Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Premierul Dăncilă a vrut să vină la Sibiu și a ajuns în Alba-Iulia

Premierul Dăncilă a vrut să vină la Sibiu și a ajuns în Alba-Iulia

Presa centrală scrie că deși nu a fost invitată la Summitul UE de la Sibiu, premierul ar fi încercat să organizeze o întâlnire, însă a ajuns la Alba-Iulia.

Înainte de ședința Consiliului European, cele două mari familii politice, PPE și PES au în mod tradițional întâlniri  șefilor de stat și de guvern, pentru a se pune de acord în privința punctelor de interes de pe agenda Consiliului.

Fiind premier al țării gazdă pentru reuniunea de la Sibiu, Viorica Dăncilă a sperat că va fi invitată la informala socialiștilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat. De altfel, socialiștii și-au anunțat sosirea pentru joi, fără a sta peste noapte în Sibiu, având un calendar de ședințe foarte strâns. A doua speranță era legată de o întrevedere la cină cu vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, miercuri seara, dar acesta a preferat să meargă singur la un restaurant din Sibiu, pentru a urmări partida de fotbal susținută de Ajax Amsterdam.

Sursele Digi24.ro susțin că pentru șeful Guvernului României s-a încercat și obținerea unei întâlniri bilaterale cu unul dintre premierii din grupul Vișegrad, în ideea că aceștia ar fi mai dispuși să accepte o discuție fără o pregătire prealabilă, dar nici acest lucru nu s-a concretizat, motiv pentru care, pentru a marca totuși mediatic, activitatea sa de prim-ministru, și-a pregătit o agendă încărcată de deplasări interne.

„Nu merg la summit-ul de la Sibiu pentru că, așa cum știți, este prezent doar președintele. Am avut mai multe solicitări de la omologi de-ai mei din diferite state membre ale Uniunii Europene, am declinat aceste reuniuni bilaterale în care să continuăm dialogul început în diferite state membre în care am fost. (...) Nu era oportun ca să am întâlniri bilaterale cu premierii în timpul summit-ului, de aceea voi avea întâlniri în perioada următoare”, a răspuns premierul.
Joi, Viorica Dăncilă se va afla la Alba și Cluj Napoca, unde vizitează spitalul de oncologie și va avea întâlniri cu mediul de afaceri. De remarcat că totuși, programul acesteia nu include mitingul organizat de PSD, joi, la Iași, pentru care Liviu Dragnea a cerut organizațiilor partidului să aducă în capitala Moldovei 40 000 de oameni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

miki maus

Acum 3 ani

Nu este oportuna nici functia de Prim Ministru a doamnei Dancila
Raspunde

McD

Acum 3 ani

Madam nu intelege ca pentru fiecare stat membru EU nu exista decat un loc la summit!! Si acesta este deja ocupat de dL. Presedinte!!!!
Raspunde

Ion Vizi

Acum 3 ani

Nu am iesti la vot pana acum. M-am uitat la diferenta de nivel intre ce s-a petrecut la summit si rusinea tarii Dancila, Dragnea. Parca suntem desprinsi de realitate cand alegem oameni de asa calitate sa ne conduca.. sunt curios cum arata organizarea daca era made in Oltenia.
Raspunde

corina

Acum 3 ani

Nu mai tot desconsidera atata oltenii, ca nu e frumos. Respecta sa fii respectat! Daca ar fii s-o spunem pe cea dreapta : da, e intreg meritul Presedintelui si Forumului Germantot evenimentul cap-coada,pentru care,felicitari,a iesit foarte bine , insa,atentie ! Tu ai observat ca Europenii nici nu au avut unde face ''baia de multime'' ,asta inseamna ca putina lume a fost interesata de eveniment. Adica nu e bine ! Pentru presedinte si un al doilea mandat. Ca se pare ca nu e interesata lumea de ce zice si cu atat mai putin de iesit la vot. Asa ca..... sa agitam spiritele cu coruptia,penali, Dancila haituita pana nu mai stie gramatical ce spune,etc. Asta-i toata miza: invrajbirea oamenilor si eventual victimizarea, ca sa enervam lumea,sa vina sa ne voteze,daca nu din admiratie si credinta in noi,din cauza urii fata de partea adversara noua.
Raspunde

Raluca N

Acum 3 ani

Cu oprire la Aiud.
Raspunde

corina

Acum 3 ani

Dancila si Dragnea trebuie inlocuiti din functii urgent,daca PSD-istii mai au un pic de creier. Alfel......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus