Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Am vrut o zamă și-un pui ca la bunica, de la Carpathian, și-am primit minestrone

Am vrut o zamă și-un pui ca la bunica, de la Carpathian, și-am primit minestrone

Bunică-mea, Dumnezeu s-o ierte, n-a auzit în viața ei de supă minestrone, însă când punea de-o ciorbă amesteca în oală ce legume avea prin casă și spre final adăuga niște paste făinoase. Ieșea o ciorbă sățioasă, nici pe departe delicioasă și de obicei cam uleioasă. Exact așa gătește bucătarul de la noul restaurant Carpathian, proaspăt lansat pe piața sibiană, ciorba lor aducându-mi aminte de copilărie.

Carpathian se pare că este fostul restaurant la hotelului Roberts, rebrănduit zilele trecute. Am dat de el pe foodpanda și mi-a atras atenția prin denumirile oacheșe ale mâncărurilor. Spre exemplu, miercurea trecută aveau în meniu: Pui ca la bunica cu cartofi răzăliți și salată de murături asortate, plus zamă de chimen cu lapte și ou poșat. Cât de tradiționalo-avangardist sună asta?

Cum ar spune domul antrenor Miriuță: ”O zamă, tati!”. Nu ne încurcăm cu supe fine sau ciorbe banale. Dar punem în ea și un ou poșat, că suntem în epoca gastronomiei...

Meniul zilnic al celor de la Carpathian este unul foarte simplu, bazat pe două, trei preparate. Eu am comandat exact ce am menționat mai sus, pentru că două câteva ore să mă sune să-mi spună că ei nu-s foarte matinali și că abia pe la 11:00 au actualizat meniul, iar ce comandasem era de ziua trecută. Prin urmare, am cerut ce aveau: Supă minestrone cu busuioc și parmezan, urmată de o ciulama de pui cu mămăliguță și salată verde.

WhatsApp Image 2019-05-19 at 16.05.58

Sincer, nu știu unde au pus busuiocul și parmezanul în supă, că în a mea n-am văzut sau simțit așa ceva. Plus că, la gust și aspect era exact ca ciorba bunicii, despre care v-am spus mai sus. Un ghiveci cu paste plin de ulei și cu un gust greu definibil.

Incalificabil mai bună a fost ciulamaua cu mămăliguță, perfect echilibrată, ușor sărat-acrișoară, cu suficiente bucățele de pui și din belșug sos de roșii. Delicios.

Un meniu complet de la Carpathian m-a costat 30 de lei, adică puțin peste media unui meniu al zilei obișnuit cam la orice local din Sibiu. Dacă pui în considerare faptul că mi-au adus mâncarea caldă la birou pe o zi ploioasă și mohorâtă, atunci chiar n-am niciun regret.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Vasile Von Vasile

Acum 4 ani

mă nene, ce v-au învățat la facultatea aia de jurnalistică? adică sper că ai fost pe acolo, nu doar în trecere. matale știi ce e ăla un antonim? îți spun eu incalificabil mai bună e un antonim. să-ți explic de ce?
Raspunde

Alex

Acum 4 ani

Un meniu scump pentru catering si, se pare, nu prea grozav. Zic "se pare" pentru ca autorul se contrazice la fiecare fraza. Nu vreau sa fac reclama, asa ca ii recomand doar sa incerce si alte meniuri "aduse la birou".
Raspunde

Regiunea Trans Silvania

Acum 4 ani

daca ati comandat prin Food panda, atunci mancarea a fost adusa de livratorii Foodpanda, nu de personalul restaurantului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus