Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-6°C

Începe modernizarea uneia dintre cele mai proaste străzi din Sibiu

Începe modernizarea uneia dintre cele mai proaste străzi din Sibiu

Strada Monaco, sau Barcelona cum i se spunea până de curând, aflată în Zona Industrială Vest, a intrat în reparații începând de săptămâna aceasta.

Strada este una dintre cele mai degradate din oraș din punct de vede al numărului de gropi și al denivelărilor, în același timp fiind și una foarte circulată. Pe aici trec zilnic autobuzele Tursib care merg la bază, plus cei peste 4000 de angajați ai companiei Continental.

De altfel, pentru a reduce la minim impactul asupra angajaților din Zona Industrială Vest, constructorul Terra Building SRL a informat deja companiile că va împărți lucrarea în patru etape distincte, pentru a nu bloca traficul.

WhatsApp Image 2019-05-15 at 08.08.15

Contractul a fost semnat la începutul lunii aprilie și se referă la reconfigurarea întregii străzi, la 3,4 milioane de lei fără TVA fiind cea mai mare lucrare pe care administrația locală o implementează în zonă, în ultimii ani.

Prin acest contract, cei de la Terra Building vor trebui să execute lucrările de reconfigurare a carosabilului la șapte metri (două benzi de circulație, față de una în prezent), dar și de amenajarea de trotuare cu o lățime de un metru, precum și crearea câtorva zeci de locuri de parcare în apropiere de actualul sediu al companiei Harting. Odată cu amenajarea celor două benzi, va fi modificat și regimul de circulație, urmând a fi permisă circulația în ambele sensuri.

Lucrările prevăd și amenajarea rețelei de apă și canalizare pluvială, dar și o rețea de iluminat public. În plus, vor fi îmbunătățite și accesele (racordurile) din această stradă, stațiile de autobuz, dar și spațiile verzi, se mai prevede în caietul de sarcini care a stat la baza atribuirii contractului.

WhatsApp Image 2019-05-15 at 08.08.15 (2)

Lucrările ar trebui să se încheie în toamna acestui an.

Cu o lungime de 780 de metri și cu un regim de circulație în sens unic, carosabilul străzii Monaco este în prezent presărat cu gropi, denivelări și urme de plombări, fără borduri, lipsit de trotuare, iar marginile sunt năpădite de vegetație.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Tudor

Acum 2 ani

"cu un regim de circulație în sens unic"...de cand nu ati mai fost in zona sa vedeti cum se circula pe acolo?
Raspunde

LaFlemme

Acum 2 ani

Angajatii Conti, cat si alti conducatori auto, pur si simplu nu au bunul simt sa "ocoleasca" pe strada Lyon.
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

Mie personal mi se pare ridicol sa fie acolo, in camp, printre imobile ridicate in perioada "moderna" a Sibiului, strazi cu sens unic. Daca nici acolo nu s-a putut face ceva mai larg, apai ce pretenti isa mai avem de la alte zone... Oare chiar nu se putea face ceva din stadiul de plan cu zonele respective? Sau cumva au fost facute planurile de pe vreme alui nea' Nicu si nu a fost nimeni in stare sa le modifice? Rusinos.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus