Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Povestea vieții unuia din cei mai cunoscuți jurnaliști absolvenți în Sibiu. ”Nu văzusem niciodată Sibiul, dar mi-a plăcut. Și am rămas”

Povestea vieții unuia din cei mai cunoscuți jurnaliști absolvenți în Sibiu. ”Nu văzusem niciodată Sibiul, dar mi-a plăcut. Și am rămas”

Ferenc Vasas, Doina Jalea, Ana Maria Damian sunt nume pe care fiecare absolvent al specializării jurnalism al fostei Facultății de Litere, Istorie și Jurnalism a ULB Sibiu le cunoaște foarte bine. Alături de altele precum Cristian Tudor Popescu, Dumitru Tinu, Adrian Ursu, Lelia Munteanu, întregesc anii de formare a unui din cei mai cunoscuți jurnaliști care au terminat facultatea sibiană: Anca Grădinaru.

Life.ro a stat de vorbă cu reporterul Europa FM. ”Doamna Jalea ne spunea: „meseria asta este ca a unui acrobat care merge pe cuie, te mai înțepi, curge sânge uneori, dar trebuie să continui. Dacă rămâi pe cuie te prăbușești, nu progresezi.”

Domnul Vasas ne-a întrebat de ce am dat la Facultatea de Jurnalism. Mulți au răspuns că pentru bani ori faimă. Iar el a răspuns: „cei care vreți să vă faceți jurnaliști pentru bani și faimă puteți să nu mai veniți de mâine”. Cât timp am avut cursuri cu el ne-a repetat să nu fim vanitoși și să nu credem că dacă suntem ziariști avem vreun statut privilegiat”, povestește Anca Grădinaru.

Articolul poate fi citit aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Romania, te iubex

Acum 5 ani

Imi cer scuze ca indraznesc, dar mie imi suna mai bine formularea : Povestea unuia dintre cei mai....* (daca tot e vorba de jurnalisti in articol)
Raspunde

Alex

Acum 5 ani

Alin Bratu, ce articolas subtirel.... Se vede ca distinsii profesori nu prea au lasat nimic in urma lor....
Raspunde

fosta studenta jurnalistica

Acum 5 ani

Acum intreb si eu ca ardeleanul: unde-i povestea?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus