Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Eveniment de amploare, la Muzeul ASTRA. Joi au acces doar participanții la Summit

Eveniment de amploare, la Muzeul ASTRA. Joi au acces doar participanții la Summit

Muzeul ASTRA, organizează joi, 9 mai, evenimentul Europa rurală. Este vorba despre o inițiativă la care vor participa peste 100 de meșteri tradiționali din toată țara, implicați în cadrul a 40 de ateliere interactive diferite.

Atelierele vor fi amenajate în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului pentru a marca Ziua Europei, moment în care aici vor fi prezenți conducători de state ale Uniunii Europene.

,,Pentru noi este o foarte mare realizare și o onoare să fim prezenți pe agenda unui eveniment de rang internațional. Ne bucurăm de oaspeți de seamă, conducători de state europene, și confirmăm astfel că Muzeul ASTRA reprezintă un pol al culturii pe plan intern și extern, dar și un exemplu concret al multiculturalității. Multiculturalitatea și interactivitatea culturală sunt două componente de bază la Muzeul ASTRA”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul Muzeului ASTRA.

ARHIVA Muzeul ASTRA (5)

Printre atelierele meșteșugărești interactive din program, le regăsim pe cele de prelucrare a lemnului cu trașca (fierăstrău vertical), cioplire și de fățuire a buștenilor, restaurare a colniţei, confecționat șiță, restaurare feronerie, cusut / brodat cu mărgele, pictat icoane pe sticlă, brodat cojoace, confecționat, brodat cojoace săsești, prelucrare artistică a lemnului, împletit ciucuri pe chelteu, împletit în noduri, xilogravură, confecţionat podoabe, confecționat jucării, sculptură lemn, olărit, pictat icoane pe lemn, confecţionat măşti, confecţionat port popular, confecționat jucării ecologice, cusut, dantelă cu ciocănele, brodat, împletit nuiele, confecționat opinci, mobilier pictat, confecționat draniță și împletit fibre vegetale. De Ziua Europei la Muzeul ASTRA vor fi organizate și două ateliere culinare interactive. În primul dintre ele, cei prezenți vor afla povestea plăcintei cu cartofi și ceapă de la o gospodină, iar în cel de-al doilea 3 pescari din Delta Dunării, satul Mila 23, vor pregăti preparate lipovenești ca scrumbia marinată, chiftele de peşte și ciorbă de perişoare de peşte. De asemenea, Școala de Dans ,,Ioan Macrea” va pune în scenă mai multe spectacole folclorice și va susține ateliere de joc tradițional.

Pe 9 mai, Europa rurală va fi disponibil exclusiv participanților la Summitul P.P.E.. Începând de vineri, 10.05.2019, evenimentul va fi disponibil publicului vizitator odată cu redeschiderea Muzeului ASTRA pentru vizitare cu program normal, până duminică, 12.05.2019, între orele 8-20.

ARHIVA Muzeul ASTRA (7)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus