Acum
-3°C

Primii șefi europeni care ajung la Sibiu: Merkel, Kurz, Plenkovic...

Primii șefi europeni care ajung la Sibiu: Merkel, Kurz, Plenkovic...

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, alături de președintele Ciprului și premierii Bulgariei, Letoniei, Croației și Irlandei vor fi printre primii șefi de state și de guvern din cadrul UE care vor sosi la Sibiu. Ei vor participa, înaintea summit-ului Consiliului European, la o întrunire cu caracter politic.

Înaintea summit-ului informal al șefilor de stat și de guvern din cadrul Uniunii Europene, la Sibiu va avea loc un summit organizat de Partidul Popular European, cel mai mare grup politic din forul legislativ european. Evenimentul va avea loc joi de la ora 10:30, în Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului, invitații fiind așteptați să sosească începând de la ora 09:30.

Printre demnitarii care vor participa la summit-ul din Muzeu se numără președintele României, Klaus Iohannis, președintele Ciprului, Nicos Anastasiades, premierul Bulgariei, Boiko Borissov, prim-ministrul Letoniei, Krišjānis Karins, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, premierul Croației, Andrej Plenkovic, și cel Irlandei, Leo Varadkar, anunță reprezentanții PNL într-un comunicat de presă.

Alături de liderii țărilor mai sus menționate, la summit-ul PPE din dimineața zilei de joi, mai sunt așteptați și înalți demnitari europeni: Donald Tusk, președintele Consiliului European, Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, și Antonio Tanjani, președintele Parlamentului European.

Principalul punct de discuție în Dumbrava Sibiului va fi, de fapt, legat tot de summit-ul european, politicienii europeni urmând a pune la punct ultimele detalii despre evenimentul care va avea loc în centrul Sibiului. Iar acest din urmă summit este programat să înceapă de la ora 11:45 a zilei de joi, când în Piața Mare a orașului Klaus Iohannis îi va întâmpina, pe rând, pe toți ceilalți participanți la discuții.

Sursa foto: Sean Gallup/Getty Images

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

BauBau

Acum 2 ani

Regele Cioaba cand ajunge?
Raspunde

John

Acum 2 ani

Buna asta:))))
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Luchian

Acum 2 ani

Sa votezi Ciolos si Barna , trebuie sa fii cel putin Crazyy !!!!
Raspunde

Liviu

Acum 2 ani

Pai votati comunistii si apoi puteti sa va vaitati ca sunteti mintiti si furati.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus