Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Angela Merkel a promis 2,4 milioane de euro la Sibiu. Pentru ce vor fi oferiți banii

Angela Merkel a promis 2,4 milioane de euro la Sibiu. Pentru ce vor fi oferiți banii

După fotografia de grup și sesiunea de lucru din timpul Summitului informal al liderilor UE de la Sibiu, de pe 9 mai, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, aflată la final de mandat, a avut o întâlnire cu reprezentanții Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR). Oficialul le-a vorbit reprezentanților etnicilor germani că Berlinul îi susține și i-a îndemnat să îi ceară ajutorul atunci când aceștia se simt ofensați, apoi a promis că va încerca să susțină și financiar comunitatea germană din Sibiu.

Pe site-ul Cancelariei Germaniei a fost publicat discursul lui Merkel pe care l-a susținut  la sediul FDGR din Sibiu, în Sala Oglinzilor, pe data de 9 mai. Liderul de la Berlin a mulțumit Sibiului pentru organizarea Summitului UE: „Sibiul s-a prezentat minunat astăzi, cu mulți oameni care ne-au primit cu atâta căldură afară, iar președintele dumneavoastră a organizat într-un mod minunat această întâlnire. În scurta plimbare de la Primărie până aici, tocmai am vorbit că mediul de asemenea contează în discuțiile oficiale. Fie că avem dejunul într-o sală goală la Bruxelles sau în clădirea Consiliului European, dacă iai masa de prânz la Primăria Sibiu face diferența. Deci, ne-a plăcut astăzi aici”.

Angela Merkel a amintit că este prima dată când vizitează Sibiul în calitate de cancelar: „Am fost aici pe vremea Republicii Democratice Germane, cred că eram ministrul Tineretului sau al Mediului, dar astăzi, în calitate de cancelar, am venit cu mare plăcere aici”.

Cancelarul german a discutat cu membrii FDGR despre problemele minorităților germane.

„Sibiul s-a dezvoltat mult din 2007, când a fost Capitală Culturală Europeană și, desigur, că minoritatea germană are o funcție importantă pentru contribuția democrației în România. Dl Porr (Paul-Jürgen Porr - președintele FDGR - n.n.) tocmai a subliniat acest lucru - există întotdeauna momente în care democrațiile sunt supuse unor presiuni, dar te menții de acele valori democratice.  Acestea se apără atunci când este necesar. Noi, de asemenea, avem aceleași griji și încercăm cu toată puterea să subliniem că statul de drept, corectitudinea, protecția minorităților, diversitatea culturală sunt ceea ce ne îmbogățește în toate statele membre ale UE. Atunci când e necesar, Comisia are și ea cuvântul ei de zis. De aceea, puteți să știți că suntem aliații voștri dacă cineva vă ofensează sau vă acuză. Bineînțeles, acest lucru se aplică și altor minorități, cum ar fi minoritatea romă, dar și altora” - Angela Merkel.
Angela Merkel l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul în care conduce România, mulțumind etnicilor germani pentru că au fost „o punte de legătură între țările noastre” pentru a-și moșteni cultura aici. „Încercăm să susținem acest lucru cu 2,4 milioane de euro, inclusiv prin formarea profesorilor de limbă germană. Ministrul de stat pentru Cultură din cadrul Cancelariei Federale are o inimă bună, ca și ministrul de Interne. Noi suntem mereu conectați cu nevoile voastre prin acest lucru și să știți că vă auzim”, a adăugat Merkel.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

10 comentarii

Corina

Acum 4 ani

Foarte frumos si felicitari Forumului German !
Raspunde

Ionut

Acum 4 ani

Fara sprijinul Germaniei si fara votul romanilor sibieni,FDGR Sibiu este zero!Chiar si asa datorita varstei inaintate a membrilor fdgr sunt in continua scadere electorala,nemaiputand face fata lupilor tineri din marile partide politice!
Raspunde

Sibian mândru

Acum 4 ani

Hoților tineri și șmecheri!
Raspunde

luca

Acum 4 ani

Aia-i grav, "lupi"! Nu "pastori"... Ce-i aia... "mari"?
Raspunde

Augnik

Acum 4 ani

Lupii tineri ar trebui sä stie cä Sibiul a fost äntemeiat si construit de Sasi.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Pe lângă gureșele candidaturi la președinția Comisiei Europene Angela Merckel pare sa fie o soluție pentru eficientizarea UE .
Raspunde

EU

Acum 4 ani

Bravo Forumul German !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

BauBau

Acum 4 ani

doar arat!? si pt ce?
Raspunde

Donald

Acum 4 ani

Angela promite mult cand ziua e lunga !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus