Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
31°C

Sportivii Puma, printre medaliații României la Mondialul de Taekwon-Do

Sportivii Puma, printre medaliații României la Mondialul de Taekwon-Do

Țara noastră a obținut locul 5 din 64 de echipe la Campionatul Mondial de Taekwon-Do ITF, desfășurat în perioada 24-28 aprilie, la Inzell, Germania, și a fost desemnată cea mai bună echipă de seniori din lume. La cucerirea acestui titlu a avut un aport important și seniorul clubului Puma, Marius Dancu, care a fost într-o formă excelentă și a reușit să obțină medalia de aur la proba de spargeri echipe și locul 3 la luptă individual, oferind și KO-ul Mondialului. Clubul Puma a trimis la Campionatul Mondial 11 sportivi și antrenori, care au reprezentat cu mândrie România și Sibiul în fața celor mai mari națiuni ale lumii. 

Nu mai puțin de 11 reprezentanți ai clubului Puma Sibiu au făcut parte din lotul cu care echipa națională a României a participat la Campionatul Mondial de Taekwon-Do din Germania. Marius Dancu, George Radu, Mario David, Vlad Văcariu, Mihai Hanea, Alin Lazurca, Arthur Meizel, Constantin Achim, Radu Nicoară, Rareș Miclea și Aurelian Moraru au reprezentat cu mândrie tricolorul la Mondialul de Taekwon-Do, unde s-au adunat cei mai buni sportivi ai lumii. Echipa națională a României a obținut un merituos loc 5 din 64 de țări, primind și titlul de cea mai bună echipă de seniori masculin din lume.

Puma (1)

Prima participare la Mondiale

Deși unii dintre ei s-au aflat la prima participare la Campionatul Mondial, sportivii sibieni s-au descurcat foarte bine în Germania.

„Majoritatea juniorilor s-au aflat la primul Campionat Mondial. Au reușit să treacă peste emoții și s-au comportat exemplar, așa că sunt sigur că la următoarele Mondiale au șansa să ajungă pe podium. Ne bucurăm cu toții că am putut să ne reprezentăm orașul și țara la Campionatul Mondial de Taekwon-Do, mai ales că am reușit să venim cu medalii acasă. A fost o experiență minunată pentru toți și nu putem decât să ne mândrin cu faptul că ne-am aflat acolo și am contribuit la succesul naționalei”, a declarat Alin Lazurca, președintele Puma Club Sibiu și antrenor al lotului național.
Aur și argint pentru sportivul Puma, la Mondiale

Cu rezultate foarte bune s-a întors acasă Marius Dancu, senior al clubului Puma, care și-a adjudecat două medalii la Campionatul Mondial de Taekwon-Do ITF. Sportivul din Sibiu a cucerit aurul cu echipa la proba de spargeri și medalia de argint la luptă individual, reușind, totodată, și KO-ul mondialului. La rândul lui, Aurelian Moraru a devenit campion modial cu echipa națională la proba de spargeri forță. Vlad Văcariu, Hanea Mihai și Constantin Achim s-au oprit înainte de semifinale, ocupând locul 4.

Puma (3)

Puma (2)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus