Bunică-mea, Dumnezeu s-o ierte, n-a auzit în viața ei de supă minestrone, însă când punea de-o ciorbă amesteca în oală ce legume avea prin casă și spre final adăuga niște paste făinoase. Ieșea o ciorbă sățioasă, nici pe departe delicioasă și de obicei cam uleioasă. Exact așa gătește bucătarul de la noul restaurant Carpathian, proaspăt lansat pe piața sibiană, ciorba lor aducându-mi aminte de copilărie.
Carpathian se pare că este fostul restaurant la hotelului Roberts, rebrănduit zilele trecute. Am dat de el pe foodpanda și mi-a atras atenția prin denumirile oacheșe ale mâncărurilor. Spre exemplu, miercurea trecută aveau în meniu: Pui ca la bunica cu cartofi răzăliți și salată de murături asortate, plus zamă de chimen cu lapte și ou poșat. Cât de tradiționalo-avangardist sună asta?
Cum ar spune domul antrenor Miriuță: ”O zamă, tati!”. Nu ne încurcăm cu supe fine sau ciorbe banale. Dar punem în ea și un ou poșat, că suntem în epoca gastronomiei...
Meniul zilnic al celor de la Carpathian este unul foarte simplu, bazat pe două, trei preparate. Eu am comandat exact ce am menționat mai sus, pentru că două câteva ore să mă sune să-mi spună că ei nu-s foarte matinali și că abia pe la 11:00 au actualizat meniul, iar ce comandasem era de ziua trecută. Prin urmare, am cerut ce aveau: Supă minestrone cu busuioc și parmezan, urmată de o ciulama de pui cu mămăliguță și salată verde.
Sincer, nu știu unde au pus busuiocul și parmezanul în supă, că în a mea n-am văzut sau simțit așa ceva. Plus că, la gust și aspect era exact ca ciorba bunicii, despre care v-am spus mai sus. Un ghiveci cu paste plin de ulei și cu un gust greu definibil.
Incalificabil mai bună a fost ciulamaua cu mămăliguță, perfect echilibrată, ușor sărat-acrișoară, cu suficiente bucățele de pui și din belșug sos de roșii. Delicios.
Un meniu complet de la Carpathian m-a costat 30 de lei, adică puțin peste media unui meniu al zilei obișnuit cam la orice local din Sibiu. Dacă pui în considerare faptul că mi-au adus mâncarea caldă la birou pe o zi ploioasă și mohorâtă, atunci chiar n-am niciun regret.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: ciorbă de burtă , restaurant sibiu , cronica de restaurant , App Image , mancare sibiu , rubrica , Pentru Sibiu , Carpathian Travel Center , Salamu Dzamalkhnavov
Vizualizari: 6624
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Gastronomul
Acum 1 oră
Sibian
Acum 1 oră
Muresan
Acum 2 ore
Till Eulenspiegel
Acum 2 ore
Micu Klein