Sâmbătă,
25.09.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Foto și video. Cel mai mare skate park din România a fost inaugurat la Sibiu. “Îi cel mai fain“

Foto și video. Cel mai mare skate park din România a fost inaugurat la Sibiu. “Îi cel mai fain“

“Îi foarte mișto. Și la marginea orașului, liniște, nocturnă. Îi cel mai fain din România“, apreciază unul dintre skaterii care, vineri la prânz, a testat noul skate park construit la Sibiu. Și cel mai mare din țara noastră, potrivit celor care l-au construit.

Început în vara anului trecut, noul skate park al Sibiului este situat la ieșirea din oraș, înspre Mediaș, după târgul Obor. Lucrările au fost executate de Sport Play Systems SRL, din Turda, contractul având o valoare de 4,55 de milioane de lei, cu tot cu TVA. “Este cel mai mare skate park din România, este unul complet, cu instalații pentru toate disciplinele și cu toate gradele de dificultate“, au arătat reprezentanții societății din Turda, la inaugurarea oficială.

skate park deschidere 2_Fotor

Investiția a fost susținută din bugetul Sibiului. “Cred că tinerii se vor bucura de această investiție. Și, pentru că am văzut că skaterii sunt și «pictori amatori», am decis să amplasăm în acest skate park și un perete pentru graffiti, unde tinerii să se poată desfășura“, a declarat primarul Astrid Fodor, la inaugurarea investiției. Ea a mulțumit constructorilor și echipei din partea Primăriei care au coordonat lucrările.

fodor skate park1 Zona aferentă practicării sporturilor are peste de 3.230 de mp, alături de care pe lângă parcări, drum și alei au mai fost amenajate zone pietonale pe o suprafață de 1.140 de mp.

Încântare la unison

La inaugurarea oficială, în skate-park-ul de la marginea orașului erau deja zeci de tineri. Mai mult, mașini înmatriculate în alte județe ale țării așteptau cu bicicletele prinse de portbagaj finalizarea evenimentului inaugural, pentru a se desfășura pe cel mai mare skate-park din România. “De nouă-zece ani mă dau cu skate-ul. Până acum mergeam pe Coposu, mai mergeam și prin Cluj. Dar, clar, acesta e cel mai mișto din țară. E și la marginea orașului, e liniște, avem nocturnă. Îi cel mai fain din România. Are foarte multe elemente, este un pas înainte pentru oraș, în evoluția acestor sporturi“, spune unul dintre liceenii care a testat oferta noii investiții.

Printre cei care au profitat până la transpirație de noul skate park este și David, elev în ciclul gimnazial. “Înainte mai mergeam la skate-ul de lângă teatru. Dar acela are rampe mai scurte, nu așa lungi ca cele de aici, care te aruncă mult mai tare. În plus, cel de la teatru este și mic, te tot lovești unul de celălalt, ieșea și cu bătaie uneori. Aici e mare, foarte mare, e ceea ce trebuie“, apreciază David. A început să folosească trotineta freestyle în urmă cu trei ani. “Mi-am luat o trotinetă de 250 de lei, inițial, de la Decathlon. Apoi, mama m-a dus la skate-ul de la teatru și am așa am început să descopăr freestyle. Mi-am cumpărat o altă trotinetă, mai bună, apoi mi-am făcut alte două eu, din piese. Stau în Turnișor, iar copiii de la mine de pe stradă, după ce m-au văzut, și ei au început cu freestyle. Acum, cu noul skate park va determina cu siguranță tot mai mulți să înceapă aceste sporturi. Periculoase? Sunt un pic, dar nu chiar așa. Eu până acum doar la picioare m-am lovit“, descrie David.

Acces gratuit

Skate park-ul cu platforme împrejmuite include opt ansambluri alcătuite din elemente prefabricate și elemente monolit din beton armat specifice. Are și o clădire administrativă de 72 de mp, în care sunt amenajate și vestiare și toalete, spații verzi pe o suprafață de 3.000 de mp și 70 de locuri de parcare. Accesul în parcare este permis doar pentru cei care au echipamentul sportiv cu ei, zona fiind asigurată de poliția locală, dar și de camere de supraveghere video.

Dotările noului skatepark (trasee, piste, parcare, vestiar, zone de odihnă etc) vor putea fi folosite gratuit de oricine, în intervalul orar 08:00 – 22:00 al fiecărei zi, atâta timp cât are vârsta minimă șase ani. “Complexul este un loc public, accesul fiind asigurat cu respectarea nelimitativă a regulilor de securitate, conduită și respect reciproc, regăsite în prezentul regulament. Accesul cu vehicule și autovehicule (autoturisme, autoutilitare) este permis doar practicanților care au la acel moment în posesie echipamentul (bicicletă, trotinetă, skateboard, role) destinat activității sportive“, se arată în regulamentul skate-park-ului din Sibiu. Noua investiție va putea fi folosită și pentru organizarea de echipamente specifice.

slate park 9_Fotor skate park sibiu_Fotor skate park 11_Fotor skate park 8_Fotor skate park 7_Fotor skate park 6_Fotor skate park 5_Fotor skate park 4_Fotor skate park 1_Fotor fodor skate park_Fotor

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

alin

Acum 2 ani

Mare mare bucurie! tocmai am aflat ca probabil este si ULTIMA investite a doamnei, declarat incompatibila definitiv !!!! domane ajuta!! speram sa o inlocuiasca cineva cu mai multa initiativa. Pe cand un articol depre acest subiect TS ??
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

John

Acum 2 ani

O gramadade bani bagati aiurea...in timp ce strazile marginase ale sibiului sunt de pamant sau pline de gropi...bleah...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

BauBau

Acum 2 ani

Bani pierduti pentru niste pierde vara. Asta e investitie de teleorman & vaslui, piete agro, teren fotbal in panta, pavele, panselute. Unde este plusul la investitia asta?!?
Raspunde

eu

Acum 2 ani

un lucru foarte bun!:)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ComitetulCentral

Acum 2 ani

atatia bani irositi pentru trei trotinete. Asteptam ca anul viitor pe vremea asta sa prezinti starea acestei 'investitii'. Bani publici aruncati aiurea, de-asta prostanii merg la lucru la privat pe 1000 lei pe luna
Raspunde

CitizenX

Acum 2 ani

De cand o investitie facuta pentru tinerii din oras sunt bani aruncati? Da, mai sunt strazi de asfaltat si multe alte lucruri de facut in oras. Dar asta nu inseamna ca o investitie de genul acesta sunt bani aruncati. E plin de hateri prin comentariile de aici. Eu zic ca daca i-am intreba pe beneficiarii acestui parc ar spune ca e o chestie foarte tare. Si cred ca si opinia lor conteaza in orasul asta. Plus ca nu suntem cel mai sarac oras din tara asta.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ilie

Acum 2 ani

Skatingul e sport si nu prea..eventual sport extrem..te dai o tura, bagi un cap de asfalt. Si tot asa. Terenuri de basket, tenis, volei nu se puteau face daca tot vroiai sa zici ca ai facut ceva util? Intreb si eu..apropo fost si actual practicant de sport,dar nu de pseudosport
Raspunde

Razvan

Acum 2 ani

Acest pseudosport este sport olimpic. Iar pentru a avea oameni care sa ne reprezinte in acest sport olimpic si sa ne faca "mândri ca suntem romani", avem nevoie de spatii special amenajate pentru ca ei sa se poata ANTRENA in siguranta. Nu doar fotbalul si miuța inseamna sport :) https://tokyo2020.org/en/games/sport/olympic/skateboarding/ Indemn la informare si nu pseudostiinta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus