Marţi,
04.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

Povestea vieții unuia din cei mai cunoscuți jurnaliști absolvenți în Sibiu. ”Nu văzusem niciodată Sibiul, dar mi-a plăcut. Și am rămas”

Povestea vieții unuia din cei mai cunoscuți jurnaliști absolvenți în Sibiu. ”Nu văzusem niciodată Sibiul, dar mi-a plăcut. Și am rămas”

Ferenc Vasas, Doina Jalea, Ana Maria Damian sunt nume pe care fiecare absolvent al specializării jurnalism al fostei Facultății de Litere, Istorie și Jurnalism a ULB Sibiu le cunoaște foarte bine. Alături de altele precum Cristian Tudor Popescu, Dumitru Tinu, Adrian Ursu, Lelia Munteanu, întregesc anii de formare a unui din cei mai cunoscuți jurnaliști care au terminat facultatea sibiană: Anca Grădinaru.

Life.ro a stat de vorbă cu reporterul Europa FM. ”Doamna Jalea ne spunea: „meseria asta este ca a unui acrobat care merge pe cuie, te mai înțepi, curge sânge uneori, dar trebuie să continui. Dacă rămâi pe cuie te prăbușești, nu progresezi.”

Domnul Vasas ne-a întrebat de ce am dat la Facultatea de Jurnalism. Mulți au răspuns că pentru bani ori faimă. Iar el a răspuns: „cei care vreți să vă faceți jurnaliști pentru bani și faimă puteți să nu mai veniți de mâine”. Cât timp am avut cursuri cu el ne-a repetat să nu fim vanitoși și să nu credem că dacă suntem ziariști avem vreun statut privilegiat”, povestește Anca Grădinaru.

Articolul poate fi citit aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Romania, te iubex

Acum 3 ani

Imi cer scuze ca indraznesc, dar mie imi suna mai bine formularea : Povestea unuia dintre cei mai....* (daca tot e vorba de jurnalisti in articol)
Raspunde

Alex

Acum 3 ani

Alin Bratu, ce articolas subtirel.... Se vede ca distinsii profesori nu prea au lasat nimic in urma lor....
Raspunde

fosta studenta jurnalistica

Acum 3 ani

Acum intreb si eu ca ardeleanul: unde-i povestea?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus